PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Πολιτιστικές δράσεις στο Κινηματοθέατρο «Κώστας Γαβράς»


Στο Κινηματοθέατρο «Κώστας Γαβράς» του Δήμου Περιστερίου (Βασιλικών 6, Κηπούπολη) διοργανώνονται ξεχωριστές πολιτιστικές δράσεις και εκδηλώσεις. H είσοδος είναι ελεύθερη. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας κατά την προσέλευση.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

ΠΕΜΠΤΗ 17 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

20:00  Κινηματογραφική λέσχη – Αφιέρωμα “Όπου γάμος και χαρά…!”

“Ο γάμος των μουσώνων”. Ινδική 2001 | Διάρκεια: 119′. Σκηνοθεσία: Μίρα Ναίρ. Πρωταγωνιστούν: Νασερουντίν Σα, Βασουντάρα Ντας, Παρβίν Νταμπάς.

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

17:00  Παράσταση θεάτρου σκιών “Ο Καραγκιόζης αστρονόμος” από τον θίασο του Ηλία Καρελλά. Ο Χατζηαβάτης συναντά τον τρομερό επιστήμονα Κατσαβίδη, ο οποίος του ανακοινώνει πως το φεγγάρι εδώ και πολλές νύχτες έχει χαθεί από τον ουρανό. Ψάχνουν για κάποιον που να γνωρίζει καλά τι γίνεται στο διάστημα κι έτσι ο Καραγκιόζης, παραδόξως, αναλαμβάνει καθήκοντα αστρονόμου και η περιπέτεια ξεκινά…

20:00  Κινηματογραφική προβολή “Για καλό και για κακό”

Γαλλοβελγική κομεντί 2017 | Έγχρ. | Διάρκεια: 100′. Σκηνοθεσία: Καρίν Ταρντιέ. Πρωταγωνιστούν: Φρανσουά Νταμιέν, Σεσίλ ντε Φρανς, Γκι Μαρσάν, Αντρέ Βιλμς. Ένας άντρας μαθαίνει τυχαία πως ο άνθρωπος που τον ανέθρεψε δεν είναι ο πατέρας του και ξεκινά την αναζήτηση του βιολογικού, γεγονός που θα τον φέρει απέναντι σε ακόμη περισσότερες αποκαλύψεις.

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

11:00  Προβολή παιδικής ταινίας “Angry birds 2”.

Αμερικανοφινλανδικό animation 2016 | Έγχρ. | Διάρκεια: 97′. Κατάλληλη για όλες τις ηλικίες. Σκηνοθεσία: Κλέι Καΐτις, Φέργκαλ Ράιλι. Όταν ένα απομονωμένο νησί το οποίο κατοικούν χαρούμενα κι ανέμελα πουλιά δέχεται την επίσκεψη ενός πλοίου με γουρούνια, ο οξύθυμος Ρεντ και οι φίλοι του Τσακ και Μπομπ θα προσπαθήσουν να ανακαλύψουν τι κρύβεται πίσω από τις ύποπτα καλοπροαίρετες διαθέσεις των παράξενων επισκεπτών.

 

ΠΕΜΠΤΗ 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

20:00  Κινηματογραφικη λέσχη – Αφιέρωμα “Όπου γάμος και χαρά…!”

“4 γάμοι και 1 κηδεία”. Αγγλική 1994 | Διάρκεια. 117′. Σκηνοθεσία: Μάικλ Νιούελ.

Πρωταγωνιστούν: Χιου Γκραντ, Άντι Μακ Ντάουελ, Κρίστιν Σκοτ-Τόμας.

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

17:00  Παράσταση θεάτρου σκιών “Το ηρωϊκό ΟΧΙ” από τον θίασο του Ηλία Καρελλά. Ο Καραγκιόζης σε συνεργασία με τον Χατζηαβάτη και τον πρόεδρο του χωριού οργανώνει μια ομάδα αντίστασης. Ο Καραγκιόζης και η παρέα του, με έξυπνο τρόπο, θα ανατρέψουν τα σχέδια του Γερμανού Στρατηγού Φριτς και του Ιταλού Τζιοβάνι, βροντοφωνάζοντας το ηρωικό “ΟΧΙ”, σε μια παράσταση με πολύ χιούμορ και μηνύματα για τη λευτεριά.

20:00  Κινηματογραφική προβολή “Το Τελευταίο Σημείωμα”.

Eλληνική δραματική 2017 | Έγχρ. | Διάρκεια: 117′. Σκηνοθεσία: Παντελής Βούλγαρης. Πρωταγωνιστούν: Αντρέας Κωνσταντίνου, Αντρέ Χένικε, Βασίλης Κουκαλάνι, Μελία Κράιλινγκ, Τάσος Δήμας. Η αληθινή ιστορία του 34χρονου Ναπολέοντα Σουκατζίδη, ο οποίος εκτελούσε χρέη διερμηνέα για τον Γερμανό διοικητή του στρατοπέδου Χαϊδαρίου Καρλ Φίσερ και ήταν ένας από τους 200 αγωνιστές οι οποίοι εκτελέστηκαν στην Καισαριανή την 1η Μαΐου 1944.

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

11:00  Προβολή παιδικής ταινίας “Ο καρυοθραύστης και τα 4 Βασίλεια”.

Φαντασίας 2018 | Έγχρ. | Διάρκεια: 99′. Ακολουθώντας την τελευταία επιθυμία της μητέρας της και αναζητώντας ένα μυστηριώδες κλειδί, η νεαρή Κλάρα θα βρεθεί σε έναν παραμυθένιο κόσμο, τον οποίο πρέπει να σώσει από την παντοδύναμη και κακόβουλη Κόκκινη Μητέρα.

 

ΠΕΜΠΤΗ 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

20:00  Κινηματογραφικη λέσχη – Αφιέρωμα “Πρώτες επιτυχίες μεγάλων δημιουργών”. “Το μυστήριο με τις 12 καρέκλες” Αμερικάνικη 1970 | Διάρκεια: 94′. Σκηνοθεσία: Μελ Μπρουκς. Πρωταγωνιστούν: Μελ Μπρουκς, Ρον Μούντι, Ντομ ντε Λουίζ.

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

17:00  Προβολή παιδικής ταινίας “Η Dilili στο Παρίσι”.

Γαλλογερμανικό animation 2018 | Έγχρ. | Διάρκεια: 95′. Σκηνοθεσία: Μισέλ Οσελό. Στο Παρίσι της μπελ επόκ η μικρή Ντιλιλί από τη Νέα Καληδονία κι ένας νεαρός με τρίκυκλο αναζητούν τον υπεύθυνο για μια σειρά απαγωγών κοριτσιών.

20:00  Κινηματογραφική προβολή “Η Οδύσσεια”. Γαλλική ταινία. Σκηνοθεσία: Ζερόμ Σαλ. Πρωταγωνιστούν: Λαμπέρ Γουίλσον, Οντρέ Τοτού, Πιέρ Νινέ. Η ζωή του ωκεανολόγου, εξερευνητή, εφευρέτη και ντοκιμαντερίστα Ζακ-Ιβ Κουστό.

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

11:00  Παιδική διαδραστική μουσικοθεατρική παράσταση “Η καρέκλα που φανταζόταν” από την παιδική σκηνή “ΔΡώΜΕΝΑ”. Η Ονειρένια είναι ένα παιδί που με τη φαντασία της μαγεύει την καθημερινότητά της. Τι θα συμβεί όταν ανακαλύψει ότι η καρέκλα της μιλάει; Ότι έχει τους ίδιους προβληματισμούς και όνειρα μ’ εκείνη;

 

ΠΕΜΠΤΗ 7 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

20:00  Κινηματογραφικη λέσχη – Αφιέρωμα “Πρώτες επιτυχίες μεγάλων δημιουργών”. “Ενάντια στη βία” Αμερικάνικη 1972 | Διάρκεια: 88′. Σκηνοθεσία: Μάρτιν Σκορσέζε. Πρωταγωνιστούν: Μπάρμπαρα Χέρσεϊ, Ντέιβιντ Καραντάιν.

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

17:00  Παράσταση θεάτρου σκιών “Ο Καραγκιόζης και η ανακύκλωση” από τον θίασο του Ηλία Καρελλά. Ο μεγάλος Βεζύρης λέει στον Χατζηαβάτη ότι ετοιμάζεται να χτίσει ένα μεγάλο παλάτι δίπλα στη θάλασσα. Ο Καραγκιόζης μαθαίνει τα νέα και ενημερώνει τους φίλους του ότι αν αυτό το μεγάλο παλάτι χτιστεί κινδυνεύει η θάλασσα, το μικρό δάσος και όλα τα ζώα και τα πουλιά που ζουν εκεί… Μια ξεκαρδιστική κωμωδία, που μας μιλά για την αξία του περιβάλλοντος και τη δύναμη της ανακύκλωσης μέσα από το παιχνίδι.

20:00  Κινηματογραφική προβολή “Δε θα συμπεθεριάσουμε ποτέ!”

Ιταλική κωμωδία 2017 | Έγχρ. | Διάρκεια: 98′. Σκηνοθεσία: Ρικάρντο Μιλάνι. Πρωταγωνιστούν: Πάολα Κορτελέζι, Αντόνιο Αλμπανέζε, Σόνια Μπεργκαμάσκο. Η έφηβη κόρη ενός αστού και ο συνομήλικός της γιος μιας φτωχής γυναίκας συνάπτουν σχέση, γεγονός που υποχρεώνει τους δύο ενήλικους να γνωριστούν και να περάσουν χρόνο μαζί προσέχοντας το νεαρό ζευγάρι.

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

11:00  Προβολή παιδικής ταινίας “Οι κότες το ’σκασαν”.

Αμερικανο-αγγλικό animation 2000 | Έγχρ. | Διάρκεια: 85′. Η Τζίντζερ είναι μια ανήσυχη κότα που θέλει να αποδράσει από τη φάρμα της κυρίας Τουίντι, για να γνωρίσει ελεύθερη τον κόσμο και να γλιτώσει από τον πέλεκυ του χασάπη. Όλες, όμως, οι απόπειρές της στέφονται από αποτυχία. Ως τη μέρα που γνωρίζει τον Ρόκι, ένα φαντασμένο κόκορα, που ισχυρίζεται ότι μπορεί να μάθει στις κότες να πετούν!

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 11 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

•ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ•

20:00  “Δυο γυμνά άσπρα χέρια”. Θεατρικός μονόλογος με κείμενο, σκηνοθεσία και ερμηνεία της ΜΕΛΙΝΑΣ ΜΠΟΤΕΛΛΗ. Ένας ύμνος στην μητρότητα και την τέχνη. Ένα συγκλονιστικό ρεσιτάλ ηθοποιίας, διανθισμένο με τραγούδια χωρίς συνοδεία, (Α CAPPELLA).

 

ΠΕΜΠΤΗ 14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

20:00  Κινηματογραφικη λέσχη – Αφιέρωμα “Πρώτες επιτυχίες μεγάλων δημιουργών”. “Η στρίγγλα που έγινε αρνάκι” / “Τhe taming of the shrew”.

Αμερικάνικη 1967 | Διάρκεια: 122′. Σκηνοθεσία: Φράνκο Τζεφιρέλι.

Πρωταγωνιστούν: Ελίζαμπεθ Τέιλορ, Ρίτσαρντ Μπάρτον.

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

17:00  Παράσταση Μαριονέτας “Πίτερ Παν” από το θέατρο Γκότση. Ένα μαγικό ταξίδι μαζί με τον Πίτερ Παν στη Χώρα του Ποτέ, όπου δε μεγαλώνει κανείς. Απίθανες περιπέτειες με τον τρομερό Κάπταιν Χουκ, αστείες καταστάσεις και ατελείωτο παιχνίδι με τα χαμίνια. Διάρκεια: 50′. Θεατρική απόδοση: Λίλιαν Τσέρτου. Μουσική: Γιάννης Καλατζόπουλος. Κοστούμια: Ειρήνη Γκότση.

20:00  Κινηματογραφική προβολή “Εδώ Πολυτεχνείο”. Το “Εδώ Πολυτεχνείο” είναι ένα σπάνιο ντοκουμέντο για την εξέγερση στο Πολυτεχνείο το Νοέμβριο του 1973 και ταυτόχρονα μια μαρτυρία για μια ολόκληρη εποχή όπου κάθε μορφή δράσης υπήρξε καθοριστική στην αντίσταση κατά στο φασισμό.

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

11:00  Προβολή παιδικής ταινίας “Ραλφ, Η επόμενη πίστα”.

Animation 2012 | Έγχρ. | Διάρκεια: 101′. Κατάλληλη για όλες τις ηλικίες. Ο Καταστροφέας Ραλφ είναι ένας ήρωας videogame, στο οποίο ο Μαστρο-Φέλιξ κερδίζει πάντα όλη τη δόξα και το ποθητό χρυσό μετάλλιο. Αποφασισμένος να εξασφαλίσει ένα μετάλλιο και για τον εαυτό του, ο Ραλφ με καταστροφικές συνέπειες, ένα σωρό βίντεο-παιχνίδια.

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 18 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

•ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ•

20:00  Θεατρική παράσταση “Ο Ποπολάρος” του Γρηγόρη Ξενόπουλου.

Θα καταφέρει ένας “Ποπολάρος” να εναντιωθεί στην ευγενή τάξη και στους άρχοντες και να κερδίσει την καρδιά της αγαπημένης του; Σκηνοθεσία: Έλλη Βοζικιάδου. Μουσική: Διονύσης Κούτσης. Πρωταγωνιστούν: Βασίλης Ασημάκης, Αμαλία Κλημοπούλου, Μαρία Συμεών, Γιάννης Λεβέντης, Δέσποινα Παντελίδου, Έλλη Λορέντη, Ίρις Ανδριοπούλου, Ανδρέας Αποστόλου και ο Ζανό Ντάνιας.

 

ΠΕΜΠΤΗ 21 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

20:00  Κινηματογραφικη λέσχη – Αφιέρωμα “Πρώτες επιτυχίες μεγάλων δημιουργών”. “Η Συνομιλία”. Αμερικάνικη 1974 | Διάρκεια: 113′. Σκηνοθεσία: Φράνσις Φορντ Κόπολα. Πρωταγωνιστούν: Τζιν Χάκμαν, Τζον Καζάλε, Άλεν Γκάρφιλντ.

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 23 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

17:00  Προβολή παιδικής ταινίας “Αστερίξ: Τo μυστικό του μαγικού ζωμού”

Γαλλικό animation 2018 | Έγχρ. | Διάρκεια: 85′. Κατάλληλη για όλες τις ηλικίες. Ο δρυίδης Πανοραμίξ αποφασίζει να συνταξιοδοτηθεί. Πρέπει λοιπόν να βρει έναν ταλαντούχο νεαρό για διάδοχό του και να του εμπιστευτεί την κρυφή φόρμουλα του μαγικού ζωμού. Η ανά την επικράτεια αναζήτησή του θα συνοδευτεί από τους απαραίτητους Αστερίξ και Οβελίξ, οι οποίοι πρέπει να τα βάλουν με τον κακόβουλο Διαβολίξ και το σατανικό σχέδιό του να οικειοποιηθεί την πολύτιμη συνταγή.

20:00  Κινηματογραφική προβολή “Αναζητώντας τον Έρικ”

Αγγλογαλλική κομεντί 2009 | Έγχρ. | Διάρκεια: 116′. Σκηνοθεσία Κεν Λόουτς. Πρωταγωνιστούν: Στιβ Έβερτς, Ερίκ Καντονά, Στέφανι Μπίσοπ. Ο Έρικ είναι ένας μεσήλικος ταχυδρόμος, οπαδός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο οποίος περνά μια βαθιά ψυχολογική κρίση. Καθώς βυθίζεται ολοένα και περισσότερο στην κατάθλιψη, ο πρώην άσος της ομάδας του Ερίκ Καντονά εμφανίζεται από το πουθενά με μερικές πολύτιμες οδηγίες ζωής.

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

11:00  Παιδική παράσταση “Ο Πειρατής Μπου!” για βρέφη και μικρά παιδιά 2-5 ετών. Ο Φοβιτσιάρης πειρατής Μπου ψάχνει να βρει το Θάρρος! Μια παράσταση γεμάτη ήχους, τραγούδι, μουσική και παιχνίδι για τα μικρά παιδιά! Ένα θεατρικό ταξίδι, γνωριμίας με τα συναισθήματα και τον βυθό της θάλασσας, από τις Μορφές Έκφρασης.

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

•ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ•

20:00  “Ο Κατά φαντασίαν ασθενής” Κωμωδία του Μολιέρου.

Ένας πλούσιος αριστοκράτης που ζει με τις δυο του κόρες και τη δεύτερη σύζυγό του, κατατρέχεται από την ιδέα ότι είναι άρρωστος. Μοναδική του ασχολία είναι τα φάρμακα κι οι συνταγές! Μέσα από τα διάφορα καμώματά του δημιουργείται μια εύθυμη ατμόσφαιρα, ιδιαίτερα διασκεδαστική.. Σκηνοθεσία: Έλλη Βοζικιάδου. Ηθοποιοί: Mανώλης Δεστούνης, Έλλη Λορέντη, Μαρία Συμεών, Βασίλης Ασημάκης, Ανδρέας Αποστόλου, Νικόλας Κανάς, Ίρις Ανδριοπούλου.

 

ΠΕΜΠΤΗ 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

20:00  Κινηματογραφικη λέσχη – Αφιέρωμα ‘‘Οι φίλοι μας τα ζώα’’

“Μπετόβεν”. Αμερικάνικη 1992 | Διάρκεια: 87′. Σκηνοθεσία: Μπράιαν Λέβαντ.

Πρωταγωνιστούν: Τσαρλς Γκρόντιν, Μπόνι Χαντ.

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

17:00  Παράσταση θεάτρου σκιών “Τα κολλητήρια και ο χιονάνθρωπος” από τον θίασο του Ηλία Καρελλά. Στην αρχή του έργου ο Χατζηαβάτης συναντιέται με τον αξιωματικό του Πασά, ο οποίος του λέει πως η κόρη του Μεγάλου Άρχοντα υποφέρει από μελαγχολία. Ο Καραγκιόζης και τα κολλητήρια, που ήδη ετοιμάζονται για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, μαθαίνοντας τα νέα, αποφασίζουν να βοηθήσουν. Θα καταφέρουν τα κολλητήρια να παρουσιάσουν στη Βεζυροπούλα το μεγάλο χιονάνθρωπο, που με τόση αγάπη φτιάχνουν έξω από το παράθυρό της;

20:00  Κινηματογραφική προβολή “Ο γίγαντας”.

Ισπανική δραματική 2017 | Έγχρ. | Διάρκεια: 114′. Σκηνοθεσία: Άιτορ Αρέγκι, Γιόν Καράνο. Πρωταγωνιστούν: Χοσέμπα Ουσαμπιάγκα, Ένεκο Σαγκαρντόι, Ραμόν Αγκίρε. Επιστρέφοντας στην οικογενειακή φάρμα από το μέτωπο του ισπανικού εμφυλίου της δεκαετίας του 1830, ο Μαρτίν διαπιστώνει πως ο μικρότερος αδερφός του Χοακίν έχει γίνει ένας καλοκάγαθος μα εντυπωσιακός στην όψη γίγαντας. Πλασάροντάς τον ως τον “ψηλότερο άνθρωπο στον κόσμο”, θα ξεκινήσει μαζί του ένα ταξίδι σε ολόκληρη την Ευρώπη, με προσοδοφόρες παραστάσεις σε θέατρα, βασιλικά παλάτια, αυλές και πλατείες.

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 1 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

11:00  Προβολή παιδικής ταινίας “Spider-Man: Μέσα στο Αραχνο-σύμπαν”.

Aμερικανικό animation 2018 | Έγχρ. | Διάρκεια: 117′. Κατάλληλη για όλες τις ηλικίες. Σκηνοθεσία: Πίτερ Ράμσεϊ, Μπομπ Περσιτσέτι, Ρόντνεϊ Ρόθμαν. Ένας έφηβος που μόλις απέκτησε τις δικές του αραχνο-δυνάμεις συμμαχεί με τον Spider-Man για να πολεμήσουν τον μοχθηρό Κίνγκπιν, ο οποίος ενεργοποιεί μια πύλη που επιτρέπει τη δίοδο παράλληλων διαστάσεων στον κόσμο μας και απειλεί τη συνοχή του.

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 2 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

•ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ•

20:00  Θεατρική παράσταση “Κυριακάτικο τραπέζι”. Κωμωδία μυστηρίου, σε κείμενο και σκηνοθεσία του Θοδωρή Κατσαρού. Μία ιστορία, ένα χωριό, μυστικά από το παρελθόν και πολλά αλλόκοτα γεγονότα συνθέτουν τη νέα κωμωδία μυστηρίου που έρχεται να μας δείξει πως τα οικογενειακά κυριακάτικα τραπέζια σε αυτό το μέρος είναι αλλιώς… Ένα περίεργο έθιμο, ένα σκιάχτρο που μιλάει, μία γυναίκα χωρίς σπονδύλους και ένα νεαρό ζευγάρι από την Αθήνα, θα βρεθούν στο ίδιο τραπέζι με ανατρεπτικές συνέπειες! Κείμενο – Σκηνοθεσία: Θοδωρής Κατσαρός. Ηθοποιοί: Στέλλα Δημάκη, Κωνσταντίνος Τζηλίνης, Στεφέλενα Κόνιαρη, Θοδωρής Κατσαρός. Παραγωγή: Εταιρία Θεάτρου W.T.F-ACT

 

ΠΕΜΠΤΗ 5 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

20:00  Κινηματογραφικη λέσχη – Αφιέρωμα ‘‘Οι φίλοι μας τα ζώα’’.

“Ελευθερώνοντας τον Γουίλι” / “Free Willy”. Αγγλική 1993 | Διάρκεια:112′.

Σκηνοθεσία: Σάιμον Γουίνσερ. Πρωταγωνιστούν: Τζέισον Τζέιμς Ρίτσερ, Λόρι Πέτι.

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

17:00  Παράσταση θεάτρου σκιών “Τα Χριστούγεννα του γίγαντα” από τον θίασο του Ηλία Καρελλά. Ένας κακός γίγαντας έχει αρπάξει από το παλάτι την πεντάμορφη κόρη του Βασιλιά, την Αγάπη. Μαζί της, αυτά τα Χριστούγεννα, έχει χαθεί και η αγάπη απ’ τις καρδιές των ανθρώπων. Ο Καραγκιόζης πεινάει και ψάχνει για δουλειά. Τι θα σκαρφιστεί για να εξοικονομήσει δώρα για τα κολλητήρια και φαγητό για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι; Πώς η αγάπη θα επιστρέψει στην πόλη;

20:00  Κινηματογραφική προβολή “Η ληστεία”. Θρίλερ 2017 | Έγχρ. | Διάρκεια: 90′. Γαλλική ταινία. Σκηνοθεσία: Τζέλα Μπαμπλουανί. Πρωταγωνιστούν: Βενσάν Ροτιέ, Μπενουά Μαζιμέλ, Ζορζ Μπαμπλουανί. Δύο φίλοι μαζί με την αδερφή του ενός αποφασίζουν να διαρρήξουν το πολυτελές σπίτι ενός άντρα, τον οποίο είδαν να μεταφέρει εκεί μια βαλίτσα γεμάτη λεφτά. Αυτό που δεν γνωρίζουν είναι πως πρόκειται για ένα κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος, το οποίο εκβιάζει η μαφία των ναρκωτικών.

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

11:00  Προβολή παιδικής ταινίας “Αλαντίν”. Φαντασίας 2019 | Έγχρ. | Διάρκεια: 128′. Aμερικανική ταινία. Σκηνοθεσία: Γκάι Ρίτσι. Πρωταγωνιστούν: Ναόμι Σκοτ, Μαρβάν Κενζάρι, Μένα Μασούντ, Γουίλ Σμιθ. Ένας καλόκαρδος κλέφτης έρχεται αντιμέτωπος με τον μοχθηρό βεζίρη της πόλης του, ο οποίος θέλει να αποκτήσει ένα μαγικό λυχνάρι, ικανό να πραγματοποιήσει τις βαθύτερες επιθυμίες του.

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 9 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

•ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ•

20:00  Θεατρική παράσταση “Μπαρ σε καλό μας”. Η ανατρεπτική κωμωδία “Μπαρ Σε Καλό Μας” από την θεατρική ομάδα “Burn & Yearn” έρχεται με ένα θέαμα που θα απογειώσει τις αισθήσεις σας και θα σας κάνει να αγαπήσετε το διπλανό σας από την Έκτη Δημοτικού. Παίζουν οι ηθοποιοί: Δημήτρης Τσιλιφώνης, Ερνέστος Βουτσίνος, Στεφανία Γκουρνέλου, Κατερίνα Παναγιωτοπούλου. Κείμενο -Σκηνοθεσία: Ερνέστος Βουτσίνος. Σύνθεση τραγουδιών – Αφήγηση: Βύρωνας Τσουράπης.

 

ΠΕΜΠΤΗ 12 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

20:00  Κινηματογραφικη λέσχη – Αφιέρωμα ‘‘Οι φίλοι μας τα ζώα’’.

“Η ιστορία ενός σκύλου”. Ιαπωνέζικη 1987 | Διάρκεια: 107′.

Σκηνοθεσία: Σοϊχίρο Κογιάμα. Πρωταγωνιστούν: Ταστούγια Νακαντάι, Τοσινορι Όμι.

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

17:00  Παράσταση Μαριονέτας “Μόγλης” από το θέατρο Γκότση. Ο Μόγλης σώζεται από τον Μπαγκίρα τον πάνθηρα μετά από μία καταστροφή ο οποίος τον πηγαίνει να ζήσει με τους λύκους. Καθώς μεγαλώνει ο Μόγλης στην οικογένεια των λύκων, ο Σιρ Χαν ο τίγρης εμφανίζεται στην περιοχή με σκοπό να σκοτώσει το Μόγλη για εκδίκηση στους ανθρώπους γιατί οι κυνηγοί είχαν σκοτώσει την οικογένειά του. Ο Μπαγκίρα και οι λύκοι αποφασίζουν την επιστροφή του Μόγλη στο χωριό των ανθρώπων. Και το ταξίδι στη ζούγκλα αρχίζει…

20:00  Κινηματογραφική προβολή “Τραγουδώντας στη Βροχή” / “Singin’ in the Rain”.Aμερικανικό μιούζικαλ 1952 | Έγχρ. | Διάρκεια: 103′. Σκηνοθεσία: Στάνλεϊ Ντόνεν, Τζιν Κέλι. Πρωταγωνιστούν: Τζιν Κέλι, Ντέμπι Ρέινολντς, Ντόναλντ Ο’Κόνορ, Τζιν Χάγκεν. Το λαμπερό ντουέτο της βωβής περιόδου Ντον Λόκγουντ – Λίνα Λαμόντ καλούνται να αντεπεξέλθουν στις προκλήσεις του ομιλούντα κινηματογράφου. Ένα βήμα πριν την ολοκληρωτική καταστροφή της καριέρας τους, μια νεαρή ηθοποιός, η Κάθι Σέλντεν, θα δεχτεί για καλή τους τύχη να ντουμπλάρει την τσιριχτή φωνή της γνωστής σταρ.

Μόνο που η ταλαντούχα καλλονή έχει προλάβει να κλέψει την καρδιά του Ντον…

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

11:00  Προβολή παιδικής ταινίας “Ντάμπο”.

Aμερικανική φαντασίας 2019 | Έγχρ. | Διάρκεια: 112′. Σκηνοθεσία: Τιμ Μπάρτον. Πρωταγωνιστούν: Κόλιν Φάρελ, Ντάνι ντεΒίτο, Μάικλ Κίτον, Εύα Γκριν, Νίκο Πάρκερ. Ένας νεογέννητος ελέφαντας με μακριά αφτιά γίνεται από περίγελος όλων διάσημη ατραξιόν ενός περιπλανώμενου τσίρκου. Όταν, όμως, αυτό εξαγοράζεται από ένα μεγιστάνα του θεάματος, οι άνθρωποί του διαπιστώνουν πως οι προθέσεις του τελευταίου μόνον αγαθές δεν είναι.

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 16 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

•ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ•

20:00  Μουσικοθεατρική παράσταση “Αθήνα και πάλι Αθήνα”. Ένα έργο-τρυφερός ύμνος στο πιο ωραίο άστυ, στη δικιά μας Αθήνα. Στις σχέσεις της γειτονιάς. Στους άλλους χαλαρούς χρόνους. Στην ανθρωπιά και στην αυθεντικότητα. Η παράσταση βασίζεται σε μια ιδέα του Δημήτρη Αβαδέλου. Κείμενα – Σκηνοθετική επιμέλεια: Γιώργος Βασιλειάδης. Παίζουν και τραγουδούν: Ελένη Ροδά, Ελένη Φιλίνη, Νανά Δόμβρου, Γιώργος Καμπανέλλης, Σπύρος Θεοδόσης και ο Δημήτρης Αβαδέλος.

 

ΠΕΜΠΤΗ 19 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

20:00  Κινηματογραφικη λέσχη – Αφιέρωμα ‘‘Οι φίλοι μας τα ζώα’’. “Η αρκούδα”. Γαλλική 1988 | Διάρκεια: 96′. Σκηνοθεσία: Ζαν Ζακ Ανο.

Πρωταγωνιστούν: Τσέκι Κάριο, Τζακ Ουάλας.

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

17:00  Προβολή παιδικής ταινίας “Η Μαίρη Πόπινς επιστρέφει”.

Μουσική 2018 | Έγχρ. | Διάρκεια: 130′. Aμερικανική ταινία κατάλληλη για όλες τις ηλικίες. Σκηνοθεσία: Ρομπ Μάρσαλ. Πρωταγωνιστούν: Έμιλι Μπλαντ, Έμιλι Μόρτιμερ, Μέριλ Στριπ, Κόλιν Φερθ. Στο Λονδίνο του ’30 ο Μάικλ Μπανκς, χήρος μετά το θάνατο της γυναίκας του, αγωνίζεται να διατηρήσει το πατρικό του σπίτι ενάντια στις ύπουλες πρακτικές της τράπεζας. Τα μικρά παιδιά του προσπαθούν μάταια να τον βοηθήσουν, μέχρι που εμφανίζεται η μυστηριώδης, ιπτάμενη νταντά Μαίρη Πόπινς.

20:00  Κινηματογραφική προβολή “Η επιστροφή του Μπεν”.

Aμερικανική δραματική 2018 | Έγχρ. | Διάρκεια: 103′. Σκηνοθεσία: Πίτερ Χέτζις. Πρωταγωνιστούν: Τζούλια Ρόμπερτς, Κόρτνεϊ Βανς, Λούκας Χέτζις. Την παραμονή των Χριστουγέννων ο 19χρονος Μπεν επιστρέφει ξαφνικά σπίτι. Η μητέρα του είναι ενθουσιασμένη, αλλά τόσο αυτή όσο και ο πατριός του με τη μικρότερη αδερφή του ανησυχούν για το αν έχει ξεπεράσει τον εθισμό του στα ναρκωτικά.

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

11:00  Παιδική θεατρική παράσταση “Το Μυστικό των Χριστουγέννων” από την παιδική σκηνή “ΔΡώΜΕΝΑ”. Την ημέρα παραμονής των Χριστουγέννων, η Σπαζοκεφαλίτσα, μία κόκκινη χριστουγεννιάτικη μπάλα που δε σπάει με τίποτα, ταξιδεύει και γνωρίζει τη Χοροπηδηχτούλα, μία χαρούμενη ταρανδίνα που ζει στα χιονισμένα τοπία του Βόρειου Πόλου. Γίνονται οι καλύτεροι φίλοι! Με τη βοήθεια των παιδιών, οργανώνουν την πιο φαντασμαγορική αποστολή διασκέδασης, όπου με τη δύναμη της συνεργασίας καταφέρνουν να λύσουν τους γρίφους της Νεράιδας των Χριστουγέννων!

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 23 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

•ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ•

20:00  Μουσικοθεατρική παράσταση “Στη μάντρα του Αττίκ”. Αθάνατες μελωδίες του πιο διαχρονικού συνθέτη του 20ου αιώνα, του Κλέωνα Τριανταφυλλίδη, κατά κόσμον “Αττίκ” επανέφεραν στην ψυχή μας χρώματα, αρώματα και συναισθήματα της προπολεμικής και μεταπολεμικής Αθήνας επιβεβαιώνοντας για ακόμα μία φορά την ανεξίτηλη αξία τους. Η παράσταση αυτή μεταφέρεται εκτός θεάτρου με την γνωστή ερμηνεύτρια Λόρνα να μας θυμίζει τα γνωστότερα τραγούδια του. Στο πιάνο την συνοδεύει ο Μαρίνος Κωστόπουλος. Στο ρόλο του Αττίκ ο Δημήτρης Πάσσιος.

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

17:00  Παράσταση Μαριονέτας “Ο Αλαντίν & το μαγικό λυχνάρι” από το θέατρο Γκότση. Ο Αλαντίν ξεκινάει ένα μαγικό ταξίδι με όπλο του την αθωότητα και με στόχο του να κερδίσει τη ζωή και την αγάπη. Σύμμαχοί του το Τζίνι του Λυχναριού και το πιθηκάκι του ο Αμπού. Εχθρός του ο Βεζίρης Τζαφάρ που διεκδικεί για τον εαυτό του τα μυθικά πλούτη του βασιλείου και το θρόνο. Μία παράσταση γεμάτη περιπέτεια, άφθονο γέλιο και εξαιρετικά μηνύματα για την φιλία, την αγάπη και τον σεβασμό στα ιδανικά και τις αξίες της ζωής.

20:00  Κινηματογραφική προβολή “Οι Αόρατες”.

Γαλλική κοινωνική 2018 | Έγχρ. | Διάρκεια: 102′. Σκηνοθεσία: Λουί – Ζιλιέν Πετί. Πρωταγωνιστούν: Οντρέ Λαμί, Νοεμί Λβόβσκι, Κορίν Μασιερό, Ντέμπορα Λουκουμόεβα. Όταν ο δήμος αποφασίζει να κλείσει ένα κέντρο υποδοχής άστεγων γυναικών, οι κοινωνικές λειτουργοί του επιστρατεύουν κάθε τέχνασμα για να βοηθήσουν όσες βρεθούν σύντομα στο δρόμο.

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

11:00  Παιδική θεατρική παράσταση “Τα Απίστευτα Χριστούγεννα” από την παιδική σκηνή των “ΔΡώΜΕΝΑ”. Μία χριστουγεννιάτικη διαδραστική παράσταση, ντυμένη με ζωντανή μουσική, πλημμυρισμένη από χρώματα, ήχους και θεαματικές εκπλήξεις, στην οποία τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν βιωματικά τα διαφορετικά χριστουγεννιάτικα έθιμα και την παράδοση διαφόρων χωρών του πλανήτη.

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 4 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

17:00  Προβολή παιδικής ταινίας “Η απίθανη ιστορία του γιγάντιου Αχλαδιού”.

Δανία  2017  | Έγχρ. | Διάρκεια: 79΄. Η θαλάσσια οδύσσεια του φοβητσιάρη ελέφαντα Σεμπάστιαν, του θαρραλέου γάτου Μίτσο κι ενός αλλοπαρμένου πυρηνικού επιστήμονα, που σαλπάρουν με ένα τεράστιο αχλάδι για να βρουν το Μυστηριώδες Νησί και τον εξαφανισμένο δήμαρχό τους, ο οποίος μπορεί να ξαναφέρει τον ήλιο στην πρώην ξένοιαστη και ειδυλλιακή πόλη τους.

20:00  Κινηματογραφική προβολή “Τα παράπονα στον Δήμαρχο”.

Ιταλική κωμωδία 2017 | Έγχρ. | Διάρκεια: 92′. Σκηνοθεσία: Σαλβατόρε Φικάρα, Βαλεντίνο Πικόνε. Πρωταγωνιστούν: Σαλβατόρε Φικάρα, Σαλβατόρε Πικόνε. Καθώς ένα οικονομικό σκάνδαλο ξεσπάει παραμονές των εκλογών, οι δημότες ενός μικρού χωριού της Σικελίας κάνουν την υπέρβαση και δεν ψηφίζουν τον διεφθαρμένο, παλαιοκομματικό πρώην δήμαρχο, αλλά έναν ιδεαλιστή δάσκαλο. Όταν όμως αρχίζει να εφαρμόζει τις εξαγγελίες του, οι κάτοικοι ξεσηκώνονται…

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

11:00  Προβολή παιδικής ταινίας “Toy story 4”.

Aμερικανικό animation 2019 | Έγχρ. | Διάρκεια: 100′. Κατάλληλη για όλες τις ηλικίες. Όταν το καινούργιο παιχνίδι της Μπόνι, φτιαγμένο στο χέρι από αναλώσιμα, με το όνομα “Φόρκι”, αυτοαποκαλείται “σκουπίδι” και το σκάει από την παρέα, ο Γούντι αναλαμβάνει να το βρει και να το κάνει να αποδεχτεί πως είναι παιχνίδι.

 

ΠΕΜΠΤΗ 9 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

20:00  Κινηματογραφικη λέσχη – Αφιέρωμα ‘‘Οι φίλοι μας τα ζώα’’

“Ανταρκτική: στα όρια του αδύνατου”. Αμερικάνικη 2006 | Διάρκεια: 120′.

Σκηνοθεσία: Φρανκ Μάρσαλ. Πρωταγωνιστούν: Πολ Γουόκερ, Τζέισον Μπιγκς.

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

17:00  Παράσταση θεάτρου σκιών “Το γλέντι για τον νέο χρόνο” από τον θίασο του Ηλία Καρελλά. Ο Καραγκιόζης και η παρέα του ετοιμάζονται να κόψουν τη βασιλόπιτα για το νέο έτος. Τα Κολλητήρια περιμένουν με ανυπομονησία για να δουν ποιος θα τύχει το φλουρί, η Αγλαΐα ετοιμάζει τη βασιλόπιτα και ο Μπαρμπα-Γιώργος φέρνει φαγητό και γλυκίσματα από το χωριό. Τα σχέδια όμως για το γλέντι θα ανατρέψουν τρεις μικροί καλικάντζαροι μαγεμένοι από την κακιά μάγισσα. Η συνέχεια στον μπερντέ!

20:00  Κινηματογραφική προβολή “Arctic”

Ισλανδική περιπέτεια 2018 | Έγχρ. | Διάρκεια: 97′. Σκηνοθεσία: Τζο Πένα. Πρωταγωνιστούν: Μαντς Μίκελσεν. Μετά την πτώση του αεροπλάνου του ένας άντρας μένει μόνος στην καρδιά της Αρκτικής. Κατασκευάζοντας δικό του καταφύγιο, αναζητώντας τροφή και αποφεύγοντας τους κινδύνους που καραδοκούν, όπως οι πολικές αρκούδες, προσπαθεί να κρατηθεί στη ζωή μέχρι κάποιος να τον εντοπίσει.

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

11:00  Προβολή παιδικής ταινίας “Ο βασιλιάς των Λιονταριών”

Δράσης 2019 | Έγχρ. | Διάρκεια: 95′. Ο μικρός Simba είναι ο διάδοχος του πατέρα του, Mufasa. Δεν είναι όλοι χαρούμενοι στο βασίλειο, όμως, με την έλευση του μικρού λιονταριού. Ο Scar, ο αδερφός του Mufasa -και μέχρι πρότινος διεκδικητής του θρόνου- έχει άλλα σχέδια. Η μάχη για τον θρόνο θα ποτιστεί με προδοσία, οδηγώντας την κατάσταση σε τραγωδία, με αποτέλεσμα να εξοριστεί ο Simba. Με την βοήθεια όμως των καινούργιων φίλων του, ο Simba θα μεγαλώσει και θα διεκδικήσει αυτά που του ανήκουν και του στέρησαν.

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 13 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

•ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ•

20:00  Θεατρική παράσταση “Ο Πoπολάρος” του Γρηγόρη Ξενόπουλου.

Θα καταφέρει ένας “Ποπολάρος” να εναντιωθεί στην ευγενή τάξη και στους άρχοντες και να κερδίσει την καρδιά της αγαπημένης του; Σκηνοθεσία: Έλλη Βοζικιάδου. Μουσική: Διονύσης Κούτσης. Παίζουν οι: Βασίλης Ασημάκης, Αμαλία Κλημοπούλου, Μαρία Συμεών, Γιάννης Λεβέντης, Δέσποινα Παντελίδου, Έλλη Λορέντη, Ίρις Ανδριοπούλου, Ανδρέας Αποστόλου και ο Ζανό Ντάνιας

 

ΠΕΜΠΤΗ 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

20:00  Κινηματογραφικη λέσχη – Αφιέρωμα ‘‘Κινηματογράφος & Δικαιοσύνη’’.

“Σάκκο & Βαντσέτι”. Ιταλική 1971 | Διάρκεια: 120′. Σκηνοθεσία: Νταμιάνο Νταμιάνι. Πρωταγωνιστούν: Τζιάν Μαρία Βολοντέ, Ρικάρντο Κουτσιόλα.

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

17:00  Προβολή παιδικής ταινίας “Lego Batman”.

Aμερικανικό animation 2017 | Έγχρ. | Διάρκεια: 104′. Κατάλληλη για όλες τις ηλικίες. Σκηνοθεσία: Κρις ΜακΚέι. Παράλληλα με τους κακοποιούς της Γκόθαμ Σίτι, οι οποίοι συνασπίζονται υπό την αρχηγία του Τζόκερ, ο μοναχικός κι εγωπαθής Μπάτμαν έρχεται αντιμέτωπος με τα πατρικά του καθήκοντα, καθώς υιοθετεί… κατά λάθος ένα υπάκουο ορφανό αγόρι.

20:00  Κινηματογραφική προβολή “Το σπίτι δίπλα στην θάλασσα”.

Γαλλική δραματική 2017 | Έγχρ. | Διάρκεια: 107′. Σκηνοθεσία: Ρομπέρ Γκεντιγκιάν. Πρωταγωνιστούν: Αριάν Ασκαρίντ, Ζαν-Πιέρ Νταρουσέν, Ζεράρ Μεϊλάν, Αναΐς Ντεμουστιέ. Τα τρία παιδιά ενός ηλικιωμένου, ο οποίος έχει μείνει κατάκοιτος έπειτα από ένα ισχυρό εγκεφαλικό, μαζεύονται στο παραθαλάσσιο σπίτι του με σκοπό να ξεκαθαρίσουν τις μεταξύ τους σχέσεις και να κλείσουν τους λογαριασμούς τους με το παρελθόν.

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

11:00  Παιδική θεατρική παράσταση “Η πεντάμορφη και το τέρας”.

Ένας πραγματικός ύμνος στην αληθινή αγάπη παρουσιάζεται μέσα από μια υπερπαραγωγή, με μοναδικά αυθεντικά κοστούμια, που μας ταξιδεύουν στην εποχή της Πεντάμορφης και του Τέρατος. “Ντυμένο” με πρωτότυπη μουσική, επιβλητικά σκηνικά και πολλές εκπλήξεις. Παράσταση για παιδιά από 2 έως 11 ετών από τη θεατρική εταιρεία L & S σε σκηνοθεσία Νίκου Λημνιού.

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

•ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ•

20:00  Παράσταση αρχαίου δράματος “Ελένη” του Ευρυπίδη. Η παράσταση αρχαίου δράματος “Ελένη”, όπως παίζεται σήμερα από 12 ηθοποιούς ταγμένους και μυημένους στο απαιτητικό αυτό είδος θεάτρου, νεότερους και παλιότερους, κάτω από τη σκηνοθετική της μπαγκέτα αποτελεί το συνδετικό κρίκο του χθες με το σήμερα αποδεικνύοντας τη διαχρονικότητα του κλασσικού στη σύγχρονη θεατρική πραγματικότητα. Σκηνοθεσία: Έλλη Βοζικιάδου. Μετάφραση: Θρασύβουλος Σταύρου. Σκηνικά – κοστούμια: Χάρης Σεπεντζής. Μουσική – διεύθυνση ορχήστρας: Διονύσης Κούτσης. Μουσική εκτέλεση: Κρατική Ορχήστρα Αθηνών.

 

ΠΕΜΠΤΗ 23 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

20:00  Κινηματογραφικη λέσχη – Αφιέρωμα ‘‘Κινηματογράφος & Δικαιοσύνη’’

“Δικαιοσύνη για όλους”. Αμερικάνικη 1979 | Διάρκεια 119′. Σκηνοθεσία: Νόρμαν  Τζούισον. Πρωταγωνιστούν: Αλ Πατσίνο, Τζακ Γουόρντεν.

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

17:00  Παράσταση Μαριονέτας “Πινόκιο” από το θέατρο Γκότση. Η ξύλινη μαριονέτα του Τζεπέτο παίρνει ζωή από την καλή νεράιδα. Για να γίνει όμως αληθινό αγόρι πρέπει να περάσει από διάφορες περιπέτειες… Ακούγονται οι ηθοποιοί: Θανάσης Τσαλταμπάσης (Πινόκιο), Σόλων Τσούνης (γρύλος), Μαρίλια Νομικού, Νικήτας Αναστόπουλος, Νικόλας Γκότσης, Παναγιώτα Μωυσιάδου.

20:00  Κινηματογραφική προβολή “Βασιλικοί γάμοι”.

Γαλλο-βελγική δραματική 2017 | Έγχρ. | Διάρκεια: 100′. Σκηνοθεσία: Μαρκ Ντουγκέν. Πρωταγωνιστούν: Λάμπερτ Γουίλσον, Αναμαρία Βαρτόλομεϊ, Ολιβιέ Γκουρμέ. Στη Γαλλία, εν έτει 1721, ο αντιβασιλέας Φίλιππος στήνει μια “βασιλική ανταλλαγή”, σύμφωνα με την οποία ο 11χρονος Λουδοβίκος ΙΕ΄ νυμφεύεται την 4χρονη κόρη του Ισπανού βασιλιά Φίλιππου Ε΄ και ο 14χρονος διάδοχός του Λουίς την κόρη του αντιβασιλέα Λουίζ Ελιζαμπέτ, ετών 12.

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

11:00  Παιδική θεατρική παράσταση “Η μεγάλη γιορτή” για παιδιά 3-8 ετών.

Ο Αίσωπος και η φίλη του η αλεπού θα διδάξουν στα παιδιά να σκέφτονται και να παρατηρούν! Με ζωντανή μουσική και διάδραση από τις Μορφές Έκφρασης!

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

•ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ•

20:00  “Ο κατά φαντασίαν ασθενής” κωμωδία του Μολιέρου.

Ένας πλούσιος αριστοκράτης που ζει με τις δυο του κόρες και τη δεύτερη σύζυγό του, κατατρέχεται από την ιδέα ότι είναι άρρωστος. Μοναδική του ασχολία είναι τα φάρμακα κι οι συνταγές! Μέσα από τα διάφορα καμώματά του δημιουργείται μια εύθυμη ατμόσφαιρα, ιδιαίτερα διασκεδαστική.. Σκηνοθεσία: Έλλη Βοζικιάδου. Ηθοποιοί: Mανώλης Δεστούνης, Έλλη Λορέντη, Μαρία Συμεών, Βασίλης Ασημάκης, Ανδρέας Αποστόλου, Νικόλας Κανάς,

Ίρις Ανδριοπούλου.

 

ΠΕΜΠΤΗ 30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

20:00  Κινηματογραφικη λέσχη – Αφιέρωμα ‘‘Κινηματογράφος & Δικαιοσύνη’’.

“Η Νύχτα των δικαστών”. Αμερικάνικη 1983 | Διάρκεια: 109′.

Σκηνοθεσία: Πίτερ Χάιμς. Πρωταγωνιστούν: Μάικλ Ντάγκλας, Σάρον Γκλες.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

ΚΕΔΕ: Καθαρή νίκη του Λ. Κυρίζογλου στις εκλογές

Peristeri News

Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου: Τοποθετήσεις στα δημοτικά συμβούλια του Φεβρουαρίου

Peristeri News

Η Κατερίνα Τσερούλα νέα πρόεδρος στο Κέντρο Πρόληψης «Οδοιπορικό»

Peristeri News

Leave a Comment