PeristeriNews.gr
Δημοτικά

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Καταλήψεις σε δημοτικές υπηρεσίες από την 5η Μαΐου


Καταλήψεις σε ΧΥΤΑ, δημαρχεία, δημοτικά κτήρια και δημοτικά γκαράζ ξεκινά από την Πέμπτη 5 Μαΐου η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ-ΟΤΑ), αντιδρώντας στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Όπως τονίζει η Ομοσπονδία σε ανακοίνωσή της, «το νομοσχέδιο Κατρούγκαλου δρομολογεί την κατάργηση του θεσμού της κοινωνικής ασφάλισης, ενώ προβλέπει μεταξύ άλλων περικοπή συντάξεων, κύριων και επικουρικών, μεγάλη μείωση του εφάπαξ και επαναϋπολογισμό των συντάξεων που ήδη καταβάλλονται».

Τα παραπάνω μέτρα, συνεχίζει η ΠΟΕ-ΟΤΑ, «έρχονται να προστεθούν στον οικονομική εξαθλίωση της ελληνικής κοινωνίας και αναπόφευκτα θα οδηγήσουν ταυτόχρονα με τα νέα φορολογικά βάρη ύψους 5,4 δισ. ευρώ σε μείωση της κατανάλωσης, σε νέα λουκέτα στην αγορά, περισσότερη ανεργία, φτώχεια και εξαθλίωση».

Παράλληλα με τις καταλήψεις δημοτικών χώρων, η ΠΟΕ-ΟΤ οργανώνει επίσης τη συμμετοχή της στην 48ωρη πανελλαδική απεργία που έχει αποφασιστεί για τις ημέρες συζήτησης του ασφαλιστικού νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής, η ημερομηνία της οποία θα γνωστοποιηθεί με απόφαση της ΑΔΕΔΥ.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δύο συνεδριάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου (7η και 8η)

Peristeri News

Συνάντηση του Ανδρέα Παχατουρίδη με τον Εκρέμ Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη

Peristeri News

Έφυγε από τη ζωή η Ιωάννα Ζερβάκη – Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Peristeri News

Leave a Comment