PeristeriNews.gr
Διεθνή

Πολύ κοντά σε στάση πληρωμών oι ΗΠΑ


Σε συμβιβασμό οδήγησαν την Παρασκευή οι μαραθώνιες διαπραγματεύσεις που είχε ο πρόεδρος Ομπάμα με τους επικεφαλής των κοινοβουλευτικών ομάδων του Κονγκρέσου.

Σε συμβιβασμό οδήγησαν την Παρασκευή οι μαραθώνιες διαπραγματεύσεις που είχε ο πρόεδρος Ομπάμα με τους επικεφαλής των κοινοβουλευτικών ομάδων του Κονγκρέσου.

Η συμφωνία –που προβλέπει περικοπές 38 δισ. έως το τέλος του χρόνου- επετεύχθη μετά από ημέρες έντονης αντιπαράθεσης μεταξύ δημοκρατικών και ρεπουμπλικάνων και εξασφαλίζει τη χρηματοδότηση των διοικητικών δράσεων για τους επόμενους έξι μήνες.

Ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Τζον Μπίνερ, που ζητούσε περικοπές εκ μέρους της νέας συντηρητικής πλειοψηφίας στο Σώμα, απέσπασε τη συγκατάθεση της κοινοβουλευτικής του ομάδας για το σχέδιο δύο ώρες πριν λήξει η προθεσμία για στάση πληρωμών.

Σύμφωνα με τους Δημοκρατικούς, δεν έγιναν δεκτά τα αιτήματα των Ρεπουμπλικάνων για απορύθμιση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας και μείωση των κονδυλίων για τον Οικογενειακό Προγραμματισμό και άλλους φορείς που σχετίζονται με τις αμβλώσεις.

Ωστόσο, ο Μπίνερ δήλωσε ότι στη συμφωνία περιλαμβάνεται και ο περιορισμός της κρατικής χρηματοδότησης στις αμβλώσεις.

«Ήταν μια μακρά συζήτηση, ένας μεγάλος αγώνας», δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής μετά τη συνεδρίαση της ομάδας των Ρεπουμπλικάνων.

«Αγωνιστήκαμε για να περιορίσουμε τις κρατικές δαπάνες γιατί πραγματικά θα βοηθήσει στη διαμόρφωση του κατάλληλου περιβάλλοντος για δημιουργία θέσεων εργασίας».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος Ομπάμα είπε ότι αμφότερες οι πλευρές έκαναν βήματα συμβιβασμού προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία και ότι ορισμένες από τις περικοπές, στις οποίες τελικώς συναίνεσαν οι Δημοκρατικοί, «θα είναι οδυνηρές».

«Παροχές στις οποίες βασίζονται οι πολίτες θα περικοπούν και η δημιουργία αναγκαίων υποδομών θα καθυστερήσει», είπε ο Ομπάμα.

«Δεν καθυστερήσαμε τόσο πολύ για το σασπένς», δήλωσε ο επικεφαλής των Δημοκρατικών, Χάρι Ρέιντ. «Καθυστερήσαμε γιατί ήταν πολύ δύσκολο να καταλήξουμε σε συμφωνία».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ένοχη για ανθρωποκτονία από αμέλεια η οπλουργός της ταινίας «Rust»

Peristeri News

Έκρηξη κοντά στην αυτοκινητοπομπή Ζελένσκι στην Οδησσό

Peristeri News

Αλβανία: Ένοχος κρίθηκε ο Φρέντι Μπελέρης

Peristeri News

Leave a Comment