PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Πολύτεκνος με 2,04 μπαίνει Φιλολογία!


Απίστευτα στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις με το νέο σύστημα του υπουργείου Παιδείας που αντικατέστησε τον θεσμό των μετεγγραφών.

Απίστευτα στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις με το νέο σύστημα του υπουργείου Παιδείας που αντικατέστησε τον θεσμό των μετεγγραφών.

Ειδικότερα, στο τμήμα Φιλολογίας, μπαίνει φέτος υποψήφιος της κατηγορίας πολυτέκνων με βαθμό 2,04 ενώ την ίδια στιγμή η βάση στο τμήμα για την πλειονότητα των υποψηφίων είναι 17,55!!!

Στους αρχιτέκτονες του ΕΜΠ πάλι, που έχει βάση 18,95, μπαίνει υποψήφιος της κατηγορίας πολυτέκνων με 4,62!!!

Τα παραδείγματα που δείχνουν τα κενά του νέου συστήματος πολλά, με παιδιά με υψηλότατη βαθμολογία να έχουν μείνει έξω από σχολές για λίγα μόνο μόρια την ώρα που άλλοι μπαίνουν με βαθμολογία κάτω του 5….

Στους τοπογράφους του ΕΜΠ μπαίνει μέλος πολύτεκνης οικογένειας με 5,8 ενώ η γενική σειρά έχει βάση 16.

Άλλο παράδειγμα, η περίπτωση του Μαθηματικού Αθήνας όπου μπαίνει υποψήφιος ειδικής κατηγορίας με 3,1, ενώ η βάση της γενικής σειράς είναι 15,7.

Στους χημικούς μηχανικούς του ΕΜΠ εισάγονται φοιτητές με 9,7 τη στιγμή που η βάση της γενικής σειράς είναι 18,6.

Και όχι μόνο: στο τμήμα Γεωπονίας της Θεσσαλονίκης θα σπουδάσουν φοιτητές με βαθμό 2,8 και στο τμήμα Φυσικής Θεσσαλονίκης με βαθμό 5,08, στο ΜΜΕ του Παντείου, μέλος πολύτεκνης οικογένειας εισήχθη με βαθμό 2,9 και στην Ιατρική σχολή της Αθήνας θα βρίσκονται στο ίδιο αμφιθέατρο φοιτητές τόσο του 19,9 όσο και του 15,6.

Μετά από αυτά το υπουργείο Παιδείας μελετά ακόμα και ενδεχόμενη επανεξέταση του ποσοστού 20% που δόθηκε στις κατηγορίες αυτές, αν και η γκάφα του νέου συστήματος δεν είναι εύκολο να ξεπεραστεί.

Πηγή: Το Βήμα

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στιγμές τρόμου για 16χρονη στο Χαϊδάρι

Peristeri News

Φορτηγό παρέσυρε γυναίκα στη λεωφόρο Θηβών

Peristeri News

Έκτακτο δελτίο καιρού με βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις

Peristeri News

Leave a Comment