PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Πληροφορίες για τη δολοφονία Στεφανάκου ψάχνουν οι αρχές


Σειρά πληροφοριών για τους δράστες της δολοφονίας του 57χρονου Βασίλη Στεφανάκου –πριν από πέντε ημέρες στο Χαϊδάρι- φέρεται να έχουν στη διάθεσή τους στελέχη της ΕΥΠ αλλά και της ΕΛ.ΑΣ από πρόσφατες τηλεφωνικές παρακολουθήσεις ποινικών που μιλούν για την εκτέλεση.

Την ίδια ώρα υπάρχει συγκροτημένη έρευνα στο σημείο του φόνου προκειμένου να ανακαλυφθεί αν οι δράστες μπορεί να χρησιμοποιούσαν (με την μορφή ενοικίασης ή προσεκτικής διαμονής) γειτονικό κατάλυμα για να παρακολουθούν τις κινήσεις του δολοφονηθέντα.

Σύμφωνα με το Βήμα, φαίνεται ότι υπήρχε διαρκής παρακολούθηση του 57χρονου έξω από το κατάστημα του προκειμένου να βρεθεί η κατάλληλη στιγμή για την επίθεση προκειμένου να αποφευχθούν είτε «παράπλευρες απώλειες», είτε να υπάρχει «ρίσκο» από τους ένοπλους συνοδούς του επιχειρηματία.

Στις συνομιλίες λοιπόν που κατεγράφησαν στο πλαίσιο ερευνών των αρχών ασφαλείας υπάρχουν αναφορές για τον ηθικό αυτουργό της εν ψυχρώ δολοφονίας στο Χαϊδάρι αλλά και για «αλλοδαπούς εκτελεστές που ήλθαν για μικρό χρονικό διάστημα από γειτονική χώρα».

Ωστόσο, ανησυχητικό θεωρείται ότι στις συνομιλίες υπάρχει πρόβλεψη και για άλλες αιματηρές επιθέσεις ως «ανταπόδοση» της δολοφονίας άλλου ποινικού. Μάλιστα οι αρχές εκτιμούν ότι αυτό αφορά πιθανότατα την στυγερή δολοφονία του μπράβου Βασίλη Γρίβα στις αρχές Μαΐου 2017, στα Γλυκά Νερά.

Στελέχη της λεωφόρου Κατεχάκη σημειώνουν ότι από αυτές τις στιχομυθίες επιβεβαιώνονται κάποιες αρχικές υπόνοιές τους.

Όμως απομένει να διερευνηθεί ποιος είναι ο βαθμός γνώσης ή και συμμετοχής όσων παρακολουθούνται και να συγκεντρωθούν βεβαίως αποδεικτικά κι όχι μόνο ενδεικτικά στοιχεία.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πένθιμα θα ηχήσουν αύριο οι καμπάνες στις εκκλησίες για τα Τέμπη

Peristeri News

Τι θα γίνει με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς την Τετάρτη 28/2

Peristeri News

Πώς θα λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία

Peristeri News

Leave a Comment