PeristeriNews.gr
Δημοτικά

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις έως την Πέμπτη


Την απόφασή της να συνεχίσει τις κινητοποιήσεις έως την Πέμπτη ανακοίνωσε η ΠΟΕ-ΟΤΑ, παρά το ότι η συνάντηση αντιπροσωπείας της με τον Πρωθυπουργό το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου για τους συμβασιούχους στην καθαριότητα των δήμων είχε διεξαχθεί σε καλό κλίμα.

Ανακοινώνοντας την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ομοσπονδίας, ο πρόεδρός της Νίκος Τράκας είπε πως συνεχίζεται ο αγώνας για να μη μείνει κανείς στον δρόμο και να περάσει η πρότασή της που κατατέθηκε και σήμερα στον Αλέξη Τσίπρα.

Αναφορικά με τις δύσκολες καιρικές συνθήκες που προβλέπονται για τις επόμενες ημέρες, ανέφερε ότι θα αυξηθεί το προσωπικό ασφαλείας για να μην υπάρξει πρόβλημα στη δημόσια υγεία.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου την Πέμπτη για να επανακαθορίσει τη στάση της.

Μέχρι τότε συνεχίζονται οι αποκλεισμοί στα αμαξοστάσια των δήμων και οι αποκλεισμοί στους ΧΥΤΑ, ενώ θα πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη 24ωρη πανελλαδική απεργία στις 29 Ιουνίου.

Πάντως, η τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών για τους συμβασιούχους στην αποκομιδή απορριμμάτων που είχε κατατεθεί στο αθλητικό νομοσχέδιο έγινε δεκτή κατά πλειοψηφία από την Ολομέλεια της Βουλής.

Υπέρ της τροπολογίας τάχθηκαν ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ενώ την καταψήφισαν Ν.Δ., Δημοκρατική Συμπαράταξη, ΚΚΕ και Ποτάμι.

Η Χρυσή Αυγή και η Ένωση Κεντρώων δήλωσαν «παρών».

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια, η κυβέρνηση δέχθηκε τα πυρά των κομμάτων της αντιπολίτευσης για τους χειρισμούς της στο ζήτημα με τους συμβασιούχους.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Συνάντηση του Ανδρέα Παχατουρίδη με τον Εκρέμ Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη

Peristeri News

Έφυγε από τη ζωή η Ιωάννα Ζερβάκη – Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Peristeri News

Στην Κωνσταντινούπολη ο Ανδρέας Παχατουρίδης – Θα συναντηθεί με τον Ιμάμογλου

Peristeri News

Leave a Comment