PeristeriNews.gr
Διεθνή

Πομπέο: Δεν θα επιτρέψουμε στην Τουρκία να κάνει παράνομες γεωτρήσεις


Αυστηρό μήνυμα προς την Τουρκία ότι δεν πρόκειται να της επιτραπεί η διενέργεια παράνομων γεωτρήσεων εντός της κυπριακής ΑΟΖ έστειλε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια.
«Στη διπλωματία δεν λέμε εκ των προτέρων τις ενέργειες στις οποίες θα προχωρήσουμε. Μπορώ, όμως, να σας πώ ότι κατανοούμε τους κινδύνους, γνωρίζουμε τις δραστηριότητες και θα κάνουμε τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να μην έχουμε στρατικοποίηση των θεμάτων και να φτάσουμε σε αποτέλεσματα που θα είναι αμοιβαία αποδεκτά. Δεν μπορεί να επιτραπεί στην Τουρκία να κάνει παράνομες γεωτρήσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πομπέο.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας ανέφερε πως οι ΗΠΑ θα αναλάβουν πρωτοβουλίες για να εξασφαλίσουν ότι οι κινήσεις της Τουρκίας στην Κυπριακή ΑΟΖ θα είναι νόμιμες, βάσει διεθνούς δικαίου.

«Είπαμε στην Τουρκία ότι δράσεις σε διεθνή ύδατα δεν είναι αποδεκτές και θα αναλάβουμε διπλωματικές πρωτοβουλίες για να είναι νόμιμες όλες οι ενέργειες που γίνονται» πρόσθεσε ο κ. Πομπέο.

Από την πλευρά του, ο Νίκος Δένδιας, αναφερόμενος στη σχεδιαζόμενη τουρκική γεώτρηση εντός της Κυπριακής ΑΟΖ, έκανε λόγο  για ενέργεια που παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, το ευρωπαϊκό κεκτημένο και υπονομεύει την ειρήνη στην περιοχή.

Το θέμα των παράνομων δραστηριοτήτων της Τουρκίας έθεσε υπόψιν του Μάικ Πομπέο και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Η σορός του Αλεξέι Ναβάλνι παραδόθηκε στη μητέρα του

Peristeri News

Leave a Comment