PeristeriNews.gr
Διεθνή

Πολύνεκρη βομβιστική επίθεση, εκδίκησης για τον Λάντεν


Τουλάχιστον 80 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους από διπλή βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε σε σχολή της αστυνομίας στο βορειοδυτιικό Πακιστάν, ενώ περισσότεροι από 140 τραυματίστηκαν.

Τουλάχιστον 80 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους από διπλή βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε σε σχολή της αστυνομίας στο βορειοδυτιικό Πακιστάν, ενώ περισσότεροι από 140 τραυματίστηκαν. Πρόκειται για την πρώτη μεγάλη επίθεση, μετά το θάνατο του Οσάμα μπιν Λάντεν.

Οι πακιστανοί Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη της διπλής βομβιστικής επίθεσης. «Είναι μια πρώτη ενέργεια εκδίκησης για τον μάρτυρα Οσάμα» δήλωσε τηλεφωνικά ο Εχσανουλάχ Εχσάν, εκπρόσωπος των Ταλιμπάν του Πακιστάν (TTP), συμμάχου της Αλ-Κάιντα. «Περιμένετε πιο μαζικές επιθέσεις στο Πακιστάν και το Αφγανιστάν» απείλησε.

Η Αλ-Κάιντα και οι σύμμαχοί της στο Πακιστάν έχουν δηλώσει ότι θα εκδικηθούν για το θάνατο του Μπιν Λάντεν από τις αμερικανικές ειδικές δυνάμεις.

Η πρώτη επίθεση σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής, στην πόλη Τσαρσάντα, όταν ένας άνδρας που επέβαινε σε μοτοσυκλέτα, ενεργοποίησε τον βομβιστικό μηχανισμό που είχε πάνω του, την ώρα που οι δόκιμοι ετοιμάζονταν να επιβιβαστούν σε λεωφορεία για άδεια 10 ημερών.

Η δεύτερη επίθεση έγινε την ώρα που διασώστες και ασθενοφόρα ήταν στο σημείο και βοηθούσαν τους τραυματίες. Τότε ένας δεύτερος καμικάζι πλησίασε και προκάλεσε ένα δεύτερο μακελειό.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Το Ισραήλ εισέβαλε στη Ραμάλα

Peristeri News

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Leave a Comment