PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Προβοκατόρικη ανακοίνωση εις βάρος της Ένωσης Γονέων Περιστερίου


Ανακοίνωση της Ένωσης Γονέων Περιστερίου που καταγγέλλει μία κατασκευασμένη, προβοκατόρικη, ανακοίνωση που την παρουσιάζουν ως “επιστολή” της Ένωσης και απευθυνόταν προς τους γονείς του 30ου Δημοτικού Σχολείου Περιστερίου με “περίεργο” περιεχόμενο. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Οι μάσκες πέφτουν, οι κουκούλες μπαίνουν…

Δρώντας βράδυ, όπως συνήθως, και αφού βγήκαν από τα λαγούμια τους που κρύβονται όλη τη μέρα, “άγνωστοι” θυροκόλλησαν έξω από το 30ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου μία κατασκευασμένη, προβοκατόρικη, άθλια ανακοίνωση που την παρουσιάζουν ως “επιστολή” της Ένωσης Γονέων προς τους Γονείς και Κηδεμόνες του Σχολείου.

Αυτό το κατασκεύασμα δεν έχει καμία σχέση με την Ένωση Γονέων.

Διαβάζοντάς την, φαίνεται ότι οι συντάκτες της δεν έχουν καμία σχέση με το Περιστέρι. Αλλιώς θα ήξεραν ότι:

· Όποιος γονιός το επιθυμεί έχει το ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ να συμμετέχει σε εκλογές για τους Συλλόγους Γονέων. Δικαίωμα που αποκτήθηκε μετά από αγώνες.

· Η Ένωση Γονέων Περιστερίου δεν έκλεισε σε κανένα γονιό την πόρτα. Είναι στην πρώτη γραμμή και μαζί με τους συλλόγους γονέων που αγωνίζονται για τη μόρφωση και τις συνθήκες μόρφωσης των παιδιών μας, για το μέλλον τους, για Δημόσια Δωρεάν Παιδεία.

Δε μας διαφεύγει ότι τέτοιες προβοκατόρικες τακτικές ανήκουν στα φασιστοειδή. Προσπαθούν να στοχοποιήσουν τις συγκεκριμένες θέσεις, διεκδικήσεις και δράση της Ένωσης Γονέων, που είναι γνωστή και έχει την εκτίμηση των γονιών και των μαθητών του Περιστερίου.

Γιατί αλήθεια ποιοι άλλοι εκτός από φασιστοειδή θα μπορούσαν είτε ως φυσικοί είτε ως ηθικοί αυτουργοί να προχωρήσουν σε τέτοια προβοκατόρικη ενέργεια;

Μήπως αυτοί δεν είναι που βάζουν στο στόχαστρό τους:

· Τους γονείς που αγωνίζονται ενάντια στις συγχωνεύσεις των σχολείων, λέγοντας ότι αυτό γίνεται γιατί έτσι θα εξοικονομηθούν πόροι.

· Όσους γονείς παλεύουν για να χτιστούν σχολεία ασφαλή και σύγχρονα, να καλυφθούν τα εκπαιδευτικά κενά και να μην στοιβάζονται τα παιδιά μας μέσα σε 30άρια τμήματα λέγοντας καθίστε στα αυγά σας, γιατί διαταράσσετε τη λειτουργία του σχολείου.

· Όσους γονείς αποκαλύπτουν την πραγματικότητα για την άσχημη κατάσταση στην Παιδεία, και ενώ τους κατακεραυνώνουν ως κομματικοποιημένους και άρα εξοβελιστέους, από την άλλη ανέχονται όλη την κυρίαρχη και επίσημη πολιτική προπαγάνδα και την πλύση εγκεφάλου που περνάει στα παιδιά μας μέσα από τα βιβλία και τις σχολικές δομές και εκπορεύεται από τις κυβερνήσεις και τους διάφορους θεσμούς, σχολικούς ή εξωσχολικούς.

Η Ένωση Γονέων καλεί τους Γονείς του 30ου Δημοτικού Σχολείου, τους Συλλόγους Γονέων και τους μαζικούς φορείς του Περιστερίου να απομονώσουν αυτούς που με προβοκατόρικες ενέργειες επιχειρούν να χτυπήσουν όλους όσους αγωνίζονται για ένα καλύτερο Σχολείο.

Η καλύτερη απάντηση σε όλους αυτούς, είναι η μαζική συμμετοχή στις συνελεύσεις και τις εκλογές των συλλόγων γονέων, το δυνάμωμα της Ένωσης και του μαζικού αγώνα για ένα Σχολείο που να καλύπτει τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες, βασιζόμενο στις αυξημένες δυνατότητες της σημερινής κοινωνίας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Έγιναν δύο συλλήψεις μετά τον εμπρησμό στα Εξάρχεια

Peristeri News

Κακοκαιρία: Οι περιοχές που κινδυνεύουν με πλημμύρες σήμερα κι αύριο

Peristeri News

Μπαράζ εμπρησμών σε αυτοκίνητα στα Εξάρχεια (vid)

Peristeri News

Leave a Comment