PeristeriNews.gr
Διεθνή

Πιέζουν για να επιτραπεί η μετανάστευση από Ελλάδα


Για το θέμα μετανάστευσης Ελλήνων πολιτών στην Αυστραλία

Συνάντηση με τον ομοσπονδιακό υπουργό Μετανάστευσης κ. Κρις Μπόουεν πρόκειται να έχει αντιπροσωπεία της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Μελβούρνης και Βικτώριας για το θέμα μετανάστευσης Ελλήνων πολιτών στην Αυστραλία, ως αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης που αντιμετωπίζει η Ελλάδα.

Έπειτα από επαφή που είχε η Κοινότητα με το γραφείο του υπουργού, ο κ. Μπόουεν δέχθηκε να γίνει η συνάντηση και να συζητηθεί διεξοδικά το θέμα της μετανάστευσης από την Ελλάδα.

Στην διάθεση του κ. Μπόουεν τέθηκαν τα πρόσφατα δημοσιεύματα του “Νέου Κόσμου” που ανέδειξε το όλο θέμα μαζί με την σημείωση ότι αποτελεί αίτημα της ομογένειας να ανοίξουν οι πόρτες για Έλληνες που θέλουν να μεταναστεύσουν από την Ελλάδα.

Στη συνάντηση με τον κ. Μπόουεν θα συζητηθούν επίσης και άλλα θέματα, όπως αυτά που αφορούν Αυστραλούς πολίτες ελληνικής καταγωγής που ζουν στην Ελλάδα και αντιμετωπίζουν προβλήματα στην προσπάθειά τους να επιστρέψουν για μόνιμη εγκατάσταση στην Αυστραλία.

Στα προβλήματα αυτά συμπεριλαμβάνονται οι γραφειοκρατικές και χρονοβόρες διαδικασίες που αντιμετωπίζουν.
Σημειώνεται ότι η Κοινότητα έχει ήδη συστήσει πολυπολιτισμική επιτροπή, αποτελούμενη από ειδικούς σε μεταναστευτικά θέματα και μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες θα καλέσει και αντιπροσώπους παροικιακών οργανώσεων και άλλους ενδιαφερόμενους για να συμμετάσχουν στην προετοιμασία των προτάσεων προς την κυβέρνηση, δίνοντας έτσι έναν παμπαροικιακό χαρακτήρα στην όλη προσπάθεια.

Παράλληλα, το γραφείο της Κοινότητας συγκεντρώνει στοιχεία σχετικά με εξειδικευμένους επαγγελματίες που ενδιαφέρονται να έρθουν στην Αυστραλία και οι ειδικότητες των οποίων ικανοποιούν τις προϋποθέσεις του υπουργείου Μετανάστευσης.

Επίσης έχει επαφές με ανώτερα στελέχη ειδικών γραφείων ευρέσεως εργασίας, εξετάζοντας τις δυνατότητες απασχόλησης εξειδικευμένων επαγγελματιών από την Ελλάδα, και οι οποίοι διαβεβαιώνουν ότι όχι μόνο τώρα, αλλά και στο μέλλον θα υπάρχει μεγάλη ζήτηση για ορισμένα επαγγέλματα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment