PeristeriNews.gr
Media

Ποινές από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης


Πρόστιμα επέβαλε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) στο Νέο Κανάλι Έψιλον και στο ΣΚΑΪ.

Διακοπή προγράμματος στο Νέο Κανάλι για ρατσιστικά σχόλια

Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης διακόπτει για μία ημέρα (η ποινή επιβάλλεται την 10η Ιανουαρίου 2019) το πρόγραμμα του Νέου Καναλιού Έψιλον, για τον προσβλητικό λόγο που μεταδόθηκε στην εκπομπή του Τάκη Τσουκαλά «Άντε γεια» σε βάρους του παίκτη μπάσκετ του Παναθηναϊκού Θανάση Αντετοκούμπο.

Επιπλέον για τη μετάδοση ρατσιστικού λόγου και χαμηλής ποιότητας προγράμματος επιβλήθηκαν στον ίδιο σταθμό, δύο πρόστιμα συνολικού ύψους 30.000 ευρώ.

«(…) Τα είπα για τη διοίκηση και τον προπονητή. Τα άλλα όλα, θα έρθετε και στον Πειραιά, θα χάσετε, θα τα δούμε μη χαίρεστε, ένα μπ@@@@@λο είσαστε. Με έναν πίθηκο, εκείνος ο Αντεμπακούμπο πίθηκος είναι! Ό,τι σας λέω. Τι είναι αυτά που έκανε ο καραγκιόζης ρε; Δεν ντρέπεται λιγάκι; Ξεφτιλίζει και τον αδερφό του;» ήταν τα λόγια του Τάκη Τσουκαλά στη συγκεκριμένη εκπομπή.

Για το μικρό ύψος των προστίμων συνεκτιμήθηκε το γεγονός πως ο σταθμός έδειξε έμπρακτη μεταμέλεια, διακόπτοντας τη μετάδοση της εκπομπής.

Πρόστιμο στον ΣΚΑΙ

Πρόστιμο ύψους 25.000 ευρώ επέβαλλε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης στην εταιρεία ΣΚΑΪ Ειδήσεις Ντοτ Κομ ΑΕ, για την ταυτόχρονη μετάδοση του τηλεοπτικού δελτίου ειδήσεων από στο ραδιόφωνο.

Είναι η δεύτερη φορά που τιμωρείται ο ΣΚΑΪ για το ίδιο θέμα, ο οποίος είχε προσφύγει και στο ΣτΕ με απόρριψη της αίτησής του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΕΣΡ εμφανίζεται αποφασισμένο, σε περίπτωση που ο σταθμός δεν εφαρμόσει την απόφασή του, να επανέλθει με πρόστιμα για την κάθε ημέρα παραβίασης της νομοθεσίας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Μαρία Αντωνιάδου πάλι πρόεδρος στην ΕΣΗΕΑ

Peristeri News

Η Ελλάδα έχει 599 ραδιόφωνα

Peristeri News

Τα αποτελέσματα των εκλογών της ΕΣΗΕΑ

Peristeri News

Leave a Comment