PeristeriNews.gr
Διεθνή

«Πιθανή επίλυση της κρίσης στη Συρία το 2013»


Ένα σχέδιο επίλυσης της συριακής κρίσης περιέγραψε ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου στη Συρία Λαχντάρ Μπραχίμι.

Ένα σχέδιο επίλυσης της συριακής κρίσης περιέγραψε ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου στη Συρία Λαχντάρ Μπραχίμι, ο οποίος διευκρίνισε ότι σχετικά με αυτό υπάρχει «ευρεία παγκόσμια ομοφωνία».

«Η πολιτική αυτή λύση περιλαμβάνει την κατάπαυση του πυρός, τον σχηματισμό μίας μεταβατικής κυβέρνησης με ευρεία εξουσία και άλλα βήματα που θα οδηγήσουν στη διενέργεια εκλογών» δήλωσε.

Ο Μπραχίμι προέβη στις δηλώσεις αυτές ύστερα από συνομιλίες που είχε στο Κάιρο με τον επικεφαλής του Αραβικού Συνδέσμου, Ναμπίλ αλ Αράμπι.

Ωστόσο, προειδοποίησε ότι μία καθυστέρηση στην εφαρμογή του ειρηνευτικού σχεδίου θα έθετε σε κίνδυνο όχι μόνο τη Συρία αλλά και την περιφερειακή και παγκόσμια ειρήνη.

«Η κατάσταση στη Συρία είναι πολύ άσχημη και επιδεινώνεται. Ο ρυθμός επιδείνωσης αυξάνεται» τόνισε και προέβλεψε ότι άλλοι 50.000 άνθρωποι θα χάσουν τη ζωή τους στη Συρία τον επόμενο χρόνο, αν η κρίση δεν τερματιστεί.

Η συριακή αντιπολίτευση έχει επανειλημμένως δηλώσει ότι μία πολιτική λύση για τον τερματισμό της 22μηνης κρίσης δεν είναι εφικτή, αν ο πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ δεν απομακρυνθεί από την εξουσία.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment