PeristeriNews.gr
Διεθνή

Πορτογαλία: Εκατοντάδες πυροσβέστες δίνουν μεγάλη μάχη με τις φλόγες


Περισσότεροι από 700 πυροσβέστες δίνουν σήμερα μεγάλη μάχη με τις φλόγες, για να περιορίσουν μία σημαντική πυρκαγιά σε τμήμα της κεντρικής Πορτογαλίας, με τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν να περιπλέκουν τις προσπάθειες για την κατάσβεσή της.

Η πυρκαγιά μαίνεται στον δήμο Ουλέιρους από χθες το απόγευμα, αλλά τώρα πλέον έχει εξαπλωθεί σε δύο γειτονικούς δήμους και ήδη έχει αναγκάσει την προληπτική εκκένωσή τους και τη μετακίνηση πολλών ανθρώπων.

Ένας 21χρονος πυροσβέστης βρήκε τον θάνατο σε δυστύχημα με το υπηρεσιακό του όχημα χθες το βράδυ, ενώ πολεμούσε τη φωτιά και έξι άλλοι συνάδελφοί του τραυματίστηκαν.

“Θα ήθελα να στείλω ένα μήνυμα αλληλεγγύης, ενθάρρυνσης και ευχαριστώ στους πυροσβέστες … για το έργο που επιτελούν για την Πορτογαλία και για όλους μας”, ανέφερε σε δήλωσή του ο πρωθυπουργός Αντόνιο Κόστα.

Ο Λούις Μπέλουτ Κόστα, διοικητής από την περιοχή Καστέλου Μπράνκου, όπου βρίσκονται οι πληγέντες δήμοι, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου σήμερα το πρωί ότι αρκετά σπίτια κινδυνεύουν καθώς η πυρκαγιά μαίνεται κοντά σε απομονωμένα χωριά.

“Υπήρχαν σπίτια που επλήγησαν από τις φλόγες”, τόνισε ο Μπέλου Κόστα, προσθέτοντας ότι είναι ακόμη πολύ νωρίς για να εκτιμηθεί πόσος χρόνος θα απαιτηθεί για να τεθεί υπό έλεγχο η πυρκαγιά.

«Οι άνθρωποι απομακρύνθηκαν μεν, αλλά οι περισσότεροι έχουν ήδη επιστρέψει στα σπίτια τους».

Οι πυρκαγιές αυτές είναι σαφώς μικρότερες από την τεράστια πυρκαγιά που έπληξε την περιοχή τον Ιούνιο του 2017, σκοτώνοντας 66 ανθρώπους και τραυματίζοντας περισσότερους από 250.

Τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης δείχνουν ότι η Πορτογαλία είναι μια από τις χώρες που πλήττονται περισσότερο από τις πυρκαγιές κάθε χρόνο.

Μία από τις βασικές αιτίες των συχνών πυρκαγιών της είναι ότι τμήματα του εσωτερικού της χώρας ερημώνουν καθώς οι άνθρωποι έχουν φύγει για να ζήσουν σε πόλεις ή στο εξωτερικό και παραμελούνται σε μεγάλο βαθμό οι εργασίες εκκαθάρισης δέντρων και θάμνων, δημιουργώντας αυξημένο κίνδυνο πυρκαγιάς.

 

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment