PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε 8 περιοχές τη Δευτέρα


Προειδοποίηση για πολύ υψηλό κίνδυνο (κατηγορία 4) εκδήλωσης πυρκαγιάς τη Δευτέρα εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ), με βάση τον ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς.

Συγκεκριμένα, αφορά σε οκτώ περιοχές: Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Λέσβο, Σάμο, Ικαρία, Χίο και Κρήτη.

Η ΓΓΠΠ έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους των περιοχών αυτών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζει ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες θα πρέπει να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία, στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο γιος του Γιώργου Παπανδρέου διορίστηκε επικεφαλής στον Εθνικό Κήπο

Peristeri News

Νίκαια: Σκότωσε στη μέση του δρόμου τον γαμπρό του με καραμπίνα

Peristeri News

Ο Μάρτιος μας «υποδέχεται» με δύο τριήμερα

Peristeri News

Leave a Comment