PeristeriNews.gr
Διεθνή

Πολύνεκρη βομβιστική επίθεση σε τεχνικό λύκειο στην Κριμαία


Τουλάχιστον 18 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες τραυματίστηκαν από έκρηξη σε τεχνικό λύκειο στην Κριμαία.

Αρχικές αναφορές έκαναν λόγο για «άγνωστο εκρηκτικό μηχανισμό» στην πόλη-λιμάνι Κερτς της χερσονήσου της Κριμαίας, αργότερα ωστόσο το Κρεμλίνο έκανε λόγο για «τρομοκρατική επίθεση».

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της Κριμαίας Σεργκέι Αξιόνοφ, τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, ο ύποπτος είναι εν τέλει ένας 22χρονος μαθητής του κολεγίου, ο οποίος αυτοκτόνησε.

Η επικεφαλής του κριμαϊκού κολεγίου δήλωσε πως άγνωστοι ένοπλοι εισέβαλαν στο κτίριο, πυροδότησαν εκρηκτικά και άρχισαν να πυροβολούν όποιον έβλεπαν μπροστά τους.

Ο Όλγα Γκρεμπενίκοβα, διευθύντρια του κολεγίου, δήλωσε σε κριμαϊκά ΜΜΕ έξω από το κολέγιο πως κάποιοι ανατινάχθηκαν μέσα στο κολέγιο και πως πτώματα παιδιών βρίσκονται παντού.

Μαθητές και προσωπικό του κολεγίου περιλαμβάνονται σε αυτούς που σκοτώθηκαν, είπε.

Υπάλληλος στο νοσοκομείο της Κερτς δήλωσε πως 18 άνθρωποι έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο με τραύματα από την έκρηξη και πως οι γιατροί αναμένουν περίπου άλλους 50 τραυματίες.

«Υπάρχουν ήδη αρκετοί άνθρωποι στα επείγοντα και στην αίθουσα του χειρουργείου», δήλωσε ο υπάλληλος αυτός σύμφωνα πάντα με το TASS.

Αυτοπυροβολήθηκε ο δράστης της πολύνεκρης επίθεσης σε κολέγιο

Νεκρός φέρεται να είναι ο δράστης της πολύνεκρης επίθεσης σε κολέγιο της πόλης Κερτς στην Κριμαία μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων TASS, επικαλούμενο την Εθνική Αντιτρομοκρατική Επιτροπή της Ρωσίας.

Όπως αναφέρει, ο ύποπτος για την επίθεση άρχισε να πυροβολεί όποιον έβρισκε μπροστά του στο κτήριο, κατόπιν αυτοπυροβολήθηκε και το πτώμα του βρέθηκε μέσα στο κολέγιο.

Τουλάχιστον 18 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν, από τους οποίους 37 νοσηλεύονται.

Η Ερευνητική Επιτροπή κάνει λόγο για «μαζική δολοφονία» που δε σχετίζεται με τρομοκρατία και κατονόμασε ως βασικό ύποπτο τον 18χρονο σπουδαστή Βλαντισλάβ Ροσλίακοφ. Σύμφωνα με τις ρωσικές αρχές, ο Ροσλιάκοφ άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως στο κολέγιο και στη συνέχεια έβαλε τέλος στη ζωή του. Στις εικόνες που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας διακρίνεται να μπαίνει στη σχολή κρατώντας ένα τουφέκι.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε πως οι ερευνητές προσπαθούν να βρουν το κίνητρο για τη φονική επίθεση.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment