PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Ποιοί απεργούν Τρίτη 27, Τετάρτη 28 και Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου


Νέο μπαράζ κινητοποιήσεων αποφάσισαν για αυτή την εβδομάδα οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στα ταξί.

Νέο μπαράζ κινητοποιήσεων αποφάσισαν για αυτή την εβδομάδα οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στα ταξί.

Σήμερα Τρίτη θα απεργήσουν το Μετρό, τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ. Θα λειτουργήσουν μόνο το Τραμ και ο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος.

Την Τετάρτη θα απεργήσουν τα λεωφορεία, τα τρόλεϊ, το Τραμ, ο ΗΣΑΠ, ο Προαστιακός και ο ΟΣΕ. Πολύ πιθανό θεωρείται να μην λειτουργήσει ούτε το Μετρό, οι εργαζόμενοι του οποίου θα ανακοινώσουν τις αποφάσεις τους την Τρίτη. Τα ταξί δεν θα κινηθούν Τετάρτη και Πέμπτη.

Αναλυτικά, σήμερα Τρίτη 27/09 θα απεργήσουν:

– Το Μετρό

– Τα λεωφορεία

– Τα τρόλεϊ

Την Τετάρτη 28/09 θα απεργήσουν:

– Τα λεωφορεία

– Τα τρόλεϊ

– Το Τραμ

– Ο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος

– Ο Προαστιακός Σιδηρόδρομος

– Ο ΟΣΕ

– Τα ταξί

Επίσης, την Τετάρτη είναι πολύ πιθανό να απεργήσει εκ νέου το Μετρό, απόφαση που θα ληφθεί οριστικά την Τρίτη από τους εργαζόμενους.

Την Πέμπτη 29/09 θα απεργήσουν τα ταξί.

Την ερχόμενη Δευτέρα 03/10 τα λεωφορεία θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 11:00 μέχρι τις 17:00.

Οι χθεσινές κινητοποιήσεις προκάλεσαν κυκλοφοριακό χάος στους περισσότερους δρόμους της Αθήνας.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν, τα σωματεία των εργαζομένων στον ΟΑΣΑ επισημαίνουν ότι σε περίπτωση που υπάρξει επίσημη λίστα για εργασιακή εφεδρεία, η οποία θα περιλαμβάνει έστω και έναν εργαζόμενο στο σύστημα των αστικών συγκοινωνιών, την επομένη ημέρα θα πραγματοποιηθεί νέα Γενική Συνέλευση για να αποφασίσει νέες απεργίες.

Παράνομη η απεργία στον Προαστιακό

Εν τω μεταξύ, παράνομη και καταχρηστική έκρινε το δικαστήριο την σημερινή εικοσιτετράωρη απεργία στον Προαστιακό Σιδηρόδρομο, όπως ανακοίνωσε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Μετά την εξέλιξη αυτή, η εταιρεία υπενθυμίζει στους εργαζόμενους ότι οφείλουν να επιστρέψουν στην εργασία τους.

Συνεχίζουν τις απεργίες οι ιδιοκτήτες ταξί

«Η αδιαλλαξία και η αδιαφορία ταυτόχρονα του Υπουργού Μεταφορών δεν έχουν ούτε όρια, ούτε τελειωμό. Υποτίθεται ότι άνοιξε ο διάλογος και η διαβούλευση. Όλα αυτά στα λόγια. Στόχος είναι να καμφθεί η αγωνιστική διάθεση του κλάδου να υπονομευθεί η ενότητα του κλαδικού μας αγώνα και να υποβαθμιστεί το δίκαιο του κλάδου που είναι η επιβίωση και όχι η διάλυση», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το συνδικάτων των ιδιοκτητών ταξί (ΣΑΤΑ).

Την Τετάρτη, πρώτη ημέρα της 48ωρης απεργίας τους, οι αυτοκινητιστές προγραμματίζουν συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Μεταφορών στις 11:00 το πρωί.

Απεργούν εφοριακοί, τελωνειακοι, υπάλληλοί ΥΠΟΙΚ

Απεργούν σήμερα και αύριο οι Ομοσπονδίες των εφοριακών, των τελωνειακών και των συλλόγων υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το νέο ενιαίο μισθολόγιο.

Σήμερα στις 11 το πρωί έχει προγραμματισθεί παναττική συγκέντρωση των υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών στην πλατεία Κοραή και πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Περιστέρι: Τους ρώτησαν τι ομάδα είναι, τους χτύπησαν και τους λήστεψαν

Peristeri News

Έκτακτη διακοπή νερού στο Περιστέρι

Peristeri News

Ιδιώτες παθολόγοι ή γενικοί γιατροί εντάσσονται στον Προσωπικό Γιατρό

Peristeri News

Leave a Comment