PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Πορεία στο κέντρο της Αθήνας – Κλειστοί σταθμοί του μετρό


Σε εξέλιξη βρίσκεται πορεία στο κέντρο της Αθήνας διαμαρτυρίας προς τη Βουλή συλλογικοτήτων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς κατά των νέων αντεργατικών μέτρων.

Με κεντρικό σύνθημα «Δεν θα πληρώσουν οι εργαζόμενοι και πάλι την κρίση», οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στα Χαυτεία και θα κατευθυνθούν στη Βουλή.

Στην πορεία καλούν τα σωματεία Υπαλλήλων Βιβλίου-Χάρτου Αττικής -ΣΥΒΧΨΑ, Σωματείο Σερβιτόρων Μαγείρων Αττικής, εργαζομένων στις ΜΚΟ-ΣΒΕΜΚΟ, εργαζόμενων καθηγητών στα φροντιστήρια-ΣΕΦΚ, σύλλογος επιμελητών-μεταφραστών-ΣΜΕΔ,, Σωματείο στην ΜΚΟ Άρσις, Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών-ΣΜΤ, Ένωση Ναυτών εμπορικού ναυτικού-ΠΕΝΕΝ, ΣΕΠΕ Κ. Σωτηρίου, Σύλλογος εργαζομένων ΤΕΕ, Σωματείο εργαζομένων στο χώρο του χορού, Πανελλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στον ΕΛΓΟ Δήμητρα, αλλά και εργατικά σχήματα όπως η ΑΤΕ-ΕΚΑ και άλλα, εργατικές συλλογικότητες και πρωτοβουλίες-συνελεύσεις από γειτονιές.

Την ίδια ώρα έχει καλεστεί πορεία και στη Θεσσαλονίκη.

Στην διαδήλωση της Θεσσαλονίκης καλούν τα σωματεία Βιβλίου-Χάρτου Θεσσαλονίκης, Σωματείο Σερβιτόρων Μαγείρων και λοιπών εργαζομένων στον κλάδο του επισιτισμού Θεσ/νίκης, Σωματείο Βάσης εργαζομένων στην ψυχική υγεία και κοινωνική πρόνοια, ενώ στρηρίζουν μια σειρά εργατικές συλλογικότητες και οργανώσεις.

Τα σωματεία απαιτούν:

– ριζική μείωση του χρόνου εργασίας – αυξήσεις στους μισθούς

– μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας

– μέτρα στήριξης των εποχιακά εργαζομένων και των εργαζομένων με σύμβαση έργου (μπλοκάκι)

– ειδικές ρυθμίσεις για τις υποχρεώσεις των εργαζομένων και των ανέργων αναφορικά με τα ενοίκια και τα τιμολόγια των ΔΕΚΟ

– μέτρα στήριξης του δημόσιου συστήματος υγείας

– μέτρα στήριξης των ανέργων

– απεγκλωβισμός των προσφύγων / μεταναστών από τα νησιά και τα κέντρα κράτησης. Στέγη, εργασία, περίθαλψη, εκπαίδευση για τους πρόσφυγες / μετανάστες

Κλειστοί οι σταθμοί «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο»

Κλειστοί θα παραμείνουν οι σταθμοί του Μετρό Σύνταγμα και Πανεπιστήμιο.

Επίσης, κλειστές παραμένουν από την τροχαία η Λεωφόρος Αμαλίας από το ύψος των Στήλων του Ολυμπίου Διός, καθώς και οι οδοί Αθηνάς, Σταδίου και Πανεπιστημίου.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Περιστέρι: Video που σοκάρει με πτώση αναβάτη πατινιού στη μέση του δρόμου

Peristeri News

Κατάθεση ψυχής από τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών

Peristeri News

ΕΕΚΕ: Ακατάσχετοι λογαριασμοί στα χαρτιά

Peristeri News

Leave a Comment