PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Πετρούπολη: Σοκ μαρτυρίες στη δίκη του 56χρονου που σκότωσε την κόρη του


«Δόλιο και κακό άνθρωπο» χαρακτήρισε τον 56χρονο που κατηγορείται για τη δολοφονία της 18χρονης κόρης του, τον Αύγουστο του 2017 στην Πετρούπολη, ο φίλος της νεαρής κοπέλας με την οποία διατηρούσε σχέση για δύο χρόνια.

Στην κατάθεσή του ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, ο μάρτυρας περιέγραψε λεπτό προς λεπτό τι ακριβώς έγινε από τη στιγμή που ενημερώθηκε από τον ξάδελφο της κοπέλας να πάει γρήγορα στο σπίτι της.

«Με πήρε τηλέφωνο ο ξάδελφος της Ειρήνης και μου λέει “τρέχα, τη δέρνει”. Με το που έφθασα έξω από το σπίτι, μου λέει ο ξάδελφος της “τώρα σταμάτησε να φωνάζει βοήθεια”. Βλέπαμε ότι έβγαιναν καπνοί από το σπίτι. Μόλις μπήκαμε μέσα, είδα τον πατέρα να βρίσκεται πάνω στο κρεβάτι με την κοπέλα και φαινόταν να την έσφιγγε πολύ. Σαν να ήθελε να την εμποδίσει να φύγει. Και οι δύο δεν είχαν τις αισθήσεις τους. Όταν την είδα μετά στο νοσοκομείο, ήταν παραμορφωμένη» είπε ο μάρτυρας.

Όπως συμπλήρωσε, σοκαρίστηκε από το θέαμα που αντίκρισε, όταν την επόμενη μέρα πήγε στο σπίτι της κοπέλας.

«Ήταν σαν ταινία τρόμου. Αίματα υπήρχαν παντού. Στους τοίχους και στο κρεβάτι της κοπέλας. Υπήρχαν ξυραφάκια κάτω στο πάτωμα και πετσέτες με αίματα. Πάνω στον νεροχύτη της κουζίνας, υπήρχαν μπουκάλια με λάδι. Στο πάτωμα υπήρχαν λάδια. Το πάτωμα γλιστρούσε πολύ. Δεν μπορούσες να περπατήσεις» περιέγραψε.

Στη συνέχεια, ο φίλος της άτυχης κοπέλας, αφού ανέφερε ότι ο κατηγορούμενος δεν ενέκρινε τη σχέση που είχε με τη 18χρονη, λόγω της αλβανικής καταγωγής του, υποστήριξε ότι ο 56χρονος είχε κατά καιρούς «μπλεξίματα» με τη Δικαιοσύνη και πως η κόρη του πήγαινε ως μάρτυρας για να καταθέσει, γιατί «ήταν πατέρας της και τον αγαπούσε».

«Η Ειρήνη ήταν ένας άνθρωπος πολύ χαρούμενος και ήθελε να είναι καλά. Κανονίζαμε διακοπές. Ψάχναμε σπίτι για να ζήσουμε μαζί. Είχε όνειρα. Δε θα μπορούσε να κάνει η ίδια κακό στον εαυτό της» ανέφερε ο μάρτυρας.

Στη συνέχεια, κατέθεσε ο πυροσβέστης που έσπευσε στο σημείο όταν έλαβε κλήση για εμπρησμό.

«Πήραμε μια κλήση για εμπρησμό. Σπάσαμε την πόρτα γιατί ήταν κλειδωμένη. Υπήρχαν εστίες φωτιάς σε διάφορα σημεία, τουλάχιστον τρεις. Ψάχναμε στα δωμάτια. Τους βρήκα στο υπνοδωμάτιο κάτω στο πάτωμα, δίπλα- δίπλα. Το κορίτσι ήταν αναίσθητο, το πήρα αγκαλιά για να το βγάλω έξω. Η κοπέλα ήταν πολύ χτυπημένη, δεν ξέρω σε ποιο σημείο. Είχα γεμίσει όμως αίματα».

Δικαστής: «Από την εμπειρία σας, πιστεύετε ότι η φωτιά ήταν προσχεδιασμένη ή προκλήθηκε από κάπου;».

– Μάρτυρας: «Ήταν προσχεδιασμένη η φωτιά. Δεν προκλήθηκε τυχαίως. Δεν μπορώ να ξέρω αν σχεδιάστηκε πριν από καιρό, πριν μέρες ή μια ώρα πριν».

Ως μάρτυρας υπεράσπισης κατέθεσε ο ψυχίατρος κ. Καραμπάτσος, ο οποίος διενήργησε την ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη. Όπως είπε στους δικαστές κι ενόρκους, ο κατηγορούμενος πάσχει από συναισθηματική διαταραχή και διαταραχή προσωπικότητας, κυρίως ναρκισσιστικού τύπου, που αδυνατεί να διαχειριστεί μια αντίθετη γνώμη.

«Το άγχος το οποίο κυριεύει αυτούς τους ανθρώπους είναι μη ελέγξιμο» είπε ο μάρτυρας.

Εισαγγελέας: «Γνώριζε την απαξία της πράξης του;».

– Μάρτυρας: «Γνώριζε, όμως μπορούσε να το αποτρέψει; Να το διαπραγματευτεί; Η γνώμη μου είναι όχι. Αυτός που έχει αυτή τη διαταραχή έχει ανεξέλεγκτο άγχος, δεν μπορεί να το διαχειριστεί».

Πρόεδρος : «Το έντονο άγχος οδηγεί κάποιον να μην έχει αντίληψη του τι κάνει;».

– Μάρτυρας: «Όχι. Οδηγεί μόνο σε αδυναμία διαπραγμάτευσης».

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο κατηγορούμενος, μετά από διαπληκτισμό που είχε με τη 18χρονη Ειρήνη, επιχείρησε να τη στραγγαλίσει, ενώ της είχε καταφέρει μαχαιριές στο πρόσωπο, στο στήθος και στο χέρι και της είχε κλείσει το στόμα και τη μύτη. Ενώ η 18χρονη βρισκόταν σε άθλια κατάσταση, ο πατέρας της έβαλε φωτιά στο σπίτι, όπου τελικά βρέθηκαν και οι δύο από τους πυροσβέστες που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν το περιστατικό.

Το κορίτσι ξεψύχησε στο Θριάσιο Νοσοκομείο λίγες ημέρες μετά.

Το δικαστήριο διέκοψε για τις 20 Νοεμβρίου, καθώς η γραμματέας της έδρας συμμετείχε στη στάση εργασίας των δικαστικών υπαλλήλων.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Χωρίς ταξί σήμερα η Αθήνα

Peristeri News

Περιστέρι: Video που σοκάρει με πτώση αναβάτη πατινιού στη μέση του δρόμου

Peristeri News

Κατάθεση ψυχής από τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών

Peristeri News

Leave a Comment