PeristeriNews.gr
Πολιτική

Πολιτική «σφαγή» για το σημερινό πρωτοσέλιδο της Αυγής


Σάλος και διαμάχες μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης έχουν ξεσπάσει έπειτα από το σημερινό πρωτοσέλιδο της Αυγής με τίτλο «Δεν είναι αθώοι».

Στ. Πέτσας: Είναι πραγματικά ντροπή να βλέπουμε σήμερα ένα τέτοιο πρωτοσέλιδο

Έντονη ήταν η αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Αυγή» για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, με τις φωτογραφίες των κ. Μητσοτάκη και Σαμαρά και τίτλο «Δεν είναι αθώοι», που μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Πρωινοί Τύποι» τόνισε ότι είναι πραγματικά ντροπή να βλέπουμε σήμερα ένα τέτοιο πρωτοσέλιδο να απευθύνεται στον δημοκρατικό κόσμο.

«Όλοι οι Έλληνες ένιωσαν ανακούφιση και μια πίστη στη Δικαιοσύνη και στους θεσμούς που άντεξαν όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης, βλέποντας την καταδίκη της Χρυσής Αυγής. Το σύνθημα “δεν είναι αθώοι” είναι ένα σύνθημα που ακούστηκε απ’ όλους τους Έλληνες και μέσα στην αναμονή για την απόφαση του Δικαστηρίου ταυτίστηκε με την οργή τους απέναντι σε νεοναζιστικά μορφώματα», τόνισε. Πρόσθεσε επίσης ότι επί πρωθυπουργίας Σαμαρά και Μητσοτάκη παραπέμφθηκαν και καταδικάστηκαν οι υπεύθυνοι της Χρυσής Αυγής. Όπως χαρακτηριστικά είπε: «είναι μία απαράδεκτη και θα έλεγα πολύ χαμηλού επιπέδου στιγμή για την “Αυγή”, που είναι ένα ιστορικό έντυπο και πραγματικά λυπάμαι γι αυτό το πρωτοσέλιδο».

Όσον αφορά όπως είπε την ουσία της υπόθεσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επεσήμανε ότι «οι άνθρωποι αυτοί οδηγήθηκαν στην Δικαιοσύνη από την κυβέρνηση Σαμαρά. Επί 4,5 χρόνια δεν είδαν να εξελίσσεται η δίκη με τους ρυθμού που θα έπρεπε, με διάφορες προφάσεις ενώ σε όλο το μεσοδιάστημα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με διάφορους τρόπους χρησιμοποιούσε κατά το δοκούν τις ψήφους της Χρυσής Αυγής στο Κοινοβούλιο για κομβικά θέματα όπως ήταν το να ρίξει την προηγούμενη κυβέρνηση Σαμαρά. Ο πολίτης καταλαβαίνει ότι σε κομβικά σημεία της νεότερης ιστορίας της χώρας, ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση συνέπραξε με τη Χρυσή Αυγή σε πολλές περιπτώσεις. Δυστυχώς».

Αναφορικά με τον επιδιωκόμενο διορισμό της Ελένης Ζαρούλια στην Βουλή, με πλαστές βεβαιώσεις που κατέθεσε η σύζυγος του Νίκου Μιχαλολιάκου, ο Στέλιος Πέτσας είπε ότι «κανένα ρουσφέτι δεν έγινε σε ό, τι αφορά τον διορισμό της κ. Ζαρούλια. Όταν έγινε γνωστή η πρόθεση να προχωρήσει αυτός ο διορισμός, ο ίδιος ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση έδειξαν τα αντανακλαστικά τους το ίδιο βράδυ».

ΣΥΡΙΖΑ: Ο λαός έχει μνήμη και θυμάται ποιοι ξέπλεναν τους νεοναζί

«Ο λαός έχει μνήμη και θυμάται ποιοι ξέπλεναν τους νεοναζί», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, απαντώντας στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα.

Στην ανακοίνωσή του ο κ. Ηλιόπουλος αναφέρει ακόμη: «Με πρωτοφανή συντονισμό, η Ν.Δ. και οι καλοθελητές της λίστας Πέτσα προσπαθούν να συκοφαντήσουν την “Αυγή”, την Αριστερά και τους κοινωνικούς αγώνες για σχέσεις με τους νεοναζί εγκληματίες. Φανερώνουν έτσι ότι το βασικό τους άγχος ποτέ δεν ήταν η καταδίκη των νεοναζί». Ακολούθως ο κ. Ηλιόπουλος «υπενθυμίζει»: «Δεν θα μπορούσε να είναι αλλιώς, όταν ο κ. Μητσοτάκης, εν μέσω της διεξαγωγής της δίκης, είχε χαρακτηριστικά πει “η Χ.Α. είναι σαν να μην υπάρχει” και είχε χρησιμοποιήσει ξανά τη θεωρία των δύο άκρων. Δήλωση για την οποία πανηγύριζαν οι υπόδικοι τότε νεοναζί. Δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό από τα συγκροτήματα που συστηματικά ξέπλεναν τους νεοναζί, με στημένα ρεπορτάζ για προστασία ηλικιωμένων στα ΑΤΜ».

Καταλήγοντας αναφέρει: «Η ΝΔ., που βρέθηκε με τους νεοναζί στα συλλαλητήρια κατά της συμφωνίας των Πρεσπών, που λίγες μέρες πριν από την απόφαση διόρισε παράνομα την Ζαρούλια στη Βουλή και που ο γραμματέας της κυβέρνησης Σαμαρά συνομιλούσε με τους Χρυσαυγίτες, καλό θα ήταν να είναι πιο προσεκτική».

ΚΙΝΑΛ: Απόδειξη πανικού το πρωτοσέλιδο της Αυγής

Άθλιο και απόδειξη πανικού χαρακτήρισε το Κίνημα Αλλαγής το σημερινό πρωτοσέλιδο της Αυγής και με σχετικό σχόλιο του γραφείου Τύπου του κόμματος.

«Το άθλιο πρωτοσέλιδο της Αυγής, είναι απόδειξη του πανικού του ΣΥΡΙΖΑ. Το στίγμα για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι βαρύ, γιατί με τις αλλαγές του στον ποινικό κώδικα δεν στερούνται τα πολιτικά τους δικαιώματα οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής», αναφέρει η ανακοίνωση του κόμματος.

Επίσης,  τονίζει πως ο «διχαστικός λόγος συγκεκριμένων κομμάτων δημιουργεί πρόσφορο έδαφος για να επωασθεί και πάλι το αυγό του φιδιού κα το ζήσαμε και στο παρελθόν».

Σύμφωνα με το Κίνημα Αλλαγής οι δημοκρατικοί πολίτες απαιτούν «να κλείσουμε το δρόμο στους νεοναζί. Με πρώτο και άμεσο βήμα την ψήφιση της τροπολογίας μας, που αποκλείει τη συμμετοχή της ηγεσίας της εγκληματικής οργάνωσης στις εκλογές».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Νέα δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα 20 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία

Peristeri News

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Leave a Comment