PeristeriNews.gr
Διεθνή

Πιθανή η παραμονή των Η.Π.Α. στο Ιράκ


Σε γρίφο έχει αναδειχτεί το θέμα της παραμονής, καθώς και των όρων που τη συνοδεύουν, των Αμερικανών στρατιωτών στο Ιράκ.

Σε γρίφο έχει αναδειχτεί το θέμα της παραμονής, καθώς και των όρων που τη συνοδεύουν, των Αμερικανών στρατιωτών στο Ιράκ. Από τη μια πλευρά το θέμα της αποχώρησής τους είναι ειλημμένη απόφαση από τις ΗΠΑ, από την άλλη η κατάσταση της ασφάλειας στο εσωτερικό της χώρας, δημιουργεί δεύτερες σκέψεις για την πολιτική σταθερότητά της.

Το νέο σενάριο που μάλιστα αποτελεί και πρόταση της ιρακινής ηγεσίας, θέλει την παραμονή των δυνάμεων των ΗΠΑ και μετά το 2011, με την ιδιότητα του εκπαιδευτή και χωρίς να νομική ασυλία για πράξεις που ενδεχομένως θα δημιουργούν συνθήκες για την αξιοποίησή της.

Όπως δήλωσε ο Ιρακινός πρωθυπουργός Νούρι αλ-Μαλίκι: «Από τη στιγμή που υπάρχει ανάγκη για εκπαίδευση και όλες οι πολιτικές δυνάμεις το γνωρίζουν, έχουμε διάφορες επιλογές. Τώρα διεξάγουμε ένα διάλογο με τους Αμερικανούς. Προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε εκπαιδευτές και εμπειρογνώμονες για τα αμερικανικά όπλα που έχουμε αγοράσει, αλλά χωρίς ασυλία και χωρίς την έγκριση του Κοινοβουλίου».

Η πρόταση της ιρακινής πλευράς, δεν έχει απαντηθεί ακόμα από τις ΗΠΑ, ώστε να γίνει γνωστό, αν την αποδέχονται.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Ερντογάν αποχωρεί από την πολιτική

Peristeri News

Ένοχη για ανθρωποκτονία από αμέλεια η οπλουργός της ταινίας «Rust»

Peristeri News

Έκρηξη κοντά στην αυτοκινητοπομπή Ζελένσκι στην Οδησσό

Peristeri News

Leave a Comment