PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Πραγματοποιήθηκε το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο


Πανεπαιδευτικό συλλαλητήριο πραγματοποίησαν οι ομοσπονδίες ΟΛΜΕ, ΔΟΕ και ΟΙΕΛΕ στον Άγνωστο Στρατιώτη, αντιδρώντας στην ζωντανή αναμετάδοση της διδασκαλίας και στο πολυνομοσχέδιο για την παιδεία.

Εκπαιδευτικοί επιχείρησαν να ανέβουν στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, χωρίς να υπάρξουν περαιτέρω εντάσεις, ενώ είχαν παραταχθεί και διμοιρίες των ΜΑΤ.

Οι ομοσπονδίες ζήτησαν την απόσυρση του νομοσχεδίου και επέκριναν την ηγεσία του υπουργείου για την έλλειψη διαλόγου πριν από την κατάρτιση του νομοσχεδίου και ειδικότερα για τις διατάξεις που αφορούν σε αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα, λέγοντας ότι αυτές θα επιφέρουν απολύσεις εκπαιδευτικών και θα υποβαθμίσουν συνολικά της Παιδεία.

Επιπλέον, από τις ομοσπονδίες έχει ασκηθεί έντονη κριτική για την θέσπιση ηλικιακού ορίου στις τάξεις των ΕΠΑΛ.

Σε ανακοίνωση τους σημειώνουν, μεταξύ άλλων, ότι η κυβέρνηση, αγνοώντας τις πραγματικές ανάγκες του δημόσιου σχολείου άλλα και τα αιτήματα και τις προτάσεις των εκπαιδευτικών, κατέθεσε με εντελώς αντιδημοκρατικό τρόπο, χωρίς διάλογο και εν μέσω πανδημίας, αντιεκπαιδευτικό πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία.

Οι εκπαιδευτικοί θεωρούν αντιεκπαιδευτική τη συγκεκριμένη μέθοδο, με τη χρήση κάμερας, τονίζοντας ότι παραβιάζονται τα προσωπικά δεδομένα των μαθητών και των εκπαιδευτικών.

Από την πλευρά του το Υπ. Παιδείας, αναφέρει ότι δεν θα γίνεται καταγραφή του μαθήματος και ότι η κάμερα θα εστιάζει στον πίνακα και τον εκπαιδευτικό.

Η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων είπε «ναι» στη ζωντανή μετάδοση του μαθήματος που παραδίδει ο εκπαιδευτικός -ως εξαιρετικό μέτρο λόγω της πανδημίας- , αλλά «όχι» στην καταγραφή και αποθήκευση. Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως τόνισε ότι είναι νόμιμος ο σκοπός της διάταξης για τη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση, διευκρινίζοντας ότι το Υπουργείο Παιδείας είχε συμβουλευθεί την Αρχή πριν τη διαμόρφωση της ρύθμισης και ενσωμάτωσε συγκεκριμένες προτάσεις της.

Πληροφορίες από ΕΡΤ, ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πένθιμα θα ηχήσουν αύριο οι καμπάνες στις εκκλησίες για τα Τέμπη

Peristeri News

Τι θα γίνει με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς την Τετάρτη 28/2

Peristeri News

Πώς θα λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία

Peristeri News

Leave a Comment