PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Πετρούπολη: Σε κατ’ οίκον περιορισμό τέθηκε η 19χρονη


Σε κατ’ οίκον περιορισμό τέθηκε η 19χρονη μητέρα του βρέφους μετά τη διαφωνία που προέκυψε μεταξύ ανακριτή και εισαγγελέα για την προφυλάκισή της. Ο δικαστικός λειτουργός είχε την άποψη ότι πρέπει να αφεθεί ελεύθερη, σε αντίθεση με τον Εισαγγελέα που έκρινε ότι πρέπει να προφυλακιστεί. Τη διαφωνία που προέκυψε, καλείται να λύσει το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο. Μέχρι τότε, η 19χρονη θα είναι σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Αντιθέτως, ανακριτής και εισαγγελέας αποφάσισαν ομόφωνα την προφυλάκιση της 52χρονης μητέρας της.

Τι ισχυρίστηκε η 19χρονη κατηγορούμενη

Κατά την απολογία της, η 19χρονη προσπάθησε να εξηγήσει πώς έφτασε στο σημείο να σκοτώσει το νεογέννητο βρέφος και στην συνέχεια να το δώσει στη μητέρα της για να το πετάξει στα σκουπίδια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 19χρονη κατηγορούμενη φέρεται να ισχυρίζεται ότι όταν έμαθε για την εγκυμοσύνη της στον 7ο μήνα της κύησης, πάγωσε και πανικοβλήθηκε.  Φοβόταν πώς θα την αντιμετώπιζαν οι συμμαθητές της στο σχολείο αλλά και η οικογένειά τους.

Γνώριζε ότι σε αυτό το στάδιο δεν μπορούσε να κάνει έκτρωση, αλλά διακοπή κύησης με κανονικό τοκετό. Οι σκέψεις αυτές όμως της προκάλεσαν περισσότερο πανικό, γι’ αυτό και φρόντιζε να καμπουριάζει για να μη φαίνεται η κοιλιά της , ενώ όταν ήταν στο σπίτι κλεινόταν στο δωμάτιό της χωρίς να πει λέξη σε κανέναν.

Όπως φέρεται να ισχυρίζεται, πάγωνε στη σκέψη να βρει το κουράγιο να κάνει ολόκληρο τοκετό μόνη της.

Έψαχνε στο ίντερνετ για βίντεο που να δείχνουν πώς γίνεται.

Η ημέρα του τοκετού

Η 19χρονη κατηγορούμενη κατά την απολογία της αναφέρθηκε εκτενώς στην ημέρα του τοκετού. Όπως φέρεται να είπε, επειδή ο πόνος ήταν οξύς, τηλεφώνησε  στον αδελφό της, ο οποίος της απάντησε ότι θα πήγαινε με γιατρό. Τότε εκείνη του είπε να μην ανησυχεί γιατί ήταν μια κύστη στην κοιλιά της, την οποία τακτοποίησε μόνη της.

Όταν έσπασαν τα νερά πήγε προς το μπάνιο και προσπάθησε να μείνει ψύχραιμη. Έκλεισε την πόρτα στη μητέρα της που την είδε ταραγμένη και μπήκε στο μπάνιο.  Πονούσε αφόρητα, έπαιρνε ανάσες βαθιές και έσπρωχνε. Πονούσε πολύ αλλά ήταν εγκλωβισμένη, δεν μπορούσε να κάνει πίσω, σε κάποια στιγμή κατέρρευσε αλλά αισθανόταν ότι ήταν κοντά. Είπε στη μητέρα της να έρθει και της είπε πρώτη φορά τι συμβαίνει για να τη βοηθήσει. Μπήκε μέσα αλλά το μπάνιο ήταν μικρό δεν μπορούσε να μετακινηθεί για να χωράνε και οι δύο. Της είπε να την αφήσει να το κάνει μόνη της. Έσπρωξε κι άλλο και τελικά βγήκε από μέσα της το παιδί.

Στη συνέχεια το ακούμπησε πάνω στο πλυντήριο και αφαίρεσε τον πλακούντα στη λεκάνη της τουαλέτας. Αισθανόταν , όπως λέει, σαν μεθυσμένη και αιμορραγούσε ακατάσχετα. Προσπάθησε να κόψει μηχανικά τον ομφάλιο λώρο του παιδιού και υποτυπωδώς να το πλύνει.  Το πήρε αγκαλιά και κάποια στιγμή αισθάνθηκε να τη δαγκώνει στο στήθος.

Ξαφνικά όλα μαύρισαν, νόμιζε ότι θα λιποθυμήσει. Αισθάνθηκε ότι το παιδί την απειλούσε. Νόμιζε ότι ξεφτίλισε τον εαυτό της και την οικογένειά της. Και αιτία ήταν αυτό το πλάσμα.

Στη συνέχεια φώναξε τη μητέρα της επιτακτικά και της είπε να της φέρει μια σακούλα. Ήταν ακόμα στο μπάνιο. Της είπε να το πετάξει και το έκανε. Καμία άλλη εμπλοκή δεν είχε στη διαδικασία, όπως φέρεται να λέει. Έβαλε πριν χαρτί στο στόμα του γιατί έβλεπε αίμα. Σκέφτηκε ότι και με το χαρτί μπορεί να πνιγεί αλλά δεν αποδέχτηκε αυτό το αποτέλεσμα μέσα της.

Η συγγνώμη από τον Θεό

Στην απολογία της φέρεται να είπε ότι ζητεί συγχώρεση μόνο από το Θεό και όχι από τους συνανθρώπους της. Γιατί Αυτός της έκανε αυτό το δώρο και εκείνη μόλις το έπιασε στα χέρια της αρρώστησε το μυαλό της ,αντί να αισθανθεί τη θέρμη της μητρότητας. Όπως φέρεται να είπε, λυπάται πάρα πολύ και δεν ξέρει αν αξίζει άλλη ευκαιρία.

Στην αρχή της απολογίας της, η κατηγορουμένη νεαρή μητέρα περιέγραψε την αδυναμία που είχε στον πατέρα της που έφυγε από τη ζωή από καρκίνο όταν ήταν 13 χρόνων. Βλέποντας την κατάρρευση της μητέρας της και ενώ βρισκόταν στην εφηβεία, «μεταβόλισε» μέσα της το πένθος προκειμένου να σταθεί πλάι της, καθώς τα τελευταία έξι χρόνια, πάσχει από σοβαρή κατάθλιψη.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πένθιμα θα ηχήσουν αύριο οι καμπάνες στις εκκλησίες για τα Τέμπη

Peristeri News

Τι θα γίνει με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς την Τετάρτη 28/2

Peristeri News

Πώς θα λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία

Peristeri News

Leave a Comment