PeristeriNews.gr
Διεθνή

«Πολεμικά» σχέδια εκκένωσης Ισπανίας και Πορτογαλίας από Βρετανούς


Προκλητικός τίτλος μιλά για αγγλικά σχέδια εκτάκτου ανάγκης, για την εκκένωση της Ισπανίας και της Πορτογαλίας από Βρετανούς πολίτες σε περίπτωση κατάρρευσης του ευρώ.

Ένας προκλητικός τίτλος που μιλά για αγγλικά σχέδια εκτάκτου ανάγκης, για την εκκένωση της Ισπανίας και της Πορτογαλίας από Βρετανούς πολίτες σε περίπτωση κατάρρευσης του ευρώ, εμφανίστηκε στους Sunday Times ενισχύοντας την φημολογία για επικείμενη διάλυση της Ευρωζώνης.

Σύμφωνα με το άρθρο το Φόρειν Όφις δεν αρνήθηκε πως έχει ετοιμάσει σχέδιο για να βοηθήσει τους Βρετανούς πολίτες που θα «εγκλωβιστούν» σε χώρες της Ευρωζώνης την επόμενη μέρα από μια πιθανή κατάρρευση του ευρώ. Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα η Αγγλία σκοπεύει να απομακρύνει τους Βρετανούς πολίτες από χώρες όπως η Ισπανία και η Πορτογαλία προκειμένου να τους προφυλάξει από το να ζήσουν εφιαλτικές στιγμές αν καταρρεύσουν οι τράπεζες, καθώς θα βρεθούν μέσα σε μια μέρα άφραγκοι και «θα κοιμούνται στα αεροδρόμια χωρίς να έχουν κανένα μέσο να επιστρέψουν στην πατρίδα».

Το «Εθνικό Θησαυροφυλάκιο» επιβεβαιώνει πως έχει σχεδιάσει την οικονομική βοήθεια προς Βρετανούς πολίτες σε περίπτωση κατάρρευσης της Ευρωζώνης, ενώ ανώτατος αξιωματούχος του Φόρειν Όφις λέει πως στο εφιαλτικό σενάριο μιας χρεοκοπίας στην ΕΕ, σκοπεύουν να εφαρμόσουν αντίστοιχα σχέδια εκκένωσης και απομάκρυνσης Βρετανών πολιτών με αυτά στα οποία είχε προβεί η Μεγάλη Βρετανία το 2006 όταν ξέσπασε πολεμική σύρραξη ανάμεσα σε Χεζμπολάχ και Ισραήλ. Τότε οι Βρετανοί είχαν στείλει στρατιωτικές δυνάμεις στον Λίβανο, οι οποίες συντόνισαν την απομάκρυνση των πολιτών.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment