PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Πραγματοποιήθηκε η συνέλευση κατοίκων στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης


Πραγματοποιήθηκε, χθες στο Περιστέρι, η συνέλευση των κατοίκων με σκοπό τη σωτηρία της πλατείας Εθνικής Αντίστασης, όπως αναφέρει με σχετική ανακοίνωση η Λαϊκή Συσπείρωση, από την προσπάθεια μετατροπής της σε γκαράζ.

Αναλυτικά το κείμενο της Λαϊκής Συσπείρωσης Περιστερίου: «Στη συνέλευση πήραν το λόγο κάτοικοι της περιοχής οι οποίοι δήλωσαν σε όλους τους τόνους δεν θα περάσουν τα σχέδια της Διοίκησης Παχατουρίδη και ότι θα τα εμποδίσουν με όλους τους τρόπους που μπορούν.

Ένας κάτοικος είπε: αυτή η πλατεία κατακτήθηκε με τους αγώνες μας, εμείς φυτέψαμε αυτά τα δέντρα όταν ήμασταν παιδιά ακόμα και με μπροστάρη την αγωνιστική δημοτική αρχή ενάντια σε παλαιότερη προσπάθεια μετατροπής του χώρου από πάρκο σε γραφεία της Μητρόπολης”

Εμείς φροντίσαμε και περιφρουρούσαμε με βάρδιες τα δέντρα μέρα-νύχτα ώσπου δικαιωθήκαμε και έτσι, οι επόμενες γενιές, ολόκληρη η πόλη παραλάβανε ένα χώρο πρασίνου” τόνισε κάποιος άλλος.

Άλλος κάτοικος ανέφερε ότι “η διοίκηση Παχατουρίδη σταδιακά αποψιλώνει την πλατεία. Αφού αντικατάστησε τα δέντρα με ένα σύμπλεγμα σιδηροκατασκευών, όπου δέντρα και λουλούδια υπάρχουν μόνο ως ζωγραφιά σε κακόγουστες ταμπέλες, τώρα προχωρά σε πλήρη αποχαρακτηρισμό του χώρου για να κατασκευάσει ένα έργο που θα κάνει τη ζωή της γειτονιάς αφόρητη, θα προσελκύσει περισσότερα αυτοκίνητα από τους γύρω δήμους με αποτέλεσμα να μεγαλώσει το κυκλοφοριακό χάος. Εμείς όχι απλά πρέπει να προστατεύσουμε το χώρο αλλά να διεκδικήσουμε να γίνει χώρος υψηλού πρασίνου”.

Θέλουμε ένα χώρο να πηγαίνουμε τα παιδιά μας βόλτα, να βγάζουμε βόλτα τα κατοικίδια να μην είμαστε μέσα στο θόρυβο και το καυσαέριο” τόνισε ένας από τους κατοίκους.

Υπάρχει παλαιότερη πείρα για το τι απέγινε σε άλλους χώρους όπως την 1η Παιδική Χαρά που από παιδική χαρά, έχει παραχωρηθεί σε επιχειρηματία και μετατράπηκε σε μία τεράστια καφετέρια με πέντε κούνιες στην άκρη” τόνισε ένας κάτοικος. Όπως ανέφερε γλαφυρά: “θα μπορούσε κάλλιστα η 1η Παιδική Χαρά να λέγεται 1η Παιδική Καφετέρια”

Οι κάτοικοι αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο και εξέλεξαν επιτροπή η οποία θα καθορίσει τις περαιτέρω ενέργειες τους.

Στη συνέλευση παρευρέθηκαν οι τέσσερις δημοτικοί και ο διαμερισματικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης. Χαιρετισμό απεύθυνε ο Γιώργος Σιδέρης, δημοτικός σύμβουλος Περιστερίου με τη Λαϊκή Συσπείρωση ο οποίος τόνισε:

Είναι περιττό να αναφέρω την ιστορία για το πως σώθηκε αυτό το πάρκο. Όλοι γνωρίζετε ότι πριν 40 χρόνια οι ίδιοι οι κάτοικοι το δεντροφύτευσαν με τα χέρια τους, το περιφρουρούσαν σε άγρια σύγκρουση με μητροπολίτες και δυνάμεις καταστολής.

Τέτοιες κινητοποιήσεις έχουν γίνει και σε άλλα μέρη της χώρας και οι κάτοικοι μόνο έτσι έσωσαν τα λιγοστά πάρκα τους. Στην Αθήνα, στην πλατεία Αμερικής, στην οδό Ομέρ Βρυώνη που εν μία νυκτί ο δήμαρχος τότε Νικήτας Κακλαμάνης πήγε να κόψει όλα τα δέντρα και δίκαια βαφτίστηκε από τους κατοίκους Ομέρ Πριόνης.

Τώρα καλούμαστε για άλλη μια φορά να υπερασπιστούμε αυτό το χώρο. Να υπερασπιστούμε έστω και την πιο μικρή γωνιά πρασίνου από επιχειρηματικά συμφέροντα. Στις συνεδριάσεις που έχουν γίνει μέχρι τώρα στο Δημοτικό Συμβούλιο η διοίκηση Παχατουρίδη δηλώνει αποφασισμένη να προχωρήσει στη δημιουργία υπόγειου πάρκινγκ-γκαράζ. Μαζί της έχει και την υπόλοιπη αντιπολίτευση. Τα επιχειρήματα τους περί ανάπτυξης της περιοχής είναι φαιδρά και ψεύτικα. Όλοι καταλαβαίνουμε ότι άλλος ένας δημόσιος χώρος καταπατάται, ότι πάρκινγκ σημαίνει παρκόμετρα και στάθμευση με το αζημίωτο, ότι θα μεγαλώσει το κυκλοφοριακό πρόβλημα και θα λιγοστέψει το ήδη λιγοστό πράσινο της πόλης. Ακόμα και το επιχείρημα ότι θα πάρει πάνω της η αξία των ακινήτων και των μαγαζιών είναι ψέμα. Γιατί αν προχωρήσει αυτό το τερατούργημα η γειτονιά μας θα είναι 4-5 χρόνια ένα εργοτάξιο που θα κάνει αφόρητη τη ζωή των κατοίκων και των μαγαζατόρων. 

Ο μόνος τρόπος να τους εμποδίσουμε είναι να παλέψουμε. Όλα τα μέσα θα τα αξιοποιήσουμε, κείμενα υπογραφών, αφίσσες, ενστάσεις, ένδικα μέσα. Κυρίως όμως θέλει αγώνα για να παρθεί πίσω η απόφαση της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου. Εμείς θα στηρίξουμε όλες τις μορφές αγώνα που θα αποφασίσετε”».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Κατερίνα Τσερούλα νέα πρόεδρος στο Κέντρο Πρόληψης «Οδοιπορικό»

Peristeri News

Δύο συνεδριάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου (7η και 8η)

Peristeri News

Συνάντηση του Ανδρέα Παχατουρίδη με τον Εκρέμ Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη

Peristeri News

Leave a Comment