PeristeriNews.gr
Διεθνή

Πούτιν: Δεν θα συρθούμε σε κούρσα εξοπλισμών


Η Ρωσία δεν πρόκειται να συρθεί σε μια νέα «κούρσα εξοπλισμών», αλλά απλά προσπαθεί να αναπληρώσει το χαμένο έδαφος των τελευταίων ετών, επεσήμανε σήμερα Τετάρτη ο πρόεδρος της χώρας Βλαντίμιρ Πούτιν, δίνοντας διευκρινίσεις για χθεσινή αναφορά του περί ανάπτυξης ενός πυραύλου νέου τύπου, ικανού να επιτύχει την διάτρηση της όποιας «αντιπυραυλικής ασπίδας» κατασκευάζουν οι ΗΠΑ.

«Το έχω πει στο παρελθόν και θα το ξαναπώ: δεν προσπαθούμε να μπούμε σε καμιά κούρσα εξοπλισμών, ή ακόμη περισσότερο να προφτάσουμε ή να ξεπεράσουμε κάποια άλλη χώρα. Απλά χρειάζεται να αναπληρώσουμε το χαμένο έδαφος των δεκαετιών 1990-2000, όταν οι ένοπλες δυνάμεις, όπως και οι στρατιωτικές βιομηχανίες, αφέθηκαν για χρόνια χωρίς χρηματοδότηση, και τα πρώτα προγράμματα που κόπηκαν ήταν αυτά των εξοπλισμών και της στρατολογίας, καθώς και [προγράμματα] των στρατιωτικών βιομηχανιών», επισήμανε ο κ. Πούτιν από το Σότσι, όπου συναντήθηκε με στελέχη του τομέα αυτού οικονομικής δραστηριότητας.

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ διαβεβαίωσε πως, παρότι οι σχέσεις με πολλές χώρες της Δύσης απέχουν πολύ από το να μπορούν να χαρακτηριστούν «τέλειες», δεν πρόκειται να αρχίσει νέος «Ψυχρός Πόλεμος», κρίνοντας πως αυτό είναι αδύνατον.

Οι δηλώσεις αυτές καταγράφονται καθώς το NATO προοδευτικά αυξάνει όλο και περισσότερο τη στρατιωτική του παρουσία σε χώρες που βρίσκονται κοντά στη Ρωσία ή γειτονεύουν με αυτή.

Η Μόσχα έχει εκφράσει επανειλημμένα την ανησυχία της για τη δημιουργία ενός συστήματος άμυνας έναντι των βαλλιστικών πυραύλων στην Ευρώπη, που είχε εγκριθεί στη Σύνοδο του Βορειοατλαντικού Συμφώνου το 2010. Πολλές ευρωπαϊκές χώρες —ανάμεσά τους η Πολωνία, η Ρουμανία, η Ισπανία και η Τουρκία— έχουν συμφωνήσει στην ανάπτυξη στοιχείων του συστήματος στο έδαφός τους.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment