PeristeriNews.gr
Πολιτική

Πολυτεχνείο: Τα μηνύματα του πολιτικού κόσμου για την 45η επέτειο


Κορυφώνονται σήμερα οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 45ης επετείου από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, με τους πολίτες να αποτίουν φόρο τιμής καταθέτοντας λίγα λουλούδια και τον πολιτικό κόσμο να υπογραμμίζει τα μηνύματα εκείνου του αγώνα για το σήμερα. 

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου αποκαλύπτει ότι τίποτα δεν είναι αδύνατο υπογράμμισε ο πρωθυπουργός στο μήνυμά του για την 45η επέτειο και επισημαίνει ότι η χώρα σήμερα δίνει αγώνα για την δίκαιη ανάπτυξη, περισσότερη δημοκρατία, ανεξαρτησία και κοινωνική δικαιοσύνη. ««45 χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου, ο Νοέμβρης μας συγκινεί και μας εμπνέει» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

ΗΟΝΝΕΔ σε ανακοίνωσή της υπογραμμίζει ότι το τρίπτυχο «ψωμί- παιδεία- ελευθερία» είναι και σήμερα ζητούμενο, αντί να είναι δεδομένο, ενώ προσθέτει πως πρόκειται για μια ημέρα μνήμης για τους Έλληνες πολίτες που, ανεξαρτήτως ιδεολογίας, δεν συμβιβάστηκαν με ένα καθεστώς που προκάλεσε αίμα, πόνο και εθνικές συμφορές.

Από την πλευρά της η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, χαρακτήρισε το Πολυτεχνείο κορυφαίο σύμβολο δημοκρατικού αγώνα, τονίζοντας ότι λειτουργεί ως ενεργή μνήμη της δημοκρατίας και παράδειγμα για τη νέα γενιά. Σήμερα, όπως σημείωσε, η χώρα έχει περισσότερο από ποτέ ανάγκη για ενότητα, αξιοπρέπεια και αλλαγή.

Κριτική στους «κομματικούς στρατούς» και όσους κοροϊδεύουν τους πολίτες με την υποκριτική τους στάση στην επέτειο του Πολυτεχνείου άσκησε ο Σταύρος Θεοδωράκης σε ανάρτησή του. Σημείωσε δε ότι ψάχνουμε το παρελθόν μήπως ανασύρουμε κάτι που μας βολεύει αντί να αντιμετωπίσουμε την αλήθεια που βρίσκεται μπροστά μας.

Σημειώνεται ότι οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν το απόγευμα με την καθιερωμένη πορεία. Δρακόντεια είναι τα μέτρα ασφαλείας στο κέντρο με 5.500 αστυνομικούς επί ποδός, ενώ σε ισχύ έχουν τεθεί κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Leave a Comment