PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Πολυμελής σπείρα Ρομά διακινούσε ναρκωτικά στο Μενίδι


Πολυμελή σπείρα Ρομά, που διακινούσε ναρκωτικά στην περιοχή της Αυλίζας Αχαρνών, εξάρθρωσε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής.

Μετά από συντονισμένη επιχείρηση στον καταυλισμό της Αυλίζας, συνελήφθησαν 10μέλη της εγκληματικής ομάδας (έξι γυναίκες και τέσσερις άνδρες), ενώ έχουν ταυτοποιηθεί επιπλέον δύο συνεργοί τους. Παράλληλα, συνελήφθη και ένας Ιρακινός, για κατοχή και χρήση ναρκωτικών.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, καθώς και για παράβαση των νόμων περί εξαρτησιογόνων ουσιών και νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Μετά από πολυήμερη έρευνα και αξιοποίηση του προανακριτικού υλικού, εξακριβώθηκε ότι στον καταυλισμό Ρομά, στην περιοχή των Αχαρνών, προσερχόταν καθημερινά, από διάφορες περιοχές της Αττικής, πλήθος τοξικομανών, προκειμένου να προμηθευτούν ναρκωτικές ουσίες. Όπως διαπιστώθηκε, εισέρχονταν στον καταυλισμό, όπου τους πλησίαζαν συνήθως γυναίκες ή παιδιά, που είναι εκπαιδευμένοι στη διακίνηση ναρκωτικών, και τους προμήθευαν με κάθε είδους ουσίες (κάνναβη, ηρωίνη, κοκαΐνη και ναρκωτικά χάπια).

Κατά τη διάρκεια της έρευνας εντοπίστηκαν οι οικίες που ήταν τα κέντρα διακίνησης ναρκωτικών στον καταυλισμό, συνελήφθησαν οι διακινητές και κατασχέθηκαν ποσότητες ηρωίνης, κάνναβης, μεθαδόνης, ναρκωτικών δισκίων, ζυγαριά ακριβείας, χρηματικά ποσά, καθώς και δύο αυτοκίνητα, ως μέσα μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε τακτικό ανακριτή.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο κατηγορείται ο άνδρας της επίθεσης με μαχαίρι στην Ερμού

Peristeri News

Συνελήφθη γιατρός που χορηγούσε ψευδείς ιατρικές βεβαιώσεις σε αλλοδαπούς

Peristeri News

Φωτιά σε δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα στην πλατεία Βικτωρίας

Peristeri News

Leave a Comment