PeristeriNews.gr
Διεθνή

Πούτιν: Θεωρούμε την Τουρκία φίλη μας


Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν τόνισε την Πέμπτη ότι η χώρα του αντιμετωπίζει την Τουρκία ως φίλη χώρα, ωστόσο έχει πρόβλημα με συγκεκριμένους Τούρκους πολιτικούς.

«Θεωρούμε την Τουρκία φίλη μας», ανέφερε ο κ. Πούτιν. «Έχουμε προβλήματα ωστόσο με μερικούς Τούρκους πολιτικούς, των οποίων τη συμπεριφορά θεωρούμε κατώτερη των περιστάσεων», υπογράμμισε ο Ρώσος πρόεδρος.

Ρωσία και Τουρκία έχουν συγκρουστεί έντονα στο συριακό, καθώς η Άγκυρα υποστηρίζει από την αρχή της εξέγερσης, το 2011, τη συριακή αντιπολίτευση, ενώ η Μόσχα έχει υποστηρίξει σθεναρά το καθεστώς του Σύρου προέδρου Μπασάρ Αλ Άσαντ.

Στην Αίγυπτο, η Ρωσία έχει αναπτύξει στενές σχέσεις με τον πρόεδρο Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι, τον οποίο η Τουρκία θεωρεί δικτάτορα και σφαγέα, μετά την ανατροπή του ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι, ο οποίος ήταν σύμμαχος του προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν.

Σε διαφορετικά στρατόπεδα βρίσκονται οι δύο χώρες τόσο στην εσωτερική σύγκρουση στη Λιβύη, όσο και στη διαμάχη Αζερμπαϊτζάν – Αρμενίας για το Ναγκόρνο Καραμπάχ, ενώ η Ρωσία στηρίζει έμμεσα τους Κούρδους της Συρίας, που έχουν στενές σχέσεις με το αποσχιστικό και παράνομο στην Τουρκία Κόμμα Εργαζομένων Κουρδιστάν (PKK).

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment