PeristeriNews.gr
Τεχνολογία

Πλέον μπορείτε να ξέρετε πως νιώθει ο σκύλος σας


Μία νοτιοκορεατική start up έχει δημιουργήσει ένα κολάρο σκύλου με τεχνητή νοημοσύνη που μπορεί να ανιχνεύσει πέντε συναισθήματα στους κυνόδοντες καταγράφοντας τα γαβγίσματα με τη χρήση τεχνολογίας αναγνώρισης φωνής.

Το περιλαίμιο μπορεί να πει στους ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων μέσω μιας εφαρμογής smartphone εάν τα σκυλιά τους είναι χαρούμενα, χαλαρά, ανήσυχα, θυμωμένα ή λυπημένα.

Παρακολουθεί επίσης τη σωματική δραστηριότητα και ξεκούραση των σκύλων.

«Αυτή η συσκευή δίνει στον σκύλο μια φωνή, τέτοια που οι άνθρωποι να μπορούν να καταλάβουν», δήλωσε ο Άντριου Andrew Γκιλ, διευθυντής μάρκετινγκ της εταιρείας.

Η εταιρεία άρχισε να συλλέγει διαφορετικούς τύπους γαβγίσματος για να αναλύσει τα συναισθήματα των σκύλων το 2017.

Τρία χρόνια αργότερα, ανέπτυξαν έναν αλγόριθμο βασισμένο σε μια βάση δεδομένων με περισσότερα από 10.000 δείγματα από 50 ράτσες σκύλων.

«Νόμιζα ότι ήταν απλά χαρούμενη όταν έπαιζε και ένιωθε λυπημένη και ανήσυχη όταν δεν ήμουν σπίτι … στην πραγματικότητα ένιωσε θυμωμένη όταν έχασε ένα παιχνίδι που έπαιξε μαζί μου, όπως νιώθουν και οι άνθρωποι», είπε η Μουν Σάι-μι, που έχει ένα εξάχρονο Border Collie.

Το κολάρο έχει κατά μέσο όρο ποσοστό ακρίβειας 90% της συναισθηματικής αναγνώρισης, σύμφωνα με το Εθνικό Πανεπιστήμιο της Σεούλ, το οποίο εξέτασε τη συσκευή που η εταιρεία λέει ότι είναι η πρώτη του είδους της η οποία λειτουργεί με τεχνολογία αναγνώρισης φωνής AI.

Η παγκόσμια αγορά φροντίδας κατοικίδιων ζώων ανήλθε σε 138 δισ. δολ. το 2020, με αύξηση 34%, σύμφωνα με τα στοιχεία του Euromonitor, καθώς περισσότεροι άνθρωποι πέρασαν χρόνο στο σπίτι με τα κατοικίδια ζώα τους ή υιοθέτησαν κατοικίδια ζώα κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Ο παγκόσμιος πληθυσμός σκύλων αυξήθηκε επίσης 18% την ίδια χρονιά και έφτασε τα 489 εκατομμύρια.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Google: Μάθε αν έχουν διαρρεύσει οι κωδικοί σου

Peristeri News

Πώς η οθόνη μας γυρνάει τούμπα

Peristeri News

Η Google καταργεί τα cookies

Peristeri News

Leave a Comment