PeristeriNews.gr
Κοινωνία

ΠΟΕΔΗΝ: Στάση εργασίας την Πέμπτη


Τετράωρη παναττική στάση εργασίας, από 07.00-11.00, και συγκέντρωση (07.00) έξω από το υπουργείο Οικονομικών, οργανώνει αύριο, Πέμπτη, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), με τη συμμετοχή συνδικαλιστών από όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, με τον Προϋπολογισμό που κατατίθεται, η Δημόσια Υγεία και οι εργαζόμενοι δεν είναι στις προτεραιότητες της κυβέρνησης.

«Μας τα παίρνουν από παντού για άλλη μία φορά. Πώς βγήκαμε από τα Μνημόνια;» διερωτάται η Ομοσπονδία, που θεωρεί ότι η κυβέρνηση, παρά τις διαβεβαιώσεις, δεν έχει προχωρήσει σε καμία ενέργεια διαγραφής των Υγειονομικών και Προνοιακών Μονάδων από το Υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων.

«Δε γνωρίζουμε ακόμη και τώρα πόσα Νοσοκομεία παραχωρήθηκαν, αφού η κυβέρνηση αρνείται να δώσει τα ονόματα των 10.119 ακινήτων που παραχωρήθηκαν για εκποίηση.

Οι Δημόσιες Δαπάνες Υγείας είναι καθηλωμένες στο 5% του ΑΕΠ. Η Δημόσια Υγεία δεν ανατάσσεται με τέτοιο ύψος δαπανών. Το όριο δαπανών των Νοσοκομείων παραμένει καθηλωμένο στο 1,5 δισ. ευρώ κατ’ έτος, παρότι αυξήθηκε η ζήτηση κατά 30% στα Δημόσια Νοσοκομεία και το 60% του συνόλου του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού είναι πεπαλαιωμένος και θέλει άμεση αντικατάσταση» επισημαίνουν, μεταξύ άλλων, οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, τονίζοντας ότι τα νοσηλευτικά ιδρύματα βρίσκονται σε πολύ άσχημη κατάσταση, καθώς «η κυβέρνηση κρύβει κάτω από το χαλί τα προβλήματα, οι ασθενείς κινδυνεύουν και ταλαιπωρούνται, ενώ οι Εργαζόμενοι στη Δημόσια Υγεία την Πρόνοια και το ΕΚΑΒ σφίγγουν κι άλλο το ζωνάρι».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Κακοκαιρία: Οι περιοχές που κινδυνεύουν με πλημμύρες σήμερα κι αύριο

Peristeri News

Μπαράζ εμπρησμών σε αυτοκίνητα στα Εξάρχεια (vid)

Peristeri News

Μαρία Καρυστιανού: Το ότι ζω δεν σημαίνει ότι υπάρχω, η οργή δυναμώνει

Peristeri News

Leave a Comment