PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Πιο απαισιόδοξοι στον κόσμο οι Έλληνες


Από χώρα του ήλιου, της θάλασσας, του κεφιού και του τραγουδιού σε χώρα με τους πιο απαισιόδοξους πολίτες του πλανήτη!

Από χώρα του ήλιου, της θάλασσας, του κεφιού και του τραγουδιού σε χώρα με τους πιο απαισιόδοξους πολίτες του πλανήτη έχει μετατραπεί η Ελλάδα σύμφωνα με παγκόσμια έρευνα της Nielsen, την οποία δημοσιεύουν Τα Νέα.

Η αποταμίευση αρχίζει να μετατρέπεται σε άγνωστη έννοια πλέον για τον Έλληνα ενώ οι αγορές του αφορούν μόνο τα απαραίτητα κάνοντας «κράτει» ακόμη και στον καθημερινό καφέ, με τα νέα δεδομένα να έχουν επιβάλλει αλλαγή του τρόπου ζωής στη χώρα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Παγκόσμια έρευνα Καταναλωτικής Εμπιστοσύνης της Nielsen που αφορά το β’ τρίμηνο του 2011, η εντεινόμενη οικονομική ύφεση σε συνδυασμό με τις γενικευμένες δημόσιες διαμαρτυρίες έριξε την καταναλωτική εμπιστοσύνη στην Ελλάδα στις 41 μονάδες -τέσσερις λιγότερες από το περασμένο τρίμηνο- και την οδήγησε στη χαμηλότερη θέση.

Επιπλέον, 9 στους 10 έλληνες καταναλωτές νιώθουν πως η χώρα βρίσκεται σε ύφεση, ενώ εξίσου μεγάλο είναι και το ποσοστό εκείνων που εκτιμούν πως η κρίση θα παραταθεί και τους επόμενους μήνες.

Πρωταγωνιστές στους «εφιάλτες» των Ελλήνων (ποιοί άλλοι;) η εργασιακή ανασφάλεια και η οικονομία, που κατέχουν μάλιστα τα υψηλότερα ποσοστά στην Ευρώπη – 39% και 38% αντίστοιχα.

Στη δεύτερη θέση οι διαχρονικοί… συμπαραστάτες μας Πορτογάλοι οι οποίοι αναδεικνύονται δευτεραθλητές κόσμου στην απαισιοδοξία!

Την 5άδα συμπληρώνουν Ουγγαρία, Κροατία και Ρουμανία.

Πρόεδρος Εμπορικών Συλλόγων: Πάει η δόξα παρελθόντος…

«Ακόμα και αν οι καταναλωτές δεν στραφούν σε φθηνότερα προϊόντα, το πιο πιθανό είναι να αλλάξουν προμηθευτή και να επιλέξουν κάποιον που τους δίνει πίστωση, το γνωστό τεφτέρι. Δεδομένου ότι δεν χρησιμοποιούν πια πιστωτικές κάρτες ή καταναλωτικά δάνεια, προτιμούν τέτοιες επιχειρήσεις» τονίζει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Αττικής Δημήτρης Αρμενάκης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, φέτος ούτε με τις εκπτώσεις αναστράφηκε η φθίνουσα πορεία την οποία ακολουθεί η αγορά: «Τίποτα δεν θυμίζει τη δόξα του παρελθόντος. Μάλιστα, ορισμένες μέρες ο τζίρος αγγίζει μόλις το 50% των περυσινών εκπτώσεων, το οποίο επίσης δεν ήταν καλό σε σχέση με το καλοκαίρι του 2009» υπογραμμίζει ο ίδιος γεμάτος προβληματισμό.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Μακεδονία έρχεται πιο κοντά στην Αθήνα με τον Aυτοκινητόδρομο Ε65

Peristeri News

Φώτης Κουγιουμτζής: Περιφρόνηση της ιστορίας του Περιστερίου από τη Διοίκηση του Δήμου

Peristeri News

Δωρεά των Εκπαιδευτηρίων Αυγουλέα-Λιναρδάτου στην Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών

Peristeri News

Leave a Comment