PeristeriNews.gr
Διεθνή

Πολύνεκρο πλήγμα της Ρωσίας κατά του Μετώπου Αλ Νούσρα


Τουλάχιστον 39 άνθρωποι σκοτώθηκαν το Σάββατο σε αεροπορικό πλήγμα της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας εναντίον κτηρίου το οποίο χρησιμοποιείται ως φυλακή από το συριακό παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη βορειοδυτική Συρία, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Τουλάχιστον 39 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην επιχείρηση στο κτήριο που στεγάζει τη φυλακή και το δικαστήριο του Μετώπου Αλ Νούσρα στη Μααρέτ Αλ Νούμαν, στην επαρχία του Ιντλίμπ», ανέφερε το Παρατηρητήριο, το οποίο καταγράφει τις εξελίξεις του πολέμου τα τελευταία πέντε χρόνια.

Μεταξύ των θυμάτων «είναι πιθανότατα κρατούμενοι, δεσμοφύλακες, ίσως και άμαχοι επειδή το κτήριο βρίσκεται δίπλα σε λαϊκή αγορά», εξήγησε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ράμι Άμπντελ Ραχμάν.

Η Μααρέτ Αλ Νούμαν είναι μια σημαντική πόλη πάνω στον δρόμο που συνδέει τη Δαμασκό με το Χαλέπι. Ελέγχεται από τους αντάρτες από τα τέλη του 2012.

Το Μέτωπο Αλ Νούσρα και το Ισλαμικό Κράτος ήταν αδελφές οργανώσεις, ωστόσο η ενοποίησή τους απέτυχε το 2013 και η Αλ Κάιντα στήριξε το Μέτωπο ως τον μόνο εκπρόσωπό της στη Συρία, παίρνοντας αποστάσεις από το Ι.Κ.. Το Μέτωπο συνασπίστηκε με τους αντάρτες της συριακής αντιπολίτευσης ενάντια στο καθεστώς Άσαντ και στο Ι.Κ., ωστόσο έχει δώσει μάχες και ενάντια σε πιο μετριοπαθείς κοσμικές και ισλαμικές τάσεις των Σύρων ανταρτών.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment