PeristeriNews.gr
Πολιτική

Πούτιν: Σημαντικός εταίρος η Ελλάδα


«Σημαντικό εταίρο» χαρακτηρίζει την Ελλάδα ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, σε άρθρο του στην εφημερίδα «Καθημερινή», εν όψει της αυριανής του επίσκεψης στη χώρα μας.

Κάνοντας ειδική μνεία στην ενεργειακή συνεργασία των δύο χωρών, ο Ρώσος πρόεδρος επισημαίνει ότι «εδώ και δύο δεκαετίες η Ρωσία παραμένει σταθερός και ασφαλής προμηθευτής του φυσικού αερίου για την Ελλάδα», ενώ διαβεβαιώνει ότι «υπολογίζαμε πάντα την Ελλάδα στους σχεδιασμούς μας για την αύξηση των εφοδιασμών των υδρογονανθράκων στην Κεντρική και Δυτική Ευρώπη».

Η Ρωσία, συνεχίζει ο κ. Πούτιν, «θα μπορούσε να συμβάλει επίσης, στην αναβάθμιση των ελληνικών υποδομών στο πεδίο των μεταφορών». Πρόκειται – εξηγεί – για τη συμμετοχή ρωσικών επιχειρηματικών ομίλων στους επικείμενους διαγωνισμούς για την απόκτηση περιουσιακών στοιχείων των σιδηροδρομικών εταιρειών και του λιμένα της Θεσσαλονίκης. Υπάρχει και μια σειρά άλλων σχεδίων που μπορούν να ενισχύσουν σημαντικά τη διμερή συνεργασία, προσθέτει ενδεικτικά.

Καταλήγοντας, εκφράζει τη βεβαιότητα ότι «οι φιλικές ρωσοελληνικές σχέσεις συνιστούν κοινή μας κληρονομιά και σταθερή βάση για μια πολλά υποσχόμενη εταιρική σχέση, με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η ακρίβεια είναι το νούμερο ένα ζήτημα της κοινωνίας

Peristeri News

Αλ. Τσίπρας: Δεν σκέφτηκα ποτέ να διαπραγματευτώ τη θέση μας στην Ευρώπη

Peristeri News

Leave a Comment