PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Ποιοί απεργούν σήμερα Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου


Σήμερα Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου ακινητοποιημένα θα παραμείνουν όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς, ΟΣΕ και προαστιακός, τα ταξί, οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο και στους ΟΤΑ, καθώς επίσης και οι εκπαιδευτικοί.

Σήμερα Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου ακινητοποιημένα θα παραμείνουν όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς, συμπεριλαμβανομένων ΟΣΕ και προαστιακού, λόγω της 24ωρης απεργίας που έχουν κηρύξει οι εργαζόμενοι σε αυτά, αντιδρώντας στην εργασιακή εφεδρεία και τις μετατάξεις.

Επιπλέον ούτε τα ταξί θα κυκλοφορούν. Αυτό αποφάσισαν οι αυτοκινητιστές, υποχρεώνοντας ουσιαστικά όσους εργάζονται να πάνε στις δουλειές τους με αυτοκίνητα αν διαθέτουν, αλλιώς με… τα πόδια.

Και οι συνδικαλιστές του Δημοσίου και εξήγγειλαν ότι θα συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις και οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο και στους ΟΤΑ, καθώς επίσης και οι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι μαζί με φοιτητές, θα συμμετάσχουν σε πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στις 13.00 στα Προπύλαια.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ καλεί από την πλευρά της όλους τους εργαζομένους στην τοπική αυτοδιοίκηση σε τετράωρη στάση εργασίας (11.30 – λήξη ωραρίου). Επιπλέον, στις 12.30 έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας και από εκεί πορεία προς το υπουργείο Εσωτερικών.

Τρίωρη παναττική στάση εργασίας για όλο το Δημόσιο (12:30 – λήξη ωραρίου) κήρυξε και η ΑΔΕΔΥ. Μάλιστα, συμμετέχοντας σε αυτήν, οι αστυνομικές συνδικαλιστικές οργανώσεις καλούν σε ένστολη διαμαρτυρία.

Οι δάσκαλοι – πραγματοποιούν 24ωρη απεργία ενώ οι καθηγητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης – τρίωρη στάση εργασίας (11.00 – 14.00 και 14.00 – 17.00). Τέλος, σε στάση εργασίας προχωρούν το μεσημέρι και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται “αναταράξεις” στις πτήσεις.

Πάντως, βλέποντας αυτήν την κατάσταση, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με βραδινή ανακοίνωσή του ενημέρωσε ότι ειδικά για την Πέμπτη δεν θα ισχύει ο δακτύλιος και όλα τα ιδιωτικά οχήματα, είτε μονά είτε ζυγά, δικαιούνται να κυκλοφορήσουν ελεύθερα στην κόλαση του κέντρου της Αθήνας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πένθιμα θα ηχήσουν αύριο οι καμπάνες στις εκκλησίες για τα Τέμπη

Peristeri News

Τι θα γίνει με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς την Τετάρτη 28/2

Peristeri News

Πώς θα λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία

Peristeri News

Leave a Comment