PeristeriNews.gr
Διεθνή

Πιθανή η επιβολή νέων όρων στην Ελλάδα


Θεωρεί ο αντιπρόεδρος της αυστριακής κυβέρνησης Μίχαελ Σπίντελεγκερ.

Πιθανή θεωρεί ο αντιπρόεδρος της αυστριακής κυβέρνησης Μίχαελ Σπίντελεγκερ την επιβολή νέων όρων για τη βοήθεια στην Ελλάδα όπως και την «άσκηση παραπέρα πίεσης» από την ΕΕ στην Αθήνα, καταδεικνύοντας το οριακό σημείο στο οποίο έχουν φτάσει οι διαπραγματεύσεις.

Μιλώντας μάλιστα στην αυστριακή τηλεόραση, ο Σπίντελεγκερ, αντικαγκελάριος και υπουργός Εξωτερικών, ανέφερε πως δεν μπορεί να αποκλείσει τελείως το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Ελλάδας, καθώς δεν υπάρχουν ακόμη όλα τα στοιχεία. «Μια χρεοκοπία μπορεί να συμβεί ακριβώς όπως μπορεί να συμβεί και οποιοδήποτε άλλο σενάριο» τόνισε.

Ως προς την επόμενη δόση του δανείου προς την Ελλάδα, επισήμανε πως τα χρήματα θα δοθούν μόνο όταν η Ελλάδα μπορέσει να αποδείξει ότι έχει εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, όταν δηλαδή υπάρξουν βελτιώσεις στον προϋπολογισμό, σημειώνοντας ότι η απόφαση για την εκταμίευση της επόμενης δόσης θα ληφθεί στις αρχές Οκτωβρίου, και μετά τον σχετικό έλεγχο της τρόικας.

Ο κ. Σπίντελεγκερ τάχτηκε κατά της επέκτασης του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΜΧΣ), αναφέροντας πως πρόκειται για αδιανόητα ποσά, 700 ή 800 δισεκατομμυρίων ευρώ και παρατηρώντας πως ο Μηχανισμός διαθέτει ήδη αρκετή ευελιξία.

Στο μεταξύ, σε δηλώσεις στο Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΡΑ), η Αυστριακή υπουργός Οικονομικών Μαρία Φέκτερ, προέβλεψε πως πιθανόν μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου θα έχει επικυρωθεί από τα εθνικά κοινοβούλια η επέκταση του Μηχανισμού Στήριξης, οπότε στην επόμενη Σύνοδο, στις 3 Οκτωβρίου, θα μπορέσει να ληφθεί απόφαση εάν θα εκταμιευτεί η επόμενη δόση του δανείου προς την Ελλάδα από τον ΕΜΧΣ ή εάν θα δοθεί και πάλι στο πλαίσιο διμερών δανείων από τις πιστώτριες χώρες.

Εκφράζοντας ικανοποίηση για τα αποτελέσματα της Συνόδου στο Βρότσλαβ, η κα Φέκτερ επισήμανε πως οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης εργάζονται αδιάκοπα και με συνέπεια για τον περιορισμό της κρίσης, ενώ η ίδια απέφυγε να σχολιάσει τις διάφορες φήμες ως προς τον κίνδυνο διάλυσης της Ευρωζώνης.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αλβανία: Ένοχος κρίθηκε ο Φρέντι Μπελέρης

Peristeri News

Το Ισραήλ εισέβαλε στη Ραμάλα

Peristeri News

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Leave a Comment