PeristeriNews.gr
Διεθνή

Πούτιν: Κάναμε βήματα μπροστά με τον Ομπάμα για τη Συρία


Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν, μιλώντας για τα αποτελέσματα της διάσκεψης των G20, ανέφερε ότι έγιναν βήματα μπροστά σε σχέση με τη Συρία, στις άτυπες επαφές του με τον ομόλογό του των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα.

«Εγώ και ο κ. Ομπάμα καταλάβαμε ο ένας των άλλο σε ό,τι αφορά τα ζητήματα που αντιμετωπίζει όλος ο κόσμος σχετικά με τη Συρία», είπε χαρακτηριστικά ο Ρώσος πρόεδρος.

Πρόσθεσε δε ότι οι κυρώσεις κατά της Μόσχας θα πρέπει να αρθούν, εάν η Ουάσινγκτον επιθυμεί βελτίωση των ρωσοαμερικανικών σχέσεων.

Σε ό,τι αφορά τη διαμάχη της Κίνας με άλλες ασιατικές χώρες στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, ο κ. Πούτιν ανέφερε ότι η εμπλοκή τρίτων μερών δεν βοηθά τις εξελίξεις και θα κάνει την κατάσταση χειρότερη.

Είπε ακόμη ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να συνεχίσει να έχει καλές σχέσεις με τη Μεγάλη Βρετανία, παρά τις διαφορές και τις εντάσεις του παρελθόντος στις διμερείς σχέσεις.

Για τις εδαφικές διαφορές Ρωσίας – Ιαπωνίας, ο κ. Πούτιν είπε ότι η Σοβιετική Ένωση είχε προτείνει στο Τόκιο την επιστροφή δύο από τα τέσσερα νησιά τα οποία διεκδικούν οι Ιάπωνες στον Ειρηνικό Ωκεανό, ωστόσο η Ιαπωνία έχασε τότε την ευκαιρία μιας διευθέτησης.

«Οι σχέσεις μας με την Ιαπωνία δεν επηρεάζονται από τη θέση της στο ουκρανικό», κατέληξε, όσον αφορά στο συγκεκριμένο ζήτημα, ο πρόεδρος της Ρωσίας.

Ο κ. Πούτιν ανακοίνωσε τέλος ότι θα επισκεφθεί το Ουζμπεκιστάν για να τιμήσει τη μνήμη του εκλιπόντος προέδρου της χώρας, Ισλάμ Καρίμοφ και εξέφρασε την ελπίδα οι ρωσοουζμπεκικές στενέχες σχέσεις να συνεχιστούν.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Η κηδεία του Αλεξέι Ναβάλνι θα πραγματοποιηθεί την 1η Μαρτίου στη Μόσχα

Peristeri News

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Leave a Comment