PeristeriNews.gr
Δυτική Αθήνα

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Προσπάθεια απαξίωσης της καθαριότητας στο Δήμο Ιλίου


Ανακοίνωση εξέδωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ – ΟΤΑ) που καταγγέλλει την συστηματική προσπάθεια απαξίωσης της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου Ιλίου. Αναλυτικά:

Ένα περίεργο, ύποπτο και ύπουλο παιχνίδι φαίνεται πώς παίζουν κάποιοι στο Ίλιον με στόχο να απαξιώσουν την υπηρεσία Καθαριότητας του οικείου Δήμου και το έργο των υπαλλήλων και να προωθήσουν την ανάθεση της αρμοδιότητας της διαχείρισης των απορριμμάτων στα ιδιωτικά και επιχειρηματικά συμφέροντα που καιροφυλακτούν όπως καταγγέλλει και ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου Ιλίου.

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. στηρίζει τους εργαζόμενους του Δήμου και καταδικάζει ενέργειες που στόχο έχουν μέσα από στημένες ειδήσεις περί δήθεν «ξεχειλισμένων» κάδων σκουπιδιών και ελλιπούς αποκομιδής απορριμμάτων να δημιουργήσουν μία στρεβλή εικόνα σε βάρος των εργαζομένων του Δήμου Ιλίου και της υπηρεσίας Καθαριότητας και δηλώνει πώς θα διαφυλάξει τον Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που κάποιοι έχουν βάλει στο στόχαστρο.

Αυτό που συμβαίνει στο Ίλιον είναι κάτι το πρωτοφανές. Σε συγκεκριμένα σημεία και δρόμους, συσσωρεύονται σκουπίδια έξω από τους κάδους, ενώ οι κάδοι είναι κάτι περισσότερο από εμφανές ότι είναι άδειοι. Στη συνέχεια, επιτήδειοι φωτογραφίζουν τα σημεία, αναρτούν τις φωτογραφίες σε διάφορες ιστοσελίδες και δημιουργούν την πλαστή εικόνα και την ψευδή εντύπωση ότι δεν γίνεται σωστή αποκομιδή απορριμμάτων και οι υπάλληλοι ασκούν πλημμελώς τα καθήκοντά τους.

Επειδή δεν θα δεχθούμε καμιά προσπάθεια εμπλοκής των Εργαζομένων σε μικροπολιτικές αντιπαραθέσεις, επειδή τα συμφέροντα μηχανεύονται διάφορους δόλιους τρόπους προκειμένου να βάλουν στο… χέρι την διαχείριση των απορριμμάτων, η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καλεί τους υπαίτιους να σταματήσουν τα παιχνίδια τους. Πόσο μάλλον, όταν εκθέτουν εργαζόμενους οι οποίοι με κίνδυνο τις ζωές τους ασκούν επιμελώς τα καθήκοντά τους και βρίσκονται διαρκώς στην υπηρεσία του πολίτη.

Οι εργαζόμενοι του Δήμου Ιλίου, όπως βεβαίως και όλοι οι εργαζόμενοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης δίνουν και θα συνεχίσουν να δίνουν παρά τις σημαντικές ελλείψεις σε μέσα και προσωπικό τον καθημερινό αγώνα προκειμένου η πόλη τους να είναι καθαρή. Οι προσπάθειες να τους εκθέσουν ή να τους εντάξουν σε συγκεκριμένες πολιτικές ή άλλες σκοπιμότητες θα πέσουν στο κενό…!!!

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Σε σκουπιδότοπους έχουν μετατραπεί σημεία στους Αγίους Αναργύρους και το Καματερό (pics)

Peristeri News

Ο Σάκης Κατσούλης νέος πρόεδρος στο Πάρκο Τρίτση (pics)

Peristeri News

Ορίστηκε η νέα διοίκηση του Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης»

Peristeri News

Leave a Comment