PeristeriNews.gr
Δημοτικά

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία και συλλαλητήριο


Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία έχει κηρύξει για σήμερα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ-ΟΤΑ), με κύριο αίτημα οριστική επίλυση του θέματος των συμβασιούχων των υπηρεσιών καθαριότητας των Δήμων.

Η Ομοσπονδία έχει προγραμματίσει για σήμερα πανελλαδικό συλλαλητήριο έξω από τα γραφεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ στην Πλατεία Καραϊσκάκη στις 10.30 το πρωί, ενώ θα συνεδριάσει σήμερα εκ νέου προκειμένου να αποφασίσει την περαιτέρω στάση της.

Σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕ-ΟΤΑ διαμηνύει στην κυβέρνηση πως δεν πρόκειται να αποδεχθεί «ούτε μία απόλυση συμβασιούχου». «Οι προσδοκίες τριών ετών που καλλιέργησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν μπορούν να σβηστούν μέσα σε μία στιγμή και τόσο εύκολα. Η επικοινωνιακή τακτική για δήθεν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού έχει ως μόνο σκοπό να αποπροσανατολίσει τους εργαζόμενους, που βλέπουν την απόλυση “προ των  πυλών”» αναφέρει, προσθέτοντας:

«Απέναντι σ’ αυτή την απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου και τον κυβερνητικό εμπαιγμό εμείς ως μόνη λύση πλέον απαιτούμε την άμεση μετατροπή των συμβάσεων σε Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου:

  • Των εργαζομένων που απασχολούνται στις υπηρεσίες καθαριότητας και έχουν πάρει παρατάσεις.
  • Των εργαζομένων που προσλήφθηκαν από τους προσωρινούς πίνακες διαγωνισμών του Α.Σ.Ε.Π.
  • Των εργαζομένων στα Κοινωνικά Προγράμματα «Βοήθεια στο Σπίτι», Κ.Η.Φ.Η., Κ.Δ.Α.Π.,Κ.Δ.Α.Π.-Μ.Ε.Α., κ.λπ.
  • Των εργαζομένων στα Κοινωνικά Προγράμματα Ε.Σ.Π.Α. στους παιδικούς σταθμούς και οι οποίοι καλύπτουν αποδεδειγμένα πάγιες και διαρκείς ανάγκες και κυρίως εξυπηρετούν τις αυξημένες ανάγκες της κοινωνίας».

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Συνάντηση του Ανδρέα Παχατουρίδη με τον Εκρέμ Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη

Peristeri News

Έφυγε από τη ζωή η Ιωάννα Ζερβάκη – Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Peristeri News

Στην Κωνσταντινούπολη ο Ανδρέας Παχατουρίδης – Θα συναντηθεί με τον Ιμάμογλου

Peristeri News

Leave a Comment