PeristeriNews.gr
Πολιτική

Προειδοποίηση Σαμαρά ότι θα διαγράψει όσους ψηφίσουν το Μεσοπρόθεσμο


Δεν πρόκειται να αποχωρήσει από τη Βουλή η Νέα Δημοκρατία κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα το απόγευμα της Τετάρτης, όπως δήλωσε χθες ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Γιάννης Μιχελάκης.

Δεν πρόκειται να αποχωρήσει από τη Βουλή η Νέα Δημοκρατία κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα το απόγευμα της Τετάρτης, όπως δήλωσε χθες ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Γιάννης Μιχελάκης.

Παράλληλα ξεκαθάρισε ακόμη μία φορά ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θα καταψηφίσει τις αλλαγές που προωθούνται, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αντώνης Σαμαράς (φωτ.) δεν είναι διατεθειμένος να δεχτεί παρεκκλίσεις από την κομματική γραμμή. Κατά πολλούς, όσοι υπερψηφίσουν τα νέα οικονομικά μέτρα θα τεθούν αυτομάτως και εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Πάντως χθες η βουλευτής Αργολίδας Ελσα Παπαδημητρίου άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ψηφίσει «ναι» δηλώνοντας με νόημα στην εφημερίδα «Τα Νέα» ότι «είναι η ώρα που πρέπει να βάζουμε μπροστά το καλό της πατρίδας και όχι το καλό του κόμματος».

Από την πλευρά του, ο πρώην υπουργός Σωτήρης Χατζηγάκης, που τις προηγούμενες ημέρες αφηνόταν να διαφανεί ότι προβληματίζεται έντονα για τη στάση που θα κρατήσει, τόνισε χθες:

«Δεν θα δώσω το δικαίωμα να με διαγράψουν ως αποστάτη. Από τη στιγμή που το κόμμα μου, το οποίο υπηρετώ με συνέπεια επί τριάντα επτά χρόνια, αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου την πολιτική και εθνική ευθύνη γι’ αυτή την πράξη, δεν θα μπορούσα εγώ να δώσω το δικαίωμα να με καταγράψουν ως αποστάτη».

Η Νέα Δημοκρατία πάντως χθες εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του Θεόδωρου Πάγκαλου. Ο κ. Μιχελάκης κάλεσε τον πρωθυπουργό να τοποθετηθεί στα όσα είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης στην ισπανική εφημερίδα «El Mundo» («εάν δεν ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο, θα γυρίσουμε στη δραχμή και θα χρειάζονταν τα τανκς να προστατεύσουν τις τράπεζες από τους πολίτες»).

«Μετά τον “Τιτανικό” και τη “διεφθαρμένη χώρα” ήρθαν τα “τανκς” του κ. Πάγκαλου. Και αυτό μετά την απαράδεκτη δήλωσή του πως δήθεν η δημοκρατία επέστρεψε στην Ελλάδα το 1981» είπε ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. κατηγορώντας το υψηλόβαθμο μέλος της κυβέρνησης ότι ενσυνείδητα υπονομεύει την οικονομία.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Με 159 «ναι» πέρασε το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Peristeri News

Υποψήφιοι ευρωβουλευτές με τη Νίκη οι Νίκος Αναδιώτης και Άκης Τσελέντης

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Αποτροπιασμός για τις ενέργειες της Ρωσίας εναντίον αμάχων

Peristeri News

Leave a Comment