PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Πρεμιέρα Πανελλαδικών


Για την απόκτηση μίας θέσης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ρίχνονται σήμερα, περισσότεροι από 110.000 υποψήφιοι.

Στη… μάχη για την απόκτηση μίας θέσης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ρίχνονται σήμερα, περισσότεροι από 110.000 υποψήφιοι. Φέτος ο αριθμός των εισακτέων είναι 74.440.

Επίσης, υπάρχουν πολλές αλλαγές. Το κυριότερο ζήτημα, είναι η απόφαση του υπουργείου Παιδείας, για απόκτηση απολυτηρίου χωρίς τη διέλευση από τη … στενωπό των εξετάσεων, όπως γινόταν έως τώρα.

Το ποσοστό 10% των υποψηφίων παλαιοτέρων ετών, που έμπαιναν στη διαδικασία της επιλογής, χωρίς να δώσουν εξετάσεις, θα εφαρμοστεί και φέτος, αλλά για τελευταία χρονιά.

Επιπλέον, το μηχανογραφικό δελτίο δεν έχει εκδοθεί και αναμένεται να μην συμπεριλαμβάνει τμήματα με βάση τη ζήτηση.

Υπενθυμίζεται ότι η επιλογή των υποψηφίων για τις σχολές και τα τμήματα γίνεται με βάση το σύνολο των μορίων, που προκύπτουν από το άθροισμα των γινομένων του Γενικού Βαθμού Πρόσβασης της βεβαίωσης, των βαθμών πρόσβασης των δύο μαθημάτων αυξημένης βαρύτητας με τους αντίστοιχους συντελεστές βαρύτητας και κατά φθίνουσα σειρά έως ότου καλυφθεί ο αριθμός θέσεων κάθε σχολής ή τμήματος.

Μειωμένος κατά 10.250 θέσεις σε σχέση με πέρσι είναι ο αριθμός εισακτέων για τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ ενώ 25 τμήματα, κυρίως Τεχνολογικών Ιδρυμάτων φέτος δεν θα έχουν εισακτέους.

Φέτος, παράλληλα με την κατάργηση των μετεγγραφών, για πρώτη φορά θεσπίζεται ειδικός αριθμός θέσεων για κάθε Τμήμα ή Σχολή και για κάθε κατηγορία πέραν του κανονικού αριθμού εισακτέων.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Χωρίς μετρό, ΗΣΑΠ και τραμ την Τετάρτη

Peristeri News

Παραλύει την Τετάρτη η χώρα – Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς

Peristeri News

Μετατίθεται επίσημα η αργία της Πρωτομαγιάς

Peristeri News

Leave a Comment