PeristeriNews.gr
Περιφέρεια Αττικής

Πλεονασματικός για έβδομη συνεχή χρονιά ήταν ο απολογισμός των οικονομικών της Νομαρχίας Αθηνών


Χωρίς δανεισμό, αλλά μόνο με τους θεσμοθετημένους πόρους και το περσινό πλεόνασμα καλύφθηκε το σύνολο των υποχρεώσεων της Νομαρχίας Αθηνών.

Χωρίς δανεισμό, αλλά μόνο με τους θεσμοθετημένους πόρους και το περσινό πλεόνασμα ύψους 479.959.822 ευρώ, καλύφθηκε το σύνολο των υποχρεώσεων ύψους 285.601.063 ευρώ και το πλεόνασμα ύψους 194.358.759 ευρώ διατέθηκε σε 120 έργα που προγραμματίστηκαν για τη διετία 2009-2010, στους Δήμους της χωρικής αρμοδιότητας της Νομαρχίας Αθηνών.

Πρόκειται για έργα αναπλάσεων, αντιπλημμυρικά, δασικά, μηχανολογικά, κτιριακά κ.λ.π. Ο Νομάρχης Αθηνών Γιάννης Σγουρός, δήλωσε: «Και ο φετινός οικονομικός απολογισμός, όπως και τα προηγούμενα 6 χρόνια είναι πλεονασματικός και αυτό μας κάνει όλους περήφανους στη Νομαρχία Αθηνών, γιατί αν μη τι άλλο, αποδεικνύεται στην πράξη ότι και οι κρατικοί φορείς, μπορούν με τη σωστή διαχείριση να έχουν πλεονασματικούς προϋπολογισμούς.

Από το 2003 μέχρι σήμερα, αποδείξαμε ότι σεβόμαστε το δημόσιο χρήμα, δηλαδή τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων και δεν τα σπαταλήσαμε σε «άρτους και θεάματα». Αντιθέτως, φροντίσαμε να έχουμε περιορισμένα λειτουργικά έξοδα και πραγματοποιήσαμε στα 7 χρόνια στους 48 Δήμους, έργα ύψους 316750076 ευρώ. Δηλαδή τα χρήματα των φορολογουμένων επέστρεψαν στους ίδιους τους πολίτες με έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης, αναπλάσεις χώρων και οδοποιίας. Για το 2010 έχουμε 107 συνεχιζόμενα έργα και εντάξαμε επί πλέον 13 νέα έργα».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

ΕΝΠΕ: Πρώτη η παράταξη του Απόστολου Τζιτζικώστα

Peristeri News

Μήνυση του Ν. Χαρδαλιά για τις δολιοφθορές στον υποθαλάσσιο αγωγό νερού της Αίγινας

Peristeri News

Ν. Χαρδαλιάς: Ξεκινάμε από τη Δυτική Αττική για να σχεδιάσουμε το αύριο

Peristeri News

Leave a Comment