PeristeriNews.gr
Διεθνή

Πιθανή επίσκεψη Μαδούρο στη Ρωσία τον Ιούνιο


Στην Αγία Πετρούπολη, προκειμένου να παραβρεθεί σε οικονομικό φόρουμ, πιθανότατα θα μεταβεί τον επόμενο μήνα ο Βενεζουελάνος πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο.

Την ανακοίνωση φέρεται να έκανε ο υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας Χόρχε Αρεάσα, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο RIA.

Σε συνάντηση που είχε με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, στη Μόσχα, ο Αρεάσα ευχαρίστησε τη Μόσχα για τη στήριξη που παρέχει στο Καράκας, σημειώνοντας ότι η μεταξύ τους σχέση είναι πολύ σημαντική, «όχι μόνο για τις δύο χώρες μας αλλά και για τον κόσμο».

Ο Λαβρόφ από την πλευρά του, ο οποίος σήμερα αναμένεται να συναντηθεί με τον Αμερικανό ομόλογό του Μάικ Πομπέο στο Ροβανιέμι της Φινλανδίας, έστειλε σαφές μήνυμα στις ΗΠΑ «να εγκαταλείψουν τα ανεύθυνα σχέδιά τους» για τη  Βενεζουέλα, την ώρα που η Ουάσιγκτον εντείνει τις πιέσεις στους συμμάχους του Καράκας και διαμηνύει ότι δεν αποκλείει μια στρατιωτική λύση στην κρίση.

Ο ίδιος ο ηγέτης της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας Χουάν Γκουαϊδό δεν αποκλείει το ενδεχόμενο στρατιωτικής παρέμβασης των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο BBC, σχεδόν μία εβδομάδα μετά την αποτυχημένη προσπάθεια να ξεσηκώσει τον στρατό, προκειμένου από κοινού να ανατρέψουν το καθεστώς του προέδρου Μαδούρο, ο Γκουαϊδό δήλωσε ότι ως πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης, θα εκτιμήσει όλες τις επιλογές, «εάν χρειαστεί».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment