PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Πρεμιέρα για την εστίαση – Δυναμικό comeback στο Περιστέρι (video)


Την ανάγκη του κόσμου να επιστρέψει στις καφετέριες και γενικά στα μαγαζιά εστίασης δείχνει η εικόνα από την πρώτη μέρα επαναλειτουργίας μετά από περίπου 2μιση μήνες.

Το PeristeriNews.gr επισκέφθηκε μαγαζιά εστίασης στην πόλη μας και μίλησε με ιδιοκτήτες και υπεύθυνους των μαγαζιών για την έναρξη λειτουργίας τους στους εξωτερικούς χώρους.

Τα περισσότερα μαγαζιά εστίασης της Βεάκη και του πεζοδρόμου συγκέντρωσαν από νωρίς το πρωί της Δευτέρας πολύ κόσμο, με τα μαγαζιά να τηρούν τα μέτρα που έχουν οριστεί όπως η χρήση προστατευτικής μάσκας από τους εργαζόμενους, η συνεχής απολύμανση όλων των χώρων, η εμφανής ύπαρξη αντισηπτικών και οι αποστάσεις μεταξύ των τραπεζιών.

Όλοι οι ιδιοκτήτες μαγαζιών που μίλησαν στην κάμερα του PeristeriNews.gr έδειξαν την εμφανή τους χαρά για την επαναλειτουργία αλλά δήλωσαν και αβέβαιοι για το μέλλον. Πρόκειται για μια νέα κατάσταση στο χώρο της εστίασης και οπωσδήποτε το πρώτο διάστημα όλα τα μαγαζιά θα λειτουργούν σε δοκιμαστική λειτουργία.

Σημαντικό στοιχείο που τόνισαν αρκετοί μαγαζάτορες είναι και το γεγονός ότι το πρωτόκολλο λειτουργίας δεν είναι ολοκληρωμένο αφού έχει «κενά» στα θέματα κάλυψης και λειτουργίας των χώρων ειδικά για επιχειρήσεις που διαθέτουν εσωτερικούς χώρους με μεγάλα παράθυρα ή εξωτερικούς καλλυμένους χώρους.

Όσον αφορά το μέλλον όλοι οι άνθρωποι της αγοράς στο Περιστέρι δήλωσαν αισιόδοξοι και έτοιμοι να ξεπεράσουν έναν ακόμα σκόπελο με βασικό γνώμονα την ασφάλεια και την εξυπηρέτηση των πελατών που περίμεναν πως και πως την άρση των μέτρων.

Στους πρώτους πελάτες συναντήσαμε πολίτες κάθε ηλικίας που ανέφεραν ότι η κλεισούρα στο σπίτι και το takeaway από τα καφέ τους είχε δημιουργήσει την ανάγκη να βρεθούν και πάλι στα μαγαζιά-στέκια τους απολαμβάνοντας και πάλι τον καφέ τους όπως παλιά.

Από την πλευρά τους εμφανώς χαρούμενοι ήταν και οι εργαζόμενοι των μαγαζιών που έπειτα από ένα πολύ μεγάλο διάστημα σε αναστολή εργασίας επιστρέφουν στη δουλειά τους με καχυποψία αλλά και οργάνωση ώστε να τηρηθούν όλοι οι κανόνες.

Καλές δουλειές σε όλους και καλή επανεκκίνηση με προστασία.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Κακοκαιρία: Οι περιοχές που κινδυνεύουν με πλημμύρες σήμερα κι αύριο

Peristeri News

Μπαράζ εμπρησμών σε αυτοκίνητα στα Εξάρχεια (vid)

Peristeri News

Μαρία Καρυστιανού: Το ότι ζω δεν σημαίνει ότι υπάρχω, η οργή δυναμώνει

Peristeri News

Leave a Comment