PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Πολιτιστικές δράσεις στο Κινηματοθέατρο «Κ. Γαβράς»


Στο Κινηματοθέατρο «Κώστας Γαβράς» του Δήμου Περιστερίου (Βασιλικών 6, Κηπούπολη) διοργανώνονται ξεχωριστές πολιτιστικές δράσεις και εκδηλώσεις. H είσοδος είναι ελεύθερη. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας κατά την προσέλευση.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων συνεχίζεται ως εξής:

ΣΑΒΒΑΤΟ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

17:00  Προβολή παιδικής ταινίας “(Γ)ΛΥΚΑΚΙΑ” – “ALPHA AND OMEGA”

Animation 2010 | Έγχρ. | Διάρκεια: 88′. Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Άντονι Μπελ, Μπεν Γκλακ. Ο Χάμφρεϊ και η Κέιτ είναι δύο νεαροί λύκοι διαφορετικής “κοινωνικής τάξης”,οι οποίοι μεταφέρονται από τα δάση του Καναδά στο μακρινό Άινταχο χωρίς τη θέλησή τους. Δύο φαφλατάδικα πτηνά θα γίνουν οι πιστοί συνοδοιπόροι τους στην περιπετειώδη επιστροφή στην πατρίδα, με τον έρωτα να είναι πάντοτε ευπρόσδεκτος λαθρεπιβάτης.

20:00  Κινηματογραφική προβολή “Η ΡΟΖΑ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ”

Eλληνική δραματική 2016 | Έγχρ. | Διάρκεια: 95′. Σκηνοθεσία: Γιώργος Κορδέλλας. Ηθοποιοί: Τάσος Νούσιας, Ευγενία Δημητροπούλου, Λήδα Πρωτοψάλτη, Γιούλικα Σκαφίδα. Στην Αθήνα του 1987 ο Δημήτρης ετοιμάζει μια έκθεση πάνω στην καθημερινή ζωή των Ελλήνων της Σμύρνης και ψάχνοντας, ανακαλύπτει σε ένα τούρκικο παλιατζίδικο ένα ματωμένο νυφικό. Αναζητώντας την ιστορία του, καταλήγει στη Ρόζα, μια γηραιά κυρία που ζει με την εγγονή της και δεν θέλει να μοιραστεί με κανέναν το παρελθόν της.

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

20:00  Προβολή παιδικής ταινίας “ΤΟ ΑΣΧΗΜΟΠΑΠΟ ΚΙ ΕΓΩ!”

(The Ugly Duckling and Me!).  Animation 2006 | Έγχρ. | Διάρκεια: 92′. Γαλλοδανέζικη ταινία, σκηνοθεσία Μάικλ Χέγκνερ, Κάρστεν Κίλεριτς. Ο Ράτσο, ένας πονηρός αλλά καλοκάγαθος ποντικός, αναγκάζεται να υιοθετήσει το πιο άσχημο παπί του κόσμου. Αρχικά προσπαθεί να το ξεφορτωθεί, αλλά τελικά αποφασίζει να το εκμεταλλευτεί, εκθέτοντάς το στα πανηγύρια.

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

20:00  Παραδοσιακή συναυλία με σκοπούς και τραγούδια απ΄ όλη την Ελλάδα με το συγκρότημα του Γιώργου Δαλιάνη

 

ΠΕΜΠΤΗ 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

20:00  Κινηματογραφική Λέσχη – Αφιέρωμα “Κώστας Γαβράς”

“ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΛΙΟΡΚΙΑΣ”. Πολιτικό θρίλερ (1973). Σκηνοθεσία: Κώστας Γαβράς. Σενάριο: Κώστας Γαβράς, Franco Solinas. Μουσική: Μίκης Θεοδωράκης. Παίζουν: Yves Montand, Renato Salvatori, O.E. Hasse, Jacques Weber, Jean-Luc Bideau. Εξαιρετικό πολιτικό θρίλερ με θέμα την απαγωγή, ανάκριση κι εκτέλεση του Νταν Μιτριόνε, εκπαιδευτή των λατινοαμερικανικών αστυνομιών στις σύγχρονες “τεχνικές ανάκρισης” της CIA, από τους αντάρτες πόλης Τουπαμάρος της Ουρουγουάης (1970). Ένας πράκτορας της CIA εκπαιδεύει τις υπηρεσίες ασφαλείας φιλικών χωρών σε σύγχρονες μεθόδους βασανισμού. Πρόκειται για την πραγματική ιστορία του Νταν Μιτριόνε. Κινηματογραφικό Βραβείο BAFTA Ηνωμένων Εθνών.

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

17:00  Παράσταση θεάτρου σκιών “Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΟΥ ’40” από τον Θίασο Ηλία Καρελλά. Ο πόλεμος του ’40 έχει αρχίσει και ο Γερμανός στρατηγός σε συνεργασία με τον Ιταλό λοχία οργανώνουν ένα μυστικό σχέδιο κατάληψης του χωριού. Ο Καραγκιόζης καλεί σε βοήθεια τον θείο του, τον Μπαρμπα-Γιώργο και μαζί με τους φίλους και τα παιδιά του αποφασίζουν να δώσουν το δικό τους αγώνα για τη λευτεριά. Η συνέχεια στο μπερντέ!

20:00  Κινηματογραφική προβολή “ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ”

Eλληνική δραματική 2017 | Έγχρ. | Διάρκεια: 117′. Σκηνοθεσία: Παντελής Βούλγαρης. Ηθοποιοί: Αντρέας Κωνσταντίνου, Αντρέ Χένικε, Βασίλης Κουκαλάνι, Μελία Κράιλινγκ, Τάσος Δήμας. Η αληθινή ιστορία του 34χρονου Ναπολέοντα Σουκατζίδη, ο οποίος εκτελούσε χρέη διερμηνέα για τον Γερμανό διοικητή του στρατοπέδου Χαϊδαρίου Καρλ Φίσερ και ήταν ένας από τους 200 αγωνιστές οι οποίοι εκτελέστηκαν στην Καισαριανή την 1η Μαΐου 1944.

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

20:00  Μουσική παράσταση “ΕΛΛΗΝΟΪΤΑΛΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ – ΚΑΤΟΧΗ – ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ”. Τραγούδια που εξυμνούν το Έπος του ‘40, την κατοχή και την αντίσταση των Ελλήνων, απέναντι στην επεκτατική πολιτική των Ιταλών και Γερμανών. Οι συνθέτες και οι τραγουδιστές, έγραψαν την δική τους χρυσή σελίδα με τα τραγούδια τους, τόσο κατά την διάρκεια της εισβολής των Ιταλών εμψυχώνοντας τους  στρατιώτες μας που πολεμούσαν στα βουνά της Πίνδου, όσο και στην διάρκεια της γερμανικής Κατοχής, γράφοντας λαμπρές σελίδες δόξας. Τραγουδούν: Νάντια Καραγιάννη & Κώστας Σκόνδρας. Πιάνο και επιμέλεια προγράμματος, Γιώργος Παγιάτης.

 

ΠΕΜΠΤΗ 1 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

20:00  Κινηματογραφική Λέσχη – Αφιέρωμα “Κώστας Γαβράς” “ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ”. Γαλλική ταινία παραγωγής 2012. Σκηνοθεσία: Κώστας Γαβράς. Πρωταγωνιστούν: Γκαντ Ελμαλέχ, Νατάσα Ρενιέ, Γκαμπριέλ Μπερν, Σελίν Σαλέτ. Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του τραπεζικού κολοσσού Phοenix αποσύρεται για λόγους υγείας και τη θέση του αναλαμβάνει το νεαρό, άκρως επικοινωνιακό και φιλόδοξο στέλεχος Μαρκ Τουρνέιγ. Προσπαθώντας να επιβιώσει σε έναν κόσμο ραδιουργιών και αόρατων απειλών θα αποδεχτεί τους όρους του παιχνιδιού και θα αποδειχτεί καπιταλιστικότερος των σκληρότερων καπιταλιστών αντιπάλων του. Πολύ κοντά στο ύφος του “Τσεκουριού”, αλλά με ένα σενάριο ελαφρώς πιο διδακτικό και αρκετά πιο προβλέψιμο, ο Κώστας Γαβράς επιστρατεύει σασπένς και χιούμορ σε ένα σκηνοθετημένο με νεύρο οικονομικό θρίλερ.

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

20:00  Συναυλία από την Αθηναϊκή Μαντολινάτα “Νικόλαος Λάβδας”

“ΤΑ ΜΑΝΤΟΛΙΝΑ ΚΟΙΤΑΖΟΥΝ ΔΥΤΙΚΑ”. Με αφετηρία τα Επτάνησα, με την πλούσια παράδοση, ιστορία και πολιτισμό, η Αθηναϊκή Μαντολινάτα “Νικόλαος Λάβδας” παρουσιάζει τον ήχο του μαντολίνου όπως άφησε το στίγμα του στα νησιά του Ιονίου, έχοντας ταξιδέψει πάνω από τα ναπολιτάνικα αμπέλια, μέσα σε ιταλικές ταραντέλες, για να καταλήξει στην Κρήτη και τις άλλες φιλόξενες γωνιές της Μεσογείου. Τραγούδι: Ιωάννα Φόρτη. Διεύθυνση ορχήστρας: Έλενα Σδόγκου.

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 3 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

17:00  Παράσταση θεάτρου σκιών “Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗΣ” από τον Θίασο Ηλία Καρελλά. Ο μεγάλος Βεζύρης ψάχνει έναν καλό μουσικό και τραγουδιστή για τα γενέθλια της πεντάμορφης κόρης του. Ο Χατζηαβάτης του συστήνει τον Καραγκιόζη και εκείνος με τη σειρά του αρχίζει να οργανώνει την ορχήστρα. Ο Καραγκιόζης σαν μαέστρος αρχίζει να συγκεντρώνει διάφορα παραδοσιακά και σύγχρονα όργανα και όλα είναι έτοιμα για τη μεγάλη μουσική βραδιά στο παλάτι του Βεζύρη. Κάποιος, όμως, θέλει να χαλάσει τα σχέδια του Καραγκιόζη. Η συνέχεια στον μπερντέ…

20:00  Κινηματογραφική προβολή “ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ”

Eλληνική δραματική 2017 | Έγχρ. | Διάρκεια: 122′. Σκηνοθεσία: Γιάννης Σμαραγδής. Ηθοποιοί: Μαρίνα Καλογήρου, Θοδωρής Αθερίδης, Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Νίκος Καρδώνης, Αργύρης Ξάφης. Διαβάζοντας στη σύζυγό του Ελένη την αυτοβιογραφική “Αναφορά στον Γκρέκο” που έχει σχεδόν ολοκληρώσει, ο Νίκος Καζαντζάκης αναπολεί την πολυτάραχη ζωή του.

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

11:00  Προβολή παιδικής τιανίας “O ΤΡΟΜΕΡΟΣ GATURRO”

Animation 2010 | Έγχρ. | Διάρκεια: 86′. Κατάλληλη για όλες τις ηλικίες. Αργεντινο-ινδο-μεξικανική ταινία, σκηνοθεσία Γκουστάβο Κόβα. Ο μικρός Γκατούρο, παρ’ όλο που από τη φύση του είναι τεμπελάκος, είναι σίγουρος πως μία μέρα θα γίνει διάσημος και τρανός, γεγονός που τον μπλέκει συνεχώς σε φασαρίες. Η καρδιά του ανήκει στην όμορφη αλλά δύστροπη Αγκάθα, για την οποία κάθε προσπάθειά του να την κατακτήσει πέφτει στο κενό.

 

ΠΕΜΠΤΗ 8 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

20:00  Κινηματογραφική Λέσχη –  Αφιέρωμα “Κινηματογράφος & Μετανάστευση” “ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΣΤΗ ΔΥΣΗ”. Σκηνοθεσία: Κώστας Γαβράς. Ηθοποιοί: Ρικάρντο Σκαμάρτσιο, Τζούλιαν Κέλερ, ‘Ερικ Καραβακά, Ούλριχ Τουκούρ, Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Άννυ Λούλου. Το πλοίο που μεταφέρει τον Ηλία και πολλούς άλλους λαθρομετανάστες πέφτει σε μπλόκο του λιμενικού, εκείνος όμως καταφέρνει να βγει στην ακτή και καταφεύγει σ’ ένα πολυτελές παραθεριστικό συγκρότημα, από το οποίο προσπαθεί να “δραπετεύσει” προς το Παρίσι.

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

17:00  Παράσταση μαριονέτας “ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ” από το Θέατρο Μαριονέτας ΓΚΟΤΣΗ. Το έργο αναφέρεται στην προστασία και την προσφορά του δάσους στον άνθρωπο. Πλούσια σκηνικά, πολλές μαριονέτες, μουσική και αλλαγές σκηνικών που θα εντυπωσιάσουν μικρούς και μεγάλους.

20:00  Κινηματογραφική προβολή “ΟΥΖΕΡΙ ΤΣΙΤΣΑΝΗΣ” του Μανούσου Μανουσάκη. Eλληνική δραματική 2015 | Έγχρ. | Διάρκεια: 116′. Σκηνοθεσία: Μανούσος Μανουσάκης. Ηθοποιοί: Αντρέας Κωνσταντίνου, Χάρης Φραγκούλης, Γιάννης Στάνκογλου, Χριστίνα Χειλά-Φαμέλη, Βασιλική Τρουφάκου. Στη γερμανοκρατούμενη Θεσσαλονίκη του 1942 ο Γιώργος δουλεύει μαζί με το γαμπρό του Βασίλη Τσιτσάνη σε ένα δικό τους ουζερί. Θα γνωρίσει και θα ερωτευτεί την Εστρέα, ο έρωτας μεταξύ ενός χριστιανού και μιας Εβραίας, όμως, είναι απαγορευμένος με κάθε τρόπο. Κι ενώ οι ναζί κλιμακώνουν τις διώξεις τους, οι δυο νέοι θα ζητήσουν τη βοήθεια του διάσημου συνθέτη για να μπορέσουν να ξεφύγουν.

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 11 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

11:00  Προβολή παιδικής ταινίας “COCO”. Ταινία Disney Α’ προβολής

Animation 2017 | Έγχρ. | Διάρκεια: 109′. Κατάλληλη για όλες τις ηλικίες.

Σκηνοθεσία: Λι Άνκριτς, Έιντριαν Μολίνα. Λόγω μιας παλιάς “αμαρτωλής” ιστορίας, εδώ και γενιές η οικογένεια του μικρού Μιγκέλ απαγορεύει κάθε ενασχόληση των μελών της με τη μουσική. Εκείνος όμως θέλει να γίνει κιθαρίστας, πάθος το οποίο θα τον οδηγήσει στη Χώρα των Προγόνων και θα τον βάλει σε θανάσιμους μπελάδες.

 

ΠΕΜΠΤΗ 15 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

20:00  Κινηματογραφική Λέσχη – Αφιέρωμα “Κινηματογράφος & Μετανάστευση” “ΜΑΝΤΑΜ ΡΟΖΑ”. Σκηνοθεσία: Μοσέ Μιζράχι. Ηθοποιοί: Σιμόν Σινιορέ, Μίκαελ Μπαντ-Άνταμς, Σάμι Μπεν-Γιούμπ. Η μαντάμ Ρόζα είναι μια Εβραία με εμπειρίες από την κόλαση του Άουσβιτς, που συνηθίζει να γίνεται η μητέρα παιδιών συναδελφισσών της. Ανάμεσα σε αυτά, ο Μόμο είναι ο μεγαλύτερος και πιο αγαπημένος της κι αφού είναι Αλγερινός, τον αναθρέφει ως μουσουλμάνο. Καθώς μεγαλώνει και μπορεί πλέον να δέχεται ολοένα και λιγότερα παιδιά, ο Μόμο πρέπει να κάνει περισσότερα για αυτήν. Για να βγάλει χρήματα, παίζει με μια μαριονέτα στους δρόμους.

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

20:00  ΒΡΑΔΙΑ ΦΛΑΜΕΝΚΟ. Η Δήμητρα Κασκάνη και η ομάδα της, μας χαρίζουν μία ακόμη έντονη και γεμάτη συναισθήματα βραδιά γεμάτη έντονα χτυπήματα, πάθος, πόθο και μελωδίες του εκπληκτικού αυτού χορού.

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

17:00  Παράσταση μαριονέτας “ΠΙΝΟΚΙΟ” – Νέα επετειακή παράσταση!

από το Θέατρο Μαριονέτας ΓΚΟΤΣΗ. Ο Τζεπέτο, ένας άνθρωπος μόνος στη ζωή, μην έχοντας την τύχη να έχει δικό του παιδί, φτιάχνει μια ξύλινη μαριονέτα να του κρατάει συντροφιά τις στιγμές της μοναξιάς του. Με έκπληξη και μεγάλη χαρά ο Τζεπέτο βαφτίζει το “παιδί” του Πινόκιο. Ένα παιδί που έχει δίψα να γνωρίσει τα πάντα στη ζωή αλλά και μεγάλη αφέλεια στους κινδύνους που κρύβονται… Στο ρόλο του Πινόκιο ακούγεται ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΣΑΛΤΑΜΠΑΣΗΣ και του γρύλου ο ΣΟΛΩΝ ΤΣΟΥΝΗΣ.

20:00  Κινηματογραφική προβολή “ΟΙ ΓΑΜΠΡΟΙ ΤΗΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ”

Eλληνική κωμωδία 2015 | Έγχρ. | Διάρκεια: 98′. Σκηνοθεσία: Στράτος Μαρκίδης. Ηθοποιοί: Χρύσα Ρώπα, Κώστας Αποστολάκης, Μπέσυ Μάλφα, Κατερίνα Γερονικολού, Κώστας Ευρυπιώτης. Ο Βαγγέλης, έμπορος κρεάτων και παραδοσιακός Κρητικός οικογενειάρχης, προσπαθεί να παντρέψει τη γεροντοκόρη αδελφή του Ευτυχία, η οποία είναι άσχημη, ψηλομύτα και παλαιών αρχών.

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

11:00  Προβολή παιδικής ταινίας “ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΓΙΑ ΤΕΡΑΤΑ 2” 

(Hotel Transylvania 2). Animation 2015 | Έγχρ. | Διάρκεια: 89′. Κατάλληλη για όλες τις ηλικίες. Aμερικανική ταινία. Σκηνοθεσία: Γκέντι Ταρτακόφσκι. Ο Δράκουλας ανησυχεί για το αξιολάτρευτο εγγονάκι του, τον Ντενίσεβιτς, που δεν δείχνει ιδιαίτερα σημάδια βαμπιροσύνης. Έτσι, ενώ η Μέιβις αποφασίζει να εξετάσει το ενδεχόμενο μιας πιο φυσιολογικής ανατροφής του γιου της στον κόσμο των ανθρώπων, ο Δρακουλοπαππούς αποφασίζει να του ξυπνήσει το τερατάκι μέσα του.

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 21 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

20:00  Συναυλία Στέφανου Δεκεριάν “ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ”. Μια απόπειρα μουσικής περιπλάνησης μεταξύ Ευρώπης, Μεσογείου και της άλλης πλευράς του Ατλαντικού. Συμμετέχουν: Βάσια Ζήλου και Μαρία Κανελλόπουλου.

 

ΠΕΜΠΤΗ 22 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

20:00  Κινηματογραφική Λέσχη – Αφιέρωμα “Κινηματογράφος & Μετανάστευση”

“ΠΡΑΣΙΝΗ ΚΑΡΤΑ”. Σκηνοθεσία: Πίτερ Γουίαρ. Ηθοποιοί: Ζεράρ Ντεπαρντιέ, Άντι Μακ Ντάουελ. Ένας Γάλλος, παράνομος μετανάστης στις Η.Π.Α., κάνει λευκό γάμο με μια Αμερικανίδα για να πάρει την πράσινη κάρτα κι εκείνη να καταφέρει ν` αποκτήσει το σπίτι των ονείρων της. Ωστόσο το Τμήμα Αλλοδαπών απειλεί ότι θα τον απελάσει αν δεν αποδείξει ότι ο γάμος του είναι ουσιαστικός και όχι τυπικός. Για να αποδείξουν λοιπόν ότι είναι αληθινό ζευγάρι, αναγκάζονται για ένα Σαββατοκύριακο να μείνουν κάτω από την ίδια στέγη.

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

17:00  Παράσταση θεάτρου σκιών “Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ” από τον Θίασο Ηλία Καρελλά. Ο Καραγκιόζης μαθαίνει απ’ τους φίλους του πως η Δημοκρατία κινδυνεύει. Ο Χατζηαβάτης του λέει, ότι ο κακός άρχοντας Φασιστόπουλος και οι συνεργάτες του άρπαξαν την όμορφη Δημοκρατία και την έχουν φυλακίσει. Ο Καραγκιόζης και η παρέα του θα μπλέξουν σε πολλές περιπέτειες στην προσπάθειά τους να ανατρέψουν τα σχέδια του κακού άρχοντα που πήρε την εξουσία με τη βία. Στο πλευρό της παρέας των λαϊκών μας ηρώων θα βρεθεί πολύς κόσμος και πάνω απ’ όλα νέα παιδιά και φοιτητές του Πολυτεχνείου. Θα καταφέρουν άραγε να γυρίσει και πάλι η Δημοκρατία στη χώρα;

20:00  Κινηματογραφική προβολή “ΤΖΑΜΑΪΚΑ” Eλληνική δραματική κομεντί 2017 | Έγχρ. | Διάρκεια: 95′. Σκηνοθεσία: Ανδρέας Μορφωνιός. Ηθοποιοί: Φάνης Μουρατίδης, Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, Σπύρος Παπαδόπουλος, Νικολέτα Κοτσαηλίδου. Ο Άκης, οικογενειάρχης ταξιτζής με πολλά χρέη, και ο Τίμος, μποέμ και γνωστός τηλεπαρουσιαστής, ήταν δύο δεμένα μεταξύ τους αδέρφια, τα οποία απομάκρυνε πριν από χρόνια μια παρεξήγηση. Ο θάνατος της μητέρας τους δεν στέκεται αφορμή για να τα ξαναβρούν, όμως η ζωή είναι γεμάτη ευχάριστες και δυσάρεστες εκπλήξεις…

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

11:00  Προβολή παιδικής ταινίας “Ο ΛΟΥΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ”

Animation 2018 | Έγχρ. | Διάρκεια: 86′. Κατάλληλη για όλες τις ηλικίες. Γερμανοδανέζικη ταινία. Σκηνοθεσία: Κριστόφ Λόουενσταϊν, Βόλφγκανγκ Λόουενσταϊν. Ένα 11χρονο αγόρι γίνεται φίλος με τρεις σκανταλιάρηδες εξωγήινους που προσγειώνονται μυστικά στον πλανήτη μας. Γερμανο-δανέζικο animation πάνω στην αναζήτηση της οικογένειας, στην οποία όλοι θέλουμε να ανήκουμε. Πιο επιτυχημένο ως κωμωδία παρεξηγήσεων παρά ως ανήλικη περιπέτεια. Προβάλλεται μεταγλωττισμένο στα ελληνικά.

 

ΠΕΜΠΤΗ 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

20:00  Κινηματογραφική Λέσχη – Αφιέρωμα “Κινηματογράφος & Μετανάστευση” “Ο ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ”. Σκηνοθεσία: Τομ ΜακΚάρθι. Ηθοποιοί. Ρίτσαρντ Τζένκινς, Χάαζ Σλέιμαν, Ντανάι Κουρίρα. Ο μοναχικός καθηγητής Walter Vale ζει στο Connecticut και διδάσκει στο τοπικό κολέγιο. Όταν πηγαίνει στη Νέα Υόρκη για μια διάλεξη, βρίσκει ένα ζευγάρι να ζει στο διαμέρισμά του. Ο Walter συγκινείται από την ιστορία των δυο μεταναστών και τους καλεί να μείνουν μαζί του.

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 1 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

17:00  Παράσταση θεάτρου σκιών “Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΑΪ ΒΑΣΙΛΗΣ” από τον Θίασο Ηλία Καρελλά. Ο Καραγκιόζης με την οικογένειά του ετοιμάζονται για τις γιορτές και τα κολλητήρια τρέχουν να ειδοποιήσουν όλους τους φίλους τους για το ρεβεγιόν. Ξαφνικά όμως στη γειτονιά του Καραγκιόζη, εμφανίζονται τρεις κακοί καλικάτζαροι. Ο Χατζηαβάτης ανακαλύπτει πως οι καλικάτζαροι έχουν φυλακίσει σ’ έναν παλιό πύργο τον Άγιο Βασίλη κι έτσι τα παιδιά δε θα μπορέσουν να πάρουν τα δώρα τους. Ο μικρός βοηθός του Αϊ-Βασίλη όμως, καταφέρνει να ξεφύγει από τα χέρια των καλικατζάρων και μαζί με τον Καραγκιόζη, θα καταστρώσουν ένα έξυπνο σχέδιο για να τον σώσουν. Θα καταφέρουν άραγε ο Καραγκιόζης και η παρέα του να ξεγελάσουν τους καλικάτζαρους και να ελευθερώσουν τον Αϊ-Βασίλη εγκαίρως;

20:00  Κινηματογραφική προβολή “ΝΟΤΙΑΣ”

Eλληνική δραματική κομεντί 2016 | Έγχρ. | Διάρκεια: 99′. Σκηνοθεσία: Τάσος Μπουλμέτης. Ηθοποιοί: Μαρία Καλλιμάνη, Γιάννης Νιάρρος, Θέμης Πάνου, Ταξιάρχης Χάνος, Μελισσάνθη Μάχουτ. Από τη μέρα που εμφανίζονται στον Σταύρο οι πρώτες ερωτικές ανησυχίες, φουντώνει και η επιθυμία του να λέει ιστορίες με δικό του, ανατρεπτικό τρόπο. Από την εφηβεία προς την ενηλικίωση, η Ελλάδα του ’60 και του ’70 θα τον τροφοδοτήσει με αρχαίους και σύγχρονους μύθους, φανταστικά ταξίδια και όμορφες γυναίκες.

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

11:00  Προβολή παιδικής ταινίας “DONKIE XOTE” (ΔΟΝ ΚΙΧΩΤΗΣ) Περιπέτεια/Κωμωδία 2007 | Διάρκεια: 90′. Σκηνοθεσία: José Pozo. Ιστορία από: Μιγκέλ ντε Θερβάντες. Υποψηφιότητες: Βραβείο Γκόγια καλύτερης ταινίας κινουμένων σχεδίων. Ο γαϊδαράκος, ο Ρούσιο, αφηγείται την αληθινή ιστορία του Δον Κιχώτη. Στην πραγματικότητα ο Δον Κιχώτης δεν ήταν τρελός, αλλά πανέξυπνος, παθιασμένος κι ενθουσιώδης. Ο Δον Κιχώτης και ο πιστός του ακόλουθος ο Σάντσο Πάντσα, ο γαϊδαράκος ο Ρούσιο και το άλογο του Κιχώτη, η Ρουσινάντη, ξεκινούν την περιπέτειά τους με σκοπό να έρθουν αντιμέτωποι με τον Ιππότη του Φεγγαριού. Αν ο Δον Κιχώτης νικήσει τότε θ’ αποκαλυφθεί η αληθινή ταυτότητα της Δουλτσινέα, της μοναδικής αγάπης του ονειροπόλου Δον. Στον δρόμο τους όμως, συναντούν πολλούς κακούς που θα προσπαθήσουν να τους εμποδίσουν στο ραντεβού με το πεπρωμένο τους, αναγκάζοντάς τους να μπλέξουν σε απίθανες περιπέτειες.

 

ΠΕΜΠΤΗ 6 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

20:00  Κινηματογραφική Λέσχη – Αφιέρωμα “Κινηματογράφος & Μετανάστευση” “ΕΝΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ”. Σκηνοθεσία: Κεν Λόουτς. Ηθοποιοί: Κιέρστον Γουέρινγκ, Τζούλιετ Έλις, Τζο Σίφλιτ. Η Άντζι μπορεί να μην έχει ιδιαίτερη σχολική παιδεία, αλλά είναι δυναμική, έξυπνη και φιλόδοξη. Όταν μένει άνεργη για άλλη μια φορά, είναι αποφασισμένη να αποδείξει ότι μπορεί να τα καταφέρει. Μαζί με τη συγκάτοικό της, τη Ρόουζ, αποφασίζουν να γίνουν τα αφεντικά του εαυτού τους. Στήνουν ένα γραφείο ανεύρεσης εργασίας για μετανάστες εργάτες, το οποίο λειτουργεί σε μια διαφορετική πραγματικότητα με άλλους κανόνες. Εκεί η εργασία είναι φτηνή και οι νόμοι θεσπίζονται για να καταργούνται.

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

17:00  Παράσταση θεάτρου σκιών “ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΑΣΤΕΡΙ” από τον Θίασο Ηλία Καρελλά. Ένας κακός δράκος έχει αρπάξει από το παλάτι την πεντάμορφη κόρη του Βασιλιά, την Αγάπη. Μαζί της, αυτά τα Χριστούγεννα, έχει χαθεί και η αγάπη απ’ τις καρδιές των ανθρώπων. Πώς η αγάπη θα επιστρέψει στην πόλη; Με το μαγικό αστέρι στα χέρια τους κι ένα μεγάλο χαμόγελο, ο Καραγκιόζης και η παρέα του θα γιορτάσουν τα Χριστούγεννα με τραγούδια και κάλαντα απ’ όλη την Ελλάδα…

20:00  Κινηματογραφική προβολή “Ο ΑΟΡΑΤΟΣ” (Invisible)

Eλληνική κοινωνική 2015 | Έγχρ. | Διάρκεια: 84′. Σκηνοθεσία: Δημήτρης Αθανίτης. Ηθοποιοί: Γιάννης Στάνκογλου, Μενέλαος Χαζαράκης, Κόρα Καρβούνη, Εύα Στυλάντερ. Ο Άρης είναι ένας μοναχικός 35άρης, ο οποίος απολύεται από το εργοστάσιο όπου δουλεύει. Νιώθοντας θύμα ακραίας αδικίας, αποφασίζει να αποδώσει δικαιοσύνη με το δικό του τρόπο. Όμως δεν είναι μόνος του. Έχει μαζί και τον εξάχρονο γιο του…

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

11:00  Προβολή παιδικής ταινίας “Ο ΤΖΑΣΤΙΝ ΚΑΙ ΟΙ ΓΕΝΝΑΙΟΙ ΙΠΠΟΤΕΣ” (Justin and the Knights of Valour). Animation 2013 | Διάρκεια: 90′. Ο Τζάστιν ζει σε ένα βασίλειο, όπου κυριαρχούν οι γραφιάδες, ενώ οι ιππότες έρχονται σε δεύτερη μοίρα. Το όνειρό του, όμως, είναι να γίνει ιππότης, όπως ο παππούς του, ενώ ο πατέρας του, σύμβουλος της βασίλισσας, τον φαντάζεται δικηγόρο. Μετά από την επίσκεψή του, όμως, στη γιαγιά του, ο Τζάστιν εγκαταλείπει το σπίτι του και ρίχνεται στην περιπέτεια. Σύμμαχοί του θα είναι η Ταλία, ένα δυναμικό και ανεξάρτητο κορίτσι, ένας παράξενος μάγος, ο Μελκιάδης, ο γόης Σερ Κλόρεξ, καθώς και τρεις καλόγεροι που θα γίνουν οι μέντορές του. Κι ενώ ο Τζάστιν εκπαιδεύεται για ιππότης, συναντά την υπέρτατη πρόκληση στο πρόσωπο του πρώην βασιλιά, Σερ Εράκλιο που εκστρατεύει ενάντια στο βασίλειο με τον στρατό του.

 

ΠΕΜΠΤΗ 13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

20:00  Κινηματογραφική Λέσχη – Αφιέρωμα “Χριστουγεννιάτικες Ιστορίες”

“ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΜΠΑΛΑΝΤΑ”. Σκηνοθεσία: Ρόναλντ Νιμ. Ηθοποιοί: Άλμπερτ Φίνεϊ, Άλεκ Γκίνες, Έντιθ Έβανς. Η ιστορία του τσιγκούνη Εμπενίζερ Σκρουτζ που τη νύχτα των Χριστουγέννων τον επισκέπτονται τα φαντάσματα του πριν, του τώρα και του μετά για να του μεταλλάξουν τον χαρακτήρα.

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

17:00  Προβολή παιδικής ταινίας “Η ΑΠΙΘΑΝΗ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΤΟΥ ΜΠΛΙΝΚΙ ΜΠΙΛ” (Blinky Bill). Animation 2015 | Έγχρ. | Διάρκεια: 93′. Αυστραλο-αμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Ντιν Τέιλορ. Ένα θαραλλέο κοάλα ξεκινά ένα περιπετειώδες ταξίδι στην έρημο της Αυστραλίας ψάχνοντας τον χαμένο πατέρα του.

20:00  Κινηματογραφική προβολή “Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ”

Eλληνική κωμωδία 2017 | Έγχρ. | Διάρκεια: 103′. Σκηνοθεσία: Στράτος Μαρκίδης. Ηθοποιοί: Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Γιάννης Τσιμιτσέλης, Παύλος Χαϊκάλης, Σωτήρης Καλυβάτσης. Μια χήρα που κληρονομεί έναν ξενώνα γεμάτο χρέη διαδίδει πως κάπου μέσα του είναι κρυμμένος από την Κατοχή ένας θησαυρός. Αμέσως πιθανοί και απίθανοι θησαυροθήρες σκοτώνονται για να νοικιάσουν ένα δωμάτιο.

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 16 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

11:00  Παράσταση μαριονέτας “Ο MΙΚΡΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ” του Αντουάν Ντε Σαιντ Εξυπερύ από το Θέατρο Μαριονέτας ΓΚΟΤΣΗ. Η ιστορία του μικρού πρίγκιπα είναι ένα μαγικό παραμύθι γραμμένο για μικρούς και μεγάλους. Ο μικρός πρίγκιπας, μέσα από τις δροσερές αναμνήσεις του ταξιδιού του, ξετυλίγει μπροστά στα μάτια του πιλότου όλη την επιπολαιότητα, την υπεροψία, τη μιζέρια, τη δίψα για εξουσία και λεφτά, τη μοναξιά των ανθρώπων. Απλά, χωρίς ίχνος διδακτικού τόνου, κάθε περιγραφή του μικρού πρίγκιπα είναι μάθημα ζωής. Μια συνεχής αναζήτηση για την “αλήθεια”. Μουσική: Πάνος Μουζουράκης, Μιχάλης Κατσαρός.

 

ΠΕΜΠΤΗ 20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

20:00  Κινηματογραφική Λέσχη – Αφιέρωμα “Χριστουγεννιάτικες Ιστορίες”  “ΜΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ”.  Σκηνοθεσία: Μπομπ Κλαρκ.

Ηθοποιοί: Μελίντα Ντίλον, Πίτερ Πιλίνγκσλεϊ. Χριστούγεννα του 1940 και ο μικρός Ράλφι θέλει διακαώς να αποκτήσει το όπλο Red Rider. Οι γονείς του, όμως, δε θέλουν να του χαρίσουν το συγκεκριμένο δώρο και προσπαθούν να του εξηγήσουν ότι οι άνθρωποι πρέπει να ζουν ειρηνικά και όχι να πολεμούν. Έτσι, ο Ράλφι το σκάει από το σπίτι και επισκέπτεται το κοντινό κατάστημα παιχνιδιών, για να ζητήσει από τον Άγιο Βασίλη να του δωρίσει το όπλο που τόσο θέλει!

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 22 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

17:00  Προβολή παιδικής ταινίας “MY LITTLE PONY: H TAINIA”

Animation 2017 | Έγχρ. | Διάρκεια: 99′. Κατάλληλη για όλες τις ηλικίες. Αμερικανοκαναδέζικη ταινία, σκηνοθεσία Τζέισον Θίεσεν. Όταν η Εκουέστρια δέχεται την επίθεση μιας διαβολικής πριγκίπισσας, έξι πόνι κι ένας μικρός δράκος δραπετεύουν και ξεκινούν μια περιπετειώδη περιπλάνηση στον Νότο προς αναζήτηση βοήθειας.

20:00  Κινηματογραφική προβολή “ΣΤΑ ΚΑΛΑ ΚΑΘΟΥΜΕΝΑ”

Eλληνική κωμωδία 2014 | Έγχρ. | Διάρκεια: 92′. Κατάλληλη για όλες τις ηλικίες.

Σκηνοθεσία: Νίκος Ζαπατίνας. Ηθοποιοί: Ζέτα Μακρυπούλια, Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, Ελισάβετ Κωνσταντινίδου. Η ζωή του Μπάμπη θα ανατραπεί μετά την επεισοδιακή συνάντησή του με την ωραία και δυναμική Αθηνά. Οι δυο τους θα ξεκινήσουν ένα ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις, ανάμεσα στις οποίες ένα πιάνο που κρύβει ένα μεγάλο θησαυρό, μια γυναίκα που το έχει σκάσει από το σπίτι της, μια περιουσία που αναζητά κληρονόμο, μια άπιστη αρραβωνιαστικιά, ένα ύποπτο μοναστήρι και τελικά τον έρωτα.

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 23 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

11:00  Παράσταση μαριονέτας “Ο ΑΛΑΝΤΙΝ & ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΛΥΧΝΑΡΙ”

από το Θέατρο Μαριονέτας ΓΚΟΤΣΗ. Ο Αλαντίν ξεκινάει ένα μαγικό ταξίδι με όπλο του την αθωότητα και με στόχο του να κερδίσει τη ζωή και την αγάπη. Σύμμαχοί του το Τζίνι του Λυχναριού και το πιθηκάκι του ο Αμπού. Εχθρός του ο Βεζίρης Τζαφάρ που διεκδικεί για τον εαυτό του τα μυθικά πλούτη του βασιλείου και το θρόνο. Μία παράσταση γεμάτη περιπέτεια, άφθονο γέλιο και εξαιρετικά μηνύματα για την φιλία, την αγάπη και τον σεβασμό στα ιδανικά και τις αξίες της ζωής.

 

ΠΕΜΠΤΗ 27 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

20:00  Κινηματογραφική Λέσχη – Αφιέρωμα “Χριστουγεννιάτικες Ιστορίες” “ΜΙΑ ΥΠΕΡΟΧΗ ΖΩΗ”.  Σκηνοθεσία: Φρανκ Κάπρα. Ηθοποιοί: Τζέιμς Στίουαρτ, Ντόνα Ριντ, Λάιονελ Μπάριμορ. Ο Τζώρτζ Μπέιλι (James Stewart) έχει αφιερώσει όλη του τη ζωή και έχει θυσιάσει τα όνειρά του προς το όφελος της μικρής πόλης στην οποία ζει και των κατοίκων της. Όταν όμως τα πράγματα γί’ αυτόν πάνε άσχημα, αποφασίζει να βάλει τέλος στη ζωή του. Ένας όμως άγγελος τον αποτρέπει και του δείχνει την τύχη της πόλης του και των κατοίκων της αν αυτός δεν είχε ποτέ γεννηθεί.

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 29 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

17:00  Προβολή παιδικής ταινίας “ARTHUR CHRISTMAS – Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΑΪ ΒΑΣΙΛΗ”. Animation 2011 | Έγχρ. | Διάρκεια: 97′. Κατάλληλη για όλες τις ηλικίες.

Αγγλοαμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Σάρα Σμιθ. Όταν το τέλεια εξοπλισμένο επιτελείο του Αϊ-Βασίλη στον Βόρειο Πόλο ξεχνά να παραδώσει ένα παιδικό δώρο, ο μικρός γιος του αναλαμβάνει να διορθώσει το λάθος με τον παλιό παραδοσιακό, αλλά επικίνδυνο πλέον τρόπο.

20:00  Κινηματογραφική προβολή “J.A.C.E.”

Eλληνική δραματική 2011 | Έγχρ. | Διάρκεια: 142′. Σκηνοθεσία: Μενέλαος Καραμαγγιώλης. Ηθοποιοί: Αλμπάν Ουκάι, Στεφανία Γουλιώτη, Ιερώνυμος Καλετσάνος, Αργύρης Ξάφης, Κόρα Καρβούνη. Ένας επτάχρονος Αλβανός, ο οποίος βλέπει να σκοτώνουν τη θετή οικογένειά του μπροστά στα μάτια του, πέφτει στα χέρια της μαφίας και καταλήγει στην Αθήνα. Έχοντας πάρει όρκο σιωπής, προσπαθεί να επιβιώσει σε έναν κόσμο βίας και διαφθοράς.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Συνάντηση του Ανδρέα Παχατουρίδη με τον Εκρέμ Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη

Peristeri News

Έφυγε από τη ζωή η Ιωάννα Ζερβάκη – Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Peristeri News

Στην Κωνσταντινούπολη ο Ανδρέας Παχατουρίδης – Θα συναντηθεί με τον Ιμάμογλου

Peristeri News

Leave a Comment