PeristeriNews.gr
Διεθνή

Πολιτική κρίση στην Αυστρία


Η πολιτική κρίση χτυπάει και την πόρτα της Αυστρίας, με τις αποκαλύψεις για προεκλογικές συναλλαγές του αντικαγκελάριου, Χάιντς Κρίστιαν-Στράχε, με Ρωσίδα επιχειρηματία να προκαλούν τριγμούς στην κυβέρνηση συνασπισμού.

Ο αντικαγκελάριος και αρχηγός του ακροδεξιού εθνικιστικού κόμματος των Ελευθέρων αναμένεται να ανακοινώσει την παραίτησή του. Ορατό και το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

Το εθνικιστικό κόμμα της Ελευθερίας έχει προτείνει την αντικατάσταση του Στράχε με τον υπουργό Υποδομών, Νόρμπερτ Χόφερ, σε μια προσπάθεια να σωθεί ο κυβερνητικός συνασπισμός, όπως μετέδωσε το Αυστριακό Πρακτορείο Τύπου, επικαλούμενο ανώνυμες πηγές του κόμματος. Παρ’ όλα αυτά, δεν είναι ακόμη σαφές εάν ο καγκελάριος της Αυστρίας, Σεμπάστιαν Κουρτς του συντηρητικού κόμματος του αυστριακού Λαϊκού κόμματος θα αποδεχθεί τον Χόφερ ή θα προκηρύξει πρόωρες εκλογές, ανέφερε το πρακτορείο. Οι αυστριακές εφημερίδες «Standard» και «Κurier» θεωρούν πιθανό το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αυστριακού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΑΡΑ), ο Στράχε θα γίνει δεκτός στις 12.00 το μεσημέρι ώρα Ελλάδας στο Μέγαρο της Καγκελαρίας, από τον ομοσπονδιακό καγκελάριο και αρχηγό του Λαϊκού Κόμματος Σεμπάστιαν Κουρτς, ο οποίος ηγείται από το Δεκέμβριο του 2017 της κυβέρνησης συνασπισμού του κόμματος του με το Κόμμα των Ελευθέρων. Ο αντικαγκελάριος αναμένεται να ανακοινώσει την παραίτησή του.

Το οπτικοακουστικό υλικό που δείχνει τον αντικαγκελάριο Στράχε να συνομιλεί με εκπρόσωπο Ρώσου ολιγάρχη έχει προκαλέσει σάλο στην Αυστρία. Στο βίντεο που δημοσίευσαν το περιοδικό «Der Spiegel» και η εφημερίδα «Suddeutsche Zeitung», εμφανίζεται ο Στράχε σε έπαυλη στην Ίμπιζα να συνομιλεί με Ρωσίδα, που δηλώνει ανιψιά Ρώσου ολιγάρχη, η οποία αναφέρει πως θέλει να επενδύσει στη χώρα 250 εκατ. ευρώ, ως ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment