PeristeriNews.gr
Κοινωνία

ΠΟΕΔΗΝ: Στάση εργασίας και συγκέντρωση την Τρίτη


Πεντάωρη στάση εργασίας (10:00-15:00) και συγκέντρωση στις 11:00 στο υπουργείο Εργασίας, στη Σταδίου, πραγματοποιούν την Τρίτη οι εργαζόμενοι στα δημόσα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), που διεκδικούν την «αυτονόητη» ένταξή τους στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα (ΒΑΕ).

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία τους (ΠΟΕΔΗΝ), το ελλιπέστατο υγειονομικό προσωπικό δίνει καθημερινά τη μάχη για να μείνουν όρθια τα Δημόσια Νοσοκομεία. «Είναι έτοιμοι να φορέσουν τις στολές προστασίας κατά του κάθε “ιού”, αν και αμείβονται με 700 ευρώ τον μήνα, χωρίς να είναι ενταγμένοι στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.

Νοσηλευτές, τραυματιοφορείς, γιατροί είναι κάτω από τα όρια ασφαλείας, εκτεθειμένοι σε σοβαρά λοιμώδη νοσήματα. Νοσηλευτές, λόγω εργασιακής εξουθένωσης, έχουν τρυπηθεί με σύριγγες που χρησιμοποιήθηκαν σε ασθενείς με σοβαρά λοιμώδη νοσήματα. Πάνω από 3.000 νοσηλευτές πάσχουν από σοβαρά νοσήματα και πολλοί εξ αυτών συνεχίζουν να εργάζονται εν μέσω των θεραπειών που υποβάλλονται. Οφείλονται χιλιάδες ρεπό και άδειες» αναφέρει.

Οι εργαζόμενοι στα δημόσια Νοσοκομεία θεωρούν ότι με το νέο ασφαλιστικό που προωθεί η κυβέρνηση, «πλην οριακών αυξήσεων στην ανταποδοτική σύνταξη στους υπαλλήλους για πάνω από 30 έτη, καμία άλλη μεταβολή δεν επέρχεται. Νομιμοποιούνται όλες οι αντιασφαλιστικές μνημονιακές διατάξεις. Μάλιστα η κυβέρνηση δεν θεσμοθετεί ένα διαχρονικά αυτονόητο πια με βάση τις υγειονομικές εξελίξεις την ένταξής μας στα ΒΑΕ που είναι συνταγματική υποχρέωσή της» επισημαίνουν και εξηγούν πως υγειονομικοί υπάλληλοι που προέρχονται από το ΙΚΑ είναι ενταγμένοι στα ΒΑΕ κι όσοι προέρχονται από το Δημόσιο δεν είναι ενταγμένοι στα ΒΑΕ.

Η ΠΟΕΔΗΝ ζητεί να συμπεριληφθεί διάταξη στο νομοσχέδιο σχετική με την ένταξη των εν λόγω εργαζομένων στα ΒΑΕ, αναδρομικά χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο κατηγορείται ο άνδρας της επίθεσης με μαχαίρι στην Ερμού

Peristeri News

Συνελήφθη γιατρός που χορηγούσε ψευδείς ιατρικές βεβαιώσεις σε αλλοδαπούς

Peristeri News

Φωτιά σε δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα στην πλατεία Βικτωρίας

Peristeri News

Leave a Comment