PeristeriNews.gr
Αθλητικά

Πολέμης: «Το Περιστέρι ανήκει στην Α1 και θα το ανεβάσουμε στην Α1» (video)


Μετά την επισημοποίηση της συνεργασίας του με το Περιστέρι, ο Ανδρέας Πολέμης μιλά για πρώτη φορά ως παράγοντας του ΓΣΠ στο peristerinews.gr και στέλνει μήνυμα προοπτικής, αλλά και άμεσης επανόδου της ομάδας στην Α1.

Στο κλειστό του Περιστερίου κάτι έχει αλλάξει και αυτό το καταλαβαίνει κανείς με το που μπαίνει στο γήπεδο. Τα χαμόγελα έχουν επανέλθει, η αισιοδοξία επίσης και μαζί με όλα αυτά έρχεται η προοπτική.

Απομένουν ακόμα 6 αγωνιστικές και ο στόχος εκτός απροόπτου έχει επιτευχθεί. Οι «πρίγκιπες της Δυτικής όχθης» περιμένουν απλά την 21η Μαΐου. Είναι εκείνη η ημερομηνία που η ομάδα του Νίκου Καραγιάννη θα υποδεχθεί τον Μανδραϊκό για την τελευταία αγωνιστική της Β’ Εθνικής και ευελπιστεί ότι θα είναι μεν ένας επίσημος αγώνας, αλλά παράλληλα θα αποτελέσει και την τέλεια φιέστα για την άνοδο στην Α2. Μια κατηγορία που ναι μεν δεν είναι αυτή που αρμόζει στο όνομα και στην ιστορία αυτής της ομάδας, αλλά θα αποτελέσει τη βάση για την ολοκληρωτική επιστροφή στα σαλόνια της Α1.

Με τη λήξη του χθεσινού αγώνα επί του Παπάγου και ευρεία νίκη των γηπεδούχων, παίκτες και τεχνική ηγεσία πανηγύρισαν για ακόμα ένα εντός έδρας παιχνίδι μαζί μετά το τέλος του αγώνα, ωστόσο από κοντά υπήρχε και ένας άνθρωπος, που με την παρουσία του το Περιστέρι έχει αποκτήσει το δικαίωμα να «φωνάζει» ότι στοχεύει στην Α1. Όχι με άναρθρες κραυγές, αλλά βάσιμα…

Πρόκειται για τον Ανδρέα Πολέμη, που από την αρχή της χρονιάς είναι δίπλα στην ομάδα, αλλά επίσημα ανέλαβε διοικητικά καθήκοντα στις 15 Μαρτίου. Φορώντας τη ζακέτα με το σήμα του Περιστερίου, κάθισε όπως το συνηθίζει δίπλα στον πάγκο, ενθάρρυνε όλους τους παίκτες έπειτα από επιτυχημένη ή αποτυχημένη προσπάθεια και στο τέλος πανηγύρισε και εκείνος την ευρεία νίκη, που ήταν και η 9η συνεχόμενη.

Ο νέος διοικητικός παράγοντας του ΓΣ Περιστερίου μίλησε μετά τον αγώνα στην κάμερα του peristerinews.gr για πρώτη φορά μετά την ανάληψη καθηκόντων και δεν δίστασε με το «καλημέρα» να υψώσει πολύ ψηλά τον πήχη, μιλώντας ξεκάθαρα για επιστροφή στην κορυφαία κατηγορία μέσω χτισίματος ανταγωνιστικής ομάδας στην Α2.

Παράλληλα, ο Ανδρέας Πολέμης αποκάλυψε τους λόγους που τον ώθησαν να πει το «ναι», για την παρουσία του κόσμου, αλλά και για το ρόλο που έπαιξε η παρουσία του Φίλιππου Κότση και η Δημοτική Αρχή.

Διαβάστε αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ανδρέας Πολέμης στην κάμερα του peristerinews.gr:

Ξεκινώντας αντίστροφα και με την εικόνα να πανηγυρίζετε με τον κόσμο μετά τη λήξη του αγώνα με τον Παπάγου. Δεν ξέρω αν αυτά τα δεδομένα που ζείτε, σας κάνουν να νιώθετε δικαιωμένος για την απόφασή σας να ασχοληθείτε με τα κοινά του Περιστερίου…

«Κατ’ αρχάς, καλώς σας βρήκα. Με συνδέουν διάφοροι αγώνες εδώ με τα παιδιά του Περιστερίου. Με τον Φίλιππο Κότση είμαστε πολύ καλοί φίλοι. Και σαν χαρακτήρας, αυτό που ήρθα να κάνω εδώ είναι να ενώσω όλες τις δυνάμεις: τους παλιούς, τους Fentagin, εμάς όλους εδώ. Θεωρώ ότι το Περιστέρι είναι μια δύναμη που κοιμάται αυτή τη στιγμή. Αν καταφέρουμε να ξυπνήσουμε τον κόσμο και έρθει κοντά μας, έχουμε τη διάθεση να πάμε την ομάδα σύντομα στην Α1».

Μιλήσατε για μια δύναμη που κοιμάται αυτή τη στιγμή. Ποιο είναι το δικό σας πλάνο και του Φίλιππου Κότση για την επόμενη μέρα της ομάδας;

«Εγώ σταματώντας την πορεία μου στον Φάρο, αυτό που με οδήγησε να πάρω αυτή την απόφαση ήταν ότι δεν υπήρχε η διάθεση να πάει στην Α1. Εδώ στις πρώτες συζητήσεις που είχαμε ξεκινήσει το καλοκαίρι με τον Φίλιππο (σ.σ. Κότση) η προοπτική είναι αυτή: Η ομάδα ανήκει στην Α1 και θα πάει στην Α1. Θεωρώ ότι αυτό θα γίνει σύντομα. Ευελπιστώ ότι σύντομα θα έχουμε τον κόσμο κοντά μας, γιατί πιστεύω ότι είναι η δύναμη που δεν υπάρχει σε πολλές άλλες ομάδες».

Μιλήσατε για τον κόσμο, για την ιστορία του Περιστερίου. Υπάρχει κάτι άλλο το οποίο σας παρακίνησε για να ασχοληθείτε με την ομάδα;

«Η αλήθεια είναι ότι όταν ήμουν μικρός, όταν πήρα μεταγραφή από την ομάδα που έπαιζα στο τοπικό, στον Πορφύρα, τότε προπονητής μου στο αμερικανικό κολέγιο που τελείωσα προπονητής μου ήταν ο Θανάσης Χριστοφόρου, που ήταν και προπονητής στο Περιστέρι. Έμεινε, λοιπόν, μια συζήτηση στη μέση. Ο Θανάσης ήθελε πολύ να με φέρει στο Περιστέρι. Για διάφορους λόγους τότε, επελέγη το Σπόρτινγκ. Νομίζω ότι ήρθα για να τελειώσω αυτό που δεν έκανα τότε».

Πότε πειστήκατε να προχωρήσετε σε συμφωνία με τη διοίκηση του Περιστερίου;

«Ήταν μια κοινή συνάντηση που κάναμε με τον Δήμαρχο, Ανδρέα Παχατουρίδη και τον Φίλιππο. Από τη στιγμή που και ο Δήμαρχος θέλει να βοηθήσει την ομάδα και θα σταθεί αρωγός στην όλη προσπάθεια που θα κάνουμε, πείστηκα ότι και εγώ μπορώ να συνεισφέρω. Όπως έχουμε πει, θα συναποφασίσουμε ποιος θα είναι ο ρόλος μου την επόμενη χρονιά. Απλώς τώρα είμαι κάθε μέρα δίπλα στην ομάδα. Μαθαίνω τα χούγια της και ευελπιστώ και εγώ από τη δική μου πλευρά να βοηθήσω τα μέγιστα».

Μπορεί ο κόσμος να ελπίζει ότι τη νέα σεζόν στην Α2, θα στοχεύει η ομάδα στην απευθείας άνοδο;

«Ο στόχος μας είναι να ανέβουμε από την Α2 κατηγορία και θα χτίσουμε μια ομάδα με στόχο τον πρωταθλητισμό. Αυτός είναι ο στόχος μου. Εγώ αυτό θέλω. Θεωρώ ότι και οι υπόλοιποι το χρειαζόμαστε αυτό. Όσο για τον ευρύτερο κόσμο του Περιστερίου, η αλήθεια είναι ότι του χρωστάμε χαρές και νομίζω σύντομα θα τις χαρεί κι αυτός».

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=vbCxyZuSQdw]

Έχοντας την εμπειρία και το «know how» σε αυτές περιπτώσεις, τι απαιτείται ώστε η ομάδα να φτάσει άμεσα στην Α1;

«Απαιτείται συνέπεια. Εδώ υπάρχει ο κόσμος που μπορεί να βοηθήσει την ομάδα. Αν στηθεί μια ομάδα με τα εργαλεία που χρειάζεται και υπάρχει η συνέπεια με τους αθλητές, υπάρχει και καλό κλίμα. Αυτό που βλέπω εδώ, όλα τα παιδιά και οι γύρω από την ομάδα, είναι μια οικογένεια. Θεωρώ ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Τύχη θέλει, υγεία επίσης και όλα θα γίνουν».

Θεωρείτε ότι η φετινή παρουσία του κόσμου είναι η βάση για το μέλλον του Περιστερίου;

«Σαφέστατα. Ο λόγος που προτίμησα να έρθω στο Περιστέρι, παρότι είχα διάφορες προτάσεις, από διάφορες ομάδες, σαν κόουτς φυσικά, ήταν αυτό… Η δυναμική που υπάρχει σαν πόλη στο Περιστέρι. Θεωρώ ότι από εκεί πρέπει να ξεκινήσουμε και ο στόχος είναι η κοινωνικοποίησή μας και στον ευρύτερο χώρο του Περιστερίου. Πρέπει ο κόσμος να μάθει τι θέλουμε, τι θα κάνει η ομάδα και για αυτό το λόγο θα δουλέψουμε στο μάρκετινγκ της ομάδας. Εμείς θέλουμε το Περιστέρι να γεμίζει το γήπεδο εδώ. Όλος ο κόσμος να βλέπει, αυτό που είδε σήμερα (σ.σ. χθες) για 30 λεπτά, που ήμασταν καταπληκτικοί. Έχει στοιχεία η ομάδα να ανέβει στην Α1».

Ποιος ήταν ο ρόλος της Δημοτικής Αρχής στην πραγματοποίηση της συμφωνίας;

«Νομίζω ότι ο Δήμαρχος είναι φίλαθλος. Σήμερα (σ.σ. χθες) ήταν στο γήπεδο. Προηγουμένως είχαμε μια εκδήλωση στη μνήμη του Θανάση Χριστοφόρου και ήταν κι εκεί. Αυτό που θέλουμε είναι να έχουμε τη Δημοτική Αρχή κοντά μας. Δεν ζητάμε τίποτα ιδιαίτερο. Απλώς από τη στιγμή που η Δημοτική αρχή θα είναι δίπλα μας και θα μπορεί να μας βοηθήσει σε διάφορα πράγματα –ήδη αυτή τη στιγμή εμείς έχουμε πολλά κλειστά, άρα θα εμβαθύνουμε και την προοπτική της εργασίας στην υποδομή, που είναι κι αυτός επίσημα στόχος μας- θέλουμε να μαζέψουμε όλα τα παιδιά του Περιστερίου, αν είναι δυνατόν. Ευελπιστούμε ότι θα βγάλουμε τους επόμενους αθλητές, που σιγά-σιγά θα πλαισιώσουν την ομάδα και παράλληλα την Εθνική ομάδα»

17555478_10210856488681342_367694987_n
Από τα αριστερά στα δεξιά: Ο Αντιδήμαρχος Περιστερίου, Βασίλης Μπέτσης, ο Δήμαρχος, Ανδρέας Παχατουρίδης, ο Μανώλης Παπαμακάριος και ο Ανδρέας Πολέμης

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Νίκη μετά από καιρό για τον Ατρόμητο απέναντι στη Λαμία

Peristeri News

Λευκή ισοπαλία για τον Ατρόμητο στις Σέρρες

Peristeri News

Πραγματοποιήθηκε η εθελοντική αιμοδοσία Ατρόμητου και Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Peristeri News

Leave a Comment