PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Προβλήματα με ρίζες δέντρων στην οδό Λαχανά


Ο καθένας μας γνωρίζει ότι οι ρίζες των δέντρων στα πεζοδρόμια πολλές φορές είναι υπεύθυνες για έναν εκπληκτικό αριθμό προβλημάτων στην οικιακή ύδρευση και αποχέτευση.

Και αυτό γιατί συμβαίνει συχνά οι ρίζες να μεγαλώνουν και να απλώνονται γύρω, αλλά και μέσα, στους σωλήνες του δικτύου της αποχέτευσης, της ύδρευσης, επειδή βρίσκουν εκεί ιδανικές συνθήκες για την ανάπτυξή τους.

Αυτός ο φαινομενικά «απίθανος» εισβολέας ήταν και η αφορμή μιας καταγγελίας που έγινε στο Peristerinews.gr από κάτοικο της περιοχής της οδού Δημητρίου Γούναρη και Λαχανά 41 που εξαιτίας των ριζών δέντρων στο πεζοδρόμιό της, υπέστη δαπανηρές ζημιές στις υπόγειες σωληνώσεις ύδρευσης του κτιρίου της οικογένειας.

«Από το 2010 προσπαθούμε να πείσουμε τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Περιστερίου να δώσουν λύση στο πρόβλημα που έχουν δημιουργήσει οι ρίζες των δέντρων στη συμβολή των οδών Δημητρίου Γούναρη και Λαχανά 41. Συγκεκριμένα έχουν προκαλέσει ρωγμές στην επιφάνεια του στενού πεζοδρομίου, αλλά και στις υπόγειες σωληνώσεις ύδρευσης του κτιρίου που διαμένουμε, με αποτέλεσμα να αποκαταστήσουμε αναγκαστικά με δικά μας έξοδα τις σοβαρές ζημιές. Με μια απλή ματιά μπορείτε να δείτε ότι η οδός Λαχανά είναι ξεχασμένη στη τύχη της… Τα πεζοδρόμια πλέον δεν εξυπηρετούν κανέναν πεζό, πόσο μάλλον με ειδικές ανάγκες, ηλικιωμένους ή μητέρες με καροτσάκια… Όλοι χρησιμοποιούμε τον δρόμο σαν πεζοδρόμιο διακινδυνεύοντας κάθε λεπτό…” δήλωσε με αγανάκτηση η κάτοικος στο Peristerinews.gr και συμπλήρωσε:

«Πριν καταλήξουμε να δημοσιοποιήσουμε την θλιβερή πραγματικότητα που βιώνουμε έξω από την πόρτα του σπιτιού μας καθημερινά, ακολουθήσαμε την περπατημένη. Ενημερώσαμε τους αρμοδίους. Λύση όμως δεν δόθηκε και η ζωή μας δυσκόλεψε περισσότερο…»

Αξίζει να σημειωθεί, ότι σύμφωνα με έγκυρους υπολογισμούς, η ρίζα ενός δέντρου μπορεί να εκτείνεται μέσα στο έδαφος σε μήκος από 2 έως 7 φορές του ύψους του.

Αυτό σημαίνει ότι ένα δέντρο 10 μέτρων μπορεί να απλώσει ρίζες σε ακτίνα τουλάχιστον 20 μέτρων.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Έκτακτο δελτίο καιρού με βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις

Peristeri News

Ο δράστης ήρθε στην Ελλάδα λίγες ώρες πριν μαχαιρώσει την 22χρονη στην Ερμού

Peristeri News

Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για το Μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης στο Περιστέρι

Peristeri News

Leave a Comment