PeristeriNews.gr
Τεχνολογία

Πλήρως επιτυχημένη η μετάβαση στο Linux για το Μόναχο


Η χρήση του λειτουργικού μείωσε τα έξοδα του δήμου

Η χρήση του λειτουργικού μείωσε τα έξοδα του δήμου

Σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε ο δήμαρχος του Μονάχου Christian Ude, η χρήση του Linux από τις υπηρεσίες του δήμου όχι μόνο έχει μειώσει τις δαπάνες αλλά και έχει περιορίσει και τα παράπονα των χρηστών κατά περίπου 40%.

Σε απάντηση του σε δημοτική σύμβουλο, εξήγησε ότι η χρήση του Linux έχει μειώσει τα έξοδα του δήμου κατά 11.7 εκατομμύρια ευρώ. Επιπλέον, τόνισε ότι η παραμονή στα Windows, πέρα από το κόστος που θα συνεπαγόταν για τις σχετικές άδειες, θα σήμαινε επίσης ότι ανά 3ετία θα έπρεπε να αντικαθίστανται και οι υπολογιστές κάθε υπηρεσίας.

Εξήγησε μάλιστα ότι, ακόμη και συνυπολόγιζε κανείς το κόστος της παραμετροποίησης του λειτουργικού και της μετάβασης σε αυτό, τα οφέλη παρέμεναν ιδιαίτερα μεγάλα.

Περίπου 10.000 υπολογιστές του δήμου του Μονάχου λειτουργούν με Linux. Πρόκειται για μια ειδική διανομή που ονομάζεται Limux και η οποία βασίζεται στο Ubuntu και το KDE. Η προτίμηση του δήμου όμως στο ανοιχτό λογισμικό δεν περιορίζεται εκεί. Όλα τα συστήματα τρέχουν επίσης τα OpenOffice, Firefox, Thunderbird και το Gimp.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Google: Μάθε αν έχουν διαρρεύσει οι κωδικοί σου

Peristeri News

Πώς η οθόνη μας γυρνάει τούμπα

Peristeri News

Η Google καταργεί τα cookies

Peristeri News

Leave a Comment