PeristeriNews.gr
Οικονομία

Προειδοποίηση ΔΝΤ προς τις κεντρικές τράπεζες


Οι κεντρικές τράπεζες στις ανεπτυγμένες οικονομίες πρέπει να ενεργήσουν προσεκτικά όταν έλθει η ώρα να σφίξουν τα λουριά της νομισματικής πολιτικής, ώστε να αποφευχθεί η αποσταθεροποίηση των αναδυομένων αγορών.

Οι κεντρικές τράπεζες στις ανεπτυγμένες οικονομίες πρέπει να ενεργήσουν προσεκτικά όταν έλθει η ώρα να σφίξουν τα λουριά της νομισματικής πολιτικής, ώστε να αποφευχθεί η αποσταθεροποίηση των αναδυομένων αγορών, ανέφερε η διευθύνουσα επιτροπή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Καθώς ενισχύεται η μεγέθυνση [ανάπτυξη] στις ανεπτυγμένες οικονομίες, η στροφή προς μια περισσότερο “φυσιολογική” νομισματική πολιτική θα πρέπει να είναι “καλά συγχρονισμένη, προσεκτικά βαθμονομημένη και σαφώς επικοινωνημένη”, ανέφερε σε δήλωσή της η επιτροπή.

Η προοπτική ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα περιορίσει μέχρι το τέλος του χρόνου την απεριόριστη αγορά ομολόγων πανικόβαλε νωρίτερα φέτος και βύθισε ορισμένες αναπτυσσόμενες χώρες σε αναταραχή, καθώς στέρεψε η πηγή φθηνών δολαρίων που εισέρρεαν στις οικονομίες τους.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πότε καταβάλλεται και πώς υπολογίζεται το Δώρο Πάσχα

Peristeri News

Αναβαθμισμένες ηλεκτρονικές υπηρεσίες από το ΚΕΑΟ για τους οφειλέτες

Peristeri News

Νέα εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα από την εφορία

Peristeri News

Leave a Comment